Foto bij 129.

Britta Nina Waldner

Uiteindelijk was het dan toch zo ver, de wedstrijd tegen Hufflepuff. Ik was die ochtend al vroeg opgestaan, omdat ik niet meer kon slapen van de zenuwen. Normaal was ik nooit zenuwachtig, maar door de spanning tussen James en mij was ik nog nooit zo zenuwachtig geweest. Doordat het nog vroeg was en ik net klaar was met ontbijten toen de meesten leerlingen pas de Great Hall binnen kwamen lopen, besloot ik nog even terug te gaan naar mijn slaapzaal. Misschien kon ik nog wat rust pakken voor de wedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan. Ik opende de deur en zag dat Hanna huilend een brief verscheurde, terwijl ze jammerde. 'Ik kan dit niet. Waarom ben ik hier ooit aan begonnen?'
Voorzichtig liep ik naar haar toe en legde mijn armen troostend om haar heen. 'Sssh Hannie, wat is er?'
Ze veegde haar tranen weg met haar mouw en keek me met nog steeds betraande ogen aan. 'Ik ben verschrikkelijk. Hoe ga ik Liv ooit laten verdwijnen, zonder dat Scorpius het door heeft?'
'Oblivate,' zei ik automatisch, zonder er eerst over nagedacht te hebben.
Hanna's ogen verwijdden. 'Wat? Je wilt de spreuk gebruiken die jou vorig jaar zo heeft veranderd?' vroeg ze ongelovig.
Meteen schudde ik ontkennend mijn hoofd. 'Nee, maar het is het eerste wat in me op kwam,' reageerde ik snel. 'Misschien moet je wat afstandelijker gaan schrijven en steeds minder of in ieder geval minder snel reageren, want nu reageer je het liefst gelijk. Maar dat moet je dus niet doen. Wacht gewoon even, geef hem niet het gevoel dat hij het belangrijkste is,' verbeterde ik mijn advies en glimlachte naar haar.
Hanna zuchtte. 'Ik denk dat je gelijk hebt,'

'Welkom bij de eerste Quidditchgame van dit seizoen!' klonk de vrolijke stem van Aaron Jordan door de speakers. Verbaasd keek ik op. In de zomer had hij echt de baard in de keel gekregen. Schattig. Lily en Spencer stonden aan beide kanten naast me en even dacht ik Lily te betrappen op rode wangetjes. Fronsend keek ik haar aan. Waar kwam dat vandaan?
Madame Hooch kwam naar ons, de spelers van Gryffindor en Hufflepuff, toegelopen. 'Stijg maar op allemaal. Ik kom zo met de ballen,' verkondigde ze en liep weer weg.
'Succes girls!' zei Lily vrolijk. Spencer en ik wensten ook iedereen succes en stapten op onze brooms.
Naast we vloog James en ik wist dat we ondanks onze onenigheden toch samen moesten werken. 'Waldner,' klonk zijn stem koud en afstandelijk. Verbaasd keek ik op. Zo had hij me nog nooit genoemd.. 'Laat je niet afleiden,' was zijn korte boodschap. Nog steeds verbaasd keek ik hem aan. Wat was dit nu weer voor een boodschap? Soms kon ik me gewoon niet inbeelden dat het vorig jaar niet zo tussen ons was geweest.
Madame Hooch floot op haar fluitje en liet alle ballen vrij. De snitch schoot als eerste weg, terwijl James, Max MacMillan, Ashton Abbott en ik de bludgers probeerde te bemachtigen. James en ik bemachtigde er eentje en Max en Ashton ook eentje. James schoot hem naar Charlotte Applebee, Hufflepuff chaser, terwijl ik snel naar Spencer vloog om haar te beschermen tegen de bludger afkomstig van Max.
De wedstrijd vloog voorbij en na enkele doelpunten van ons en veel doelpunten tegen, ving Lily de snitch. Echter was het niet genoeg om te winnen. We hadden met een verschil van 10 punten verloren. We hadden verloren van Hufflepuff. Wanneer had Gryffindor voor het laatst verloren van Hufflepuff? Tientallen jaren geleden?Teleurgesteld liet ik mijn schouders zakken en landde op de grond. Gelijk liep ik het veld af, er niet eens aan denkend om de tegenstander te feliciteren. We hadden verloren van onze zwakste tegenstander. Verloren. Ik wilde zeggen dat het niet mijn schuld was geweest, maar dat was het wel. James en ik hadden constant ruzie gemaakt. We wilden allebei de bludger die op Toby afkwam en beukten elkaar. Gefrustreerd trok ik het elastiekje die mijn blonde haren bij elkaar hield uit mijn haar en smeet hem op de grond. Ik werd bij mijn elleboog gegrepen en woedend keek ik om. Even verzachtte mijn blik toen ik zag dat het James was, maar toen ik zijn woedende blik zag verharde mijn blik gelijk weer. 'Wat?' snauwde ik en rukte me los uit zijn greep.
'Je hebt het verpest,' sneerde hij als reactie. Nu pas viel me op dat Cecilia achter hem stond met haar armen afkeurend over elkaar.
Woedend keek ik hem aan en duwde hem tegen zijn schouder. 'Zegt er een wat! Man, jij bent het probleem hier!' beet ik hem toe.
'Ik?' antwoordde hij verbaasd. 'Laat me niet lachen. Je bent gewoon bang dat de Montrose Magpies je niet willen!' was zijn felle weerwoord.
Voetstappen naderden en James en ik keken allebei op. Het was Longbottom. 'Jullie twee,' zei hij tegen James en mij. 'Meekomen,' was zijn korte bevel en we liepen achter hem aan.

Reacties (3)

 • Magicsongzz

  En nu uitprateeeeennnn

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Ik hoop dat James straf krijgt van Neville!

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Laten we niet vergeten dat Neville Neville is en dat hij en Harry nog steeds goed bevriend zijn.. Hmm.. Maar aan de andere kant.. Lastig.

   2 jaar geleden
 • JohnMarston

  Looks like you both fucked up
  “It was at this moment Britta knew. She fucked up.”
  Ja en over James dat is gewoon fucked up daar is niks meer over te vertellen. James. Je bent een dick.
  Oh Hanna toch ): het komt allemaal goed als je er zelf maar in gaat geloven! James is een heel ander verhaal verdomme di gaat het nooit begrijpen
  I love de spanning tussen James en B maar ik wil weer wat liefs 😇
  GOOOOOOOO NEVILLE!

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Jaa.. Ze zijn echt heel goed bezig.. Kuch kuch. Britta, James én ook Hanna zijn alles aan het verpesten.. Oei oei.
   Hmm.. Maar nu op het matje geroepen bij Neville.. Als dat maar goed komt ;-)

   2 jaar geleden
  • JohnMarston

   Eig wil ik dat James en Britta verplicht een of ander trust building moeten doen

   2 jaar geleden
  • Chantilly

   Hahaha, ik zou ze in een kast willen opsluiten totdat ze het weer goed maken ;-)

   2 jaar geleden
  • JohnMarston

   ja precies die

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen