Foto bij ~016

Het pad leidt door het veld heen naar een stenen brug over een heldere rivier. Aan de andere kant van de brug staan de huisjes en houten hutten van een dorp. Op de brug staat een bord met het opschrift ‘Erebor’. We steken de brug over en zien twee oude dwergen met lange, witte baarden bij een huisje staan kijken. Ik heb de Arkenstone niet, dus dat betekent dat ik geen andere keus heb dan terug in het Duistere Woud te gaan. Maar eerst rusten.

Ik stap naar de twee oude dwergen en vraag dan of ik kan spreken met de koning van Erabor. Ze zeggen dat je alleen word toegelaten tot hun koning, Thorin, als je iets belangrijks te melden hebt. Wat in mijn geval dus niet is. Ik bedank de twee knorrige dwergen en stap dan richting ‘De steigerende pony’.

Als we voor de deur staan, windelen Balhan en ik Zivil in met een zijde. Hierna open ik de deur en we stappen naar binnen. Balhan stapt naar de bar en vraagt voor een mogelijke overnachting. Ik kijk ondertussen rond en ik zie dan dat Balhan met een sleutel naar me toe stapt. ‘Hij zei dat er nog maar één kamer vrij was met maar een éénpersoonsbed. Ik heb dan gezegd dat het goed is. Zullen we Zivil daar dan achterlaten en hier dan iets drinken en eten?’, vraagt Balhan en ik knik instemmend. Zo gezegd zo gedaan.

We zitten aan een tweepersoonstafel met een bord gebrade kip, gekookte aardappelen en boontjes. Ook hebben we voor de gelegenheid een gematigde kan bier genomen. We zeggen geen woord tegen elkaar en eten gewoon ons eten op.

Nadat de bediende onze tafel heeft afgeruimd, blijven we nog even aan tafel zitten. ‘Die ring, waar heb je hem gevonden?’, vraagt Balhan dan fluisterend. “Bij een ondergrondse waterpoel heb ik het zien liggen en heb ik het toen meegenomen.”, zeg ik terug en hij kijkt me doordringend aan: ‘Je moet er voorzichtig mee zijn, je kan makkelijk verleid geraken door zijn krachten.’ Ik knik dan dat het goed is en zeg dan dat ik die krachten wel kan weerstaan. Hij pakt mijn hand en zegt dan: ‘Ik meen het, doe voorzichtig.’ Hij laat mijn hand weer los en gaat dan onderuit zitten. Zo blijven we weer in die ongemakkelijke stilte.

“Het café gaat sluiten, gelieve te vertrekken.”, zegt de bediende tegen ons en we staan allebei recht. We gaan naar onze kamer en we zien Zivil op het tapijt liggen slapen. We gaan nu zo stil mogelijk de kamer in en Balhan doet achter hem de deur toe. ‘Ga jij maar in het bed slapen, jij hebt meer rust nodig.’, zegt Balhan dan tegen me en ik vraag hem of hij zeker is dat hij er niet in wilt slapen. Hij zegt nee, dus ga ik met kleren en al in bed liggen. Balhan gaat op het tapijt liggen en ik krijg meteen medelijden.

“Balhan, kom toch bij me in bed liggen, deze grond is steenhard. En daarbij, jij hebt ook wel rust verdiend hoor.”, zeg ik en Balhan zegt dan of ik wel zeker ben. Ik bevestig mijn woorden met het magische woord ‘beloofd’ en hij staat op van de tapijt. Het is misschien een éénpersoonsbed, maar elfen in het algemeen hebben nooit veel plaats nodig. Balhan kruipt mee in het bed en zo vallen we uiteindelijk beiden in slaap.

Reacties (1)

  • Allmilla

    Jammer dat ze de Arkenstone niet heeft gevonden...:S

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen