Foto bij Deals 6

Deals 6

Geïrriteerd stampte ik mijn sigaret uit toen ik naar de bruine klapdeuren keek. Wat deed ik hier? Op een zaterdagavond en ik blikte naar mijn gsm. Het was 22u30 en ik was van plan om uit te gaan en te dansen.
Het zou mij misschien helpen om de gebeurtenissen van de vorige avond te vergeten. Het beeld van Gemma en Niall samen kon ik niet uit mijn hoofd bannen. Hoe hard ik ook probeerde. Vandaag had ik mezelf wijsgemaakt dat het niet uitmaakte, dat ze perfect bij elkaar hoorden. Ze waren misschien niet officieel een koppel- niet dat ik dat zeker was, maar het zou voor hen beiden perfect zijn.
Niall was niet een supersnob, misschien wel maar hij had misschien ook een minder snobachtige kant en mijn gedachten haalden de kleine, leuke en gespannen momentjes naar boven bij de fotoshoot. Ik schudde mijn hoofd, trok gefrustreerd aan mijn haar en overwoog het al een uur om mij ladderzat te drinken.
Dat was jaren geleden dat deze gedachten door mijn hoofd raasden. Ik was al jaren niet dronken geweest, laat staan dat ik meer dan 5 glazen op had. Maar door die blauwe, integrerende ogen en deze fucking klote situatie, was de neiging om iets stoms te doen, veel te groot geworden.
"Kom je nog naar binnen of?"
Met een ruk draaide ik mij om en zag de jongen staan. Heel goed kende ik hem niet, maar wat ik honderd procent zeker wist, was dat hij geen snob was. En dat was een geruststelling. IK had meer dan genoeg gehad van dat volkje.
"Heb je nu werkelijk je camera bij?"
Ik rolde sarcastisch met mijn ogen. Ik had er zelf niet voor gekozen- maar Louis had het mij praktisch gesmeekt. Zo'n avond was uitzonderlijk en magische momenten moesten volgens hem vastgelegd worden op camera.
En zo had hij er aan bij toegevoegd dat het niet slecht zou zijn om nog enkele mensen te betrekken in mijn project.
Ik haatte die jongen.
"Is hij al binnen?"
Louis had mij verteld dat ik een pasje zou krijgen, zodat geen enkele zatte student het in zijn hoofd haalde om iets uit te steken dat gevolgen zou hebben voor het welzijn van mij en mijn camera.
" Ja Zayn, hij is al binnen- met zijn modevriendjes.. Hij is de organisator- dat weet je toch wel?"
De jongen keek mij doordringend aan en draaide zich toen om toen hij haar hoorde. Rebecca.
"Kom je Jason? Ooh Zayn."
Jason Dallas- een jongen uit mijn richting glimlachte flirterig naar het meisje en ik maakte juist nog geen kots neigingen.
Ik liet de twee voor wat het was en baande mij een weg door de goed gevulde zaal. Het bleek een café te zijn die Louis en zijn richting voor deze avond had afgehuurd.
Ik vroeg mij af wie het betaalde.
"Hé, Zayn!" Ik hoorde de bekende lacht en keek in de fonkelende ogen van de blauwogige jongen. Zijn warrig donkerbruin haar stond alle kanten op en zijn bretels stonden hem geweldig.
"Louis."
De jongen grinnikte en boog zich toen naar mij toe. Ik hield er niet van, maar accepteerde het- Louis had geen foute bedoelingen. Niet zoals NIall.
"Je hebt hem mee zie ik? "
Ik knikte en keek hem vragend aan.
"Hier zijn de mensen, de gasten die een uitnodiging gekregen hebben én ook sympathisanten die op dit moment voor mij volstrekt vreemden zijn- maar hé, als ze iets willen kopen of drinken is dat meer dan voldoende."
Hij grijnsde en ik bekeek samen met hem de mensenmassa.
"Als je die deur volgt kom je bij de kledingstukken dat we ontworpen hebben. El is daar."
Hij keek mij serieus aan en vervolgde toen, zeker dat hij mijn aandacht had.
"Ze wil graag op de foto. Ze vind het goed. Maar laat haar het document lezen en onderteken- en jaag haar niet op of ze bijt je."
Hij grinnikte, gaf mij mijn pasje, knipoogde toen en verdween in de massa.

Het duurde nog een uur en 100 foto's later toen ik hem zag- hij kwam binnen en mijn adem stokte ik mijn keel. Het had ook niet mogen zijn dat hij niet aanwezig zou zijn op dit feestje- het leggen van levensbelangrijke connecties avond (volgens Melissa).
Hij had mij nog niet gezien en ik besloot om een cola te halen. Ik zag Melissa en zag hoe ze keek naar haar beste vriendin. Die nu al twee dagen vollop in de aanwezigheid van Niall vertoefde.
Melissa had het niet met zoveel woorden gezegd, maar het was duidelijk geweest. Zij had haar vriendin al enkele dagen amper gezien.
Achter hen twee kwamen ook Liam en Sophia binnen en ik voelde de knoop in mijn maag verder aanspannen. Godzijdank was die klootzak er niet.
Ook was Greg en Harry er. Ze waren aan het lachen en ik wendde mijn blik af- het laatste wat ik wou was opvallen.
Eleanor was naast mij komen staan en keek met een bezorgde blik naar het gezelschap.
" Verdomme, wat doen zij hier?"
Louis was er ook bij komen staan en legde voorzichtig maar resoluut zijn hand op haar schouder.
" Ze mogen komen El. Harry is geïnteresseerd in mode en Gemma is een vriendin van Melissa."
Het bruinharige meisje keek de jongen naast haar aan, schudde teleurgesteld haar hoofd en liep toen weg.
" Ze draait wel weer bij- als Harry éénmaal haar nieuwste creatie gekocht heeft, zal ze het wel snappen."
Maar heel overtuigend klonk Louis niet en hij draaide zijn hoofd naar de bar en noemde zijn bestelling.
"Louis, wordt niet zat- het is jouw feestje, dan moet jij schitteren- én Eleanor zal wel inzien hoe jij bent. Het is niet verkeerd wat je zei. "
Ik voelde hoe ellendig hij zich voelde- ik had hem op kameraadschappelijke manier zien omgaan met Harry- en dat was buiten Gemma uniek. Wel vroeg ik mij af wat hun familie er zou van vinden.

Het was 2 uur 's nachts en nog niemand leek van plan om naar huis te gaan. Ik voelde mijn benen bijna niet meer door het heen en weer geloop van de ene ruimte naar de andere en snakte naar een sigaret.
Voor begin maart was het koud en ik trok mijn jacket dichter. Het was drukker geworden in het café, waardoor de warmte ondragelijk werd- maar niemand leek daar last van te hebben, waardoor ik nog gefrustreerder geraakte.
"Hé!"
Ik verstijfde toen ik hem hoorde- ik haatte het feit dat ik verstijfde als ik bij hem in de buurt was, maar ik kon er niets aan doen.
"Mag ik ook één?"
Ik zag hem staan in het donker en vroeg mij af of hij hier al langer stond- in zijn eentje. Zijn ogen stonden ietwat glazig, wat voor 99% van de aanwezigen gold en zijn vingers waren ietswat verkleumd.
"Wat doe jij alleen buiten?"
Snobs liepen niet alleen buiten- in een steegje op een zaterdagavond.
" Op jou wachten natuurlijk."
Het kwam er zou snel uit dat ik hem verbaasd aankeek.
"Wat dacht je anders?"
Ik schudde mijn hoofd en stak mijn sigaretten weg- het was een slechte verslaving, opgelopen in mijn jeugd en ik wilde NIall hier geen deelgenoot van maken.
" Ga naar binnen Niall- je hebt hier niets te zoeken. Ze zullen je zoeken én wat zullen ze dan zeggen?"
" Ze denken dat ik al terug naar de campus ben- en daar wil ik ook naar toe, maar ik kon geen taxi vinden."
Ik rolde met mijn ogen en zag toen hoe blauw zijn lippen waren.
Ik wist dat het fout was, dat ik het niet had moeten aanbieden, maar ik kon er niet tegen om hem zo te zien- er was een reden waarom hij niet terug naar binnen wilde en ik had het hier ook wel gezien.
" Geef me 5 minuten Horan, blijf hier en ik kom terug."
De jongen grijnsde en zette een stap dichter naar mij toe.
"3 minuten Malik. En haast je."
Die woorden waren vol belofte dat ik naar binnen rende. Ik had 180 seconden tijd.

Reacties (2)

 • FollowYourDream

  Oh spannend!

  Er is volgens mij niets tussen Gemma en Niall (:
  Dus komop Niall, hij wordt van jou;)

  Jullie schrijven echt heerlijk!!! ♥

  Xxx

  3 jaar geleden
 • Writex83

  Heerlijk, wakker worden met een ontbijtje en een nieuw hoofdstuk. ;p

  Samen terug naar campus. Zayn, pak je kans en zoen hem.
  Verdomme, dit duurt wel lang zeg. *rolt met ogen*

  Love it

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here