Foto bij 127.

Nog een cadeautje van de sint x

Britta Nina Waldner

Mijn mond was open gevallen van verbazing. Wat moesten die twee hier samen? Waarom had zij zijn arm zo vast? Waarom had ze zijn hand vast? Serieus, als ze hun vingers verstrengelden ging ik gillen. Waarom? Wat had zij wat ik niet had? Ik was toch veel leuker dan dat kreng?
Ashley zuchtte en keek me medelevend aan. 'Wat een ass. Ik dacht echt dat hij leuk was,'
'Ik ook,' reageerde ik zacht, terwijl de tranen in mijn ogen prikten. Echt niet dat ik toe ging geven aan de tranen, aan hoe gekwetst ik was, aan hoeveel pijn die twee me bezorgde. Nee, ik slikte en knipperde een paar keer met mijn ogen en wendde mijn blik af. 'Ach, gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke jongens,' probeerde ik ongeïnteresseerd te zeggen.
De zaal stroomde vol en nadat ook Scorpius en Justin naar binnen waren gelopen, sloot Jayden Jaspers de deuren. Hij en Grace Montrose liepen naar het midden van de zaal. 'Hallo seniors,' begroette Grace ons allen. 'Welkom bij de bondingsavond. Jayden en ik gaan jullie nu uitleggen wat de bedoeling is en daarna kunnen we snel beginnen,'
'Zoals jullie zien zitten jullie nu al in zes groepen, aangezien de kussentjes al in zes groepen zijn gelegd. Iedere groep krijgt straks een aantal vragen die iedereen anoniem beantwoord, de rest van de groep raadt dan bij wie welk antwoord hoort,' legde Jayden uit. 'Zijn er nog vragen?'
Niemand zei wat of stak zijn hand op wat een teken was dat we konden gaan beginnen. Jayden en Grace deelden de vragen uit met enkele veren en stukjes perkament. Ashley, Chase en ik draaiden ons om naar de rest van ons groepje dat bestond uit Hanna, Luke en Scorpius. Ongemakkelijk voor Hanna, maar ik kon met een gerust hart ademhalen dat ik niet bij James en/of Cecilia zat.
We kregen de vragen, veren en het perkament van Jayden, waarna Chase het voortouw nam en de eerste vraag voorlas. 'Noem je favoriete Quidditch positie,'
Die van Chase en Scorpius bleken Seeker te zijn, die van Ashley en Hanna Chaser, Luke was de enige met de voorkeur naar Keeper en ik kon niet kiezen. Saaie vraag, volgende graag.
'Wat wil je na je dit jaar gaan doen mits je het haalt?'
Hetzelfde verhaal: saaie vraag, volgende graag. Iedereen zocht het goede antwoord bij de goede persoon. Enkel Ashley's antwoord vond ik interessant. Ze wilde een tussenjaar nemen, iets wat Muggles ook soms blijken te doen, en dan de wereld rond te reizen. Aangezien ze toch kon verdwijnselen en verschijnselen, kon ze goedkoop reizen en zou ze in principe elke avond naar huis gaan. Heel gaaf, waarom had ik daar niet aangedacht? Scorpius wilde Heler worden en Hanna lerares. Ik had haar verbaasd aangekeken. Wanneer had ze dat besloten? Ze had er nog niet bijgeschreven welk vak, aangezien ze overal goed in was en dus geen keuze kon maken. Mijn antwoord was simpel en iedereen had het meteen bij mij gelegd, Quidditchplayer. Chase en Luke wilden allebei iets bij het Ministery gaan doen, maar wat precies wisten ze nog niet.
Luke zuchtte. 'Ik hoop niet dat we dit elke week gaan doen, want dan zie je me niet meer terug,'
Ashley draaide met haar ogen. 'Je moet niet zo zeuren, Luke. Het is een hartstikke leuk initiatief. Anders had je toch nooit geweten dat jij en Chase waarschijnlijk collega's gaan worden?'
Chase kuchte om onze aandacht weer te trekken. 'Laten we verder gaan. Wie van je groepje kan het slechtste tegen alcohol?' vroeg hij met een brede grijns op zijn gezicht.
Scorpius en ik hadden allebei Hanna opgeschreven, terwijl zij mijn naam had opgeschreven. Luke en Ashley hadden allebei Ashley opgeschreven. Ja, ze had zichzelf opgeschreven, waardoor ik heel nieuwsgierig werd naar hoe ze was als ze wat op had. Chase had mijn naam maar opgeschreven, omdat hij de enige van zijn afdeling was en de anderen niet zo goed kende.
'Kijk dat is nu eens een leuke vraag,' merkte Luke lachend op. 'Wat is de volgende vraag, Chase?'
Chase keek op het perkament en fronste. 'Best een moeilijke vraag om voor een ander te beantwoorden, maar hier komt ie: hoe zou je je kinderen later noemen? Geef een jongensnaam en een meidennaam,'
Met krullende letters schreef ik twee namen op: Emma en Finn. Geen idee waarom ik deze namen zo mooi vond, er zat ook helemaal geen betekenis achter, maar zo zou ik later mijn twee kleintjes noemen. Finn en Emma Potter.. Nee B. Daarvoor was het nog te vroeg, eerst zorgen dat hij en Cecilia niets kregen.
'Oké, leg je kaartjes omgedraaid weg, dus hussel ik ze even,' zei Luke en iedereen deed netjes wat hun vroeg.
Ashley draaide het eerste kaartje om. 'Thom en Anna,' las ze voor. Gelijk keek ze naar haar mede Ravenclaw. 'Dat ben jij, Lu. Zo heten je ouders,' zei ze en gaf hem het kaartje.
De volgende pakte ik. 'Lucius en Rosa,' las ik voor. Ik keek de groep rond en kon niemand koppelen aan de namen. 'Wie iemand een idee?'
Niemand reageerde, had ik weer. Hanna niet. Luke had al een kaartje. Ik vond het geen namen voor Ashley. Jayden had een raar gezicht getrokken bij de naam "Lucius". Dus bleef alleen Scorpius over. 'Heb ik het goed?' vroeg ik nieuwsgierig. Hij knikte glimlachend.
Chase was de volgende die aan de beurt was. 'Aparte namen,' zei hij. 'Augustus en Alaska,'
Scorpius ogen verwijdden en voor ik het wist had hij het kaartje uit Chase's handen getrokken en keek naar de namen. Ik keek verbaasd naar Hanna. Ik wist dat dit kaartje van haar was, maar waarom reageerde Scorpius zo?

Reacties (6)

 • Magicsongzz

  Ja ja eindelijk heeft hij het door!

  3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  OMG IK WEET HET!Die namen zou Liv ook kiezen....

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Jaa helemaal goed! Maar nu, legt Scorpi deze link ook?

   3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Oehhhh....

  3 jaar geleden
 • Fioree

  Snel verder!

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Oeh ik denk dat het komt door Hanna!
  Fault in our stars was toch Livs lievelingsboek?

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen