Foto bij ~018

De twee dwergen kijken meteen mijn kant op. Wanneer ik bij ze sta, trek ik mijn mond open maar de oudste dwerg is me voor en vraagt aan me: ‘Wie is die kerel die daar staat?’. Ik kijk naar achteren en zie dan Balhan staan, die met zijn armen over elkaar geslagen tegen een muur van een huisje aan leunt. “Wat is er mis met hem?” ‘Hij is een elf en wij dwergen houden niet van elfen en zeker niet van Duistere elfen.’, zegt hij en ik draai met mijn ogen.

Na een korte stilte vraag ik de dwergen hoe het met hun koning gaat en vraag dan ook indirect naar de Arkenstone. Ik bedank de dwergen en stap terug naar Balhan. “We hebben nog twee maanden de tijd en dan moeten we hier terug zijn …”, zeg ik tegen Balhan en hij kijkt me met diep donkere ogen aan. Ik val stil bij het zien van zijn duistere blik. ‘Waarom heb je niet eerder vertelt over de Arkenstone?’, vraagt hij dan met een kille stem.

“Ik wou … wel, maar …”, begin ik maar word dan ruw tegen de muur gedrukt door de armen van Balhan. Hij grijpt mijn polsen en pint die naast mijn hoofd. ‘Ik vertrouwde je.’, sist hij in mijn oor en laat we dan los. Hij keert zijn rug naar me toe en stapt dan weg van me. “Balhan!”, roep ik hem na en ga achter hem aan, pak zijn arm beet en laat hem gedwongen naar mij kijken.

“Jij vertrouwt mij niet, en ik vertrouw jouw niet. Jij hebt ook nog geheimen voor mij en ik voor jou, dus we staan quitte. Als je nu weggaat, waar ga je dan naartoe, je hebt niemand meer.”, zeg ik tegen hem en merk dan dat ik toch wel gemeen was, maar hij verdient het, hij had me pijn gedaan.

‘Sorry.’, zegt Balhan dan en pakt mijn handen vast: ‘Zeg sorry en ik ga weer met je mee.’ Hij kijkt me aan en zeg dan via mijn gedachten sorry. Hij kijkt me met grote ogen aan, ik heb zojuist nog een geheim van me verteld. ‘Deed je dat zojuist met je gedachten?’, vraagt hij dan en ik knik dan. Ik zeg hem dat we nu echt moeten gaan en zo wandelen we weer over de stenen brug van Erabor, ons tweede avontuur tegenmoet.

Ik ben niet geslaagd in de queste die ik heb ondernomen om de dwergen te helpen. Omdat ik Thorin, hun koning, niet onder ogen kan komen, besluit ik maar om mijn hachelijke avontuur opzij te leggen en aan een nieuw avontuur te beginnen. We moeten om het Duistere Woud heen naar de toren van Gandalf teruglopen om nog meer van zijn tovermiddelen te kopen.

Tijdens de lange voettocht om het Duistere Woud heen worden we nog aangevallen door een grote groep Wilde Heuvelmannen, waarschijnlijk dezelfde groep die Grootbeen en zijn mannen twee dagen geleden eerder heeft aangevallen. Gelukkig konden we ontsnappen uit de pijlenregen die op ons afkwam.

Na 4 dagen komen we aan bij de toren van Gandalf, mijn band tussen Zivil en Balhan is sterk gegroeid. We zijn nu vrienden voor het leven. Maar misschien word het nog meer tussen ons …

Reacties (2)

  • DeNaamIsGideon

    Balhan is een beetje opvliegerig.

    3 jaar geleden
  • Allmilla

    Hopelijk is het tweede keer goede keer...:)

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here