Foto bij Preparations

En zo kwam het te zijn dat de vier avonturiers samen zouden reizen. Gandalf zou niet met ze mee gaan, aangezien hij andere zaken te regelen had. Hij had wel beloofd om ze, waar mogelijk, te helpen. Elrond kon ook niet meekomen, want hij moest voor zijn kinderen zorgen en hij had natuurlijk ook zijn verplichtingen bij de tempel.
Het net-gevormde reisgezelschap zou de volgende dag vroeg vertrekken, zodat iedereen hun zaken op orde kon brengen. Toen ze net wilden vetrekken uit de tempel om de laatste zaken te regelen, vroeg Elrond naar Aragorn's aandacht.
"Aragron," vroeg hij, "Zou ik je even onder vier ogen kunnen spreken?"
"Natuurlijk," zei Aragorn, "Is er iets?"
De stem van de imperial had nerveuzer geklonken dan hij wilde, maar de vader van zijn geliefde wilde met hem spreken. In privé. Het zou over alles kunnen gaan, maar de elf z'n overbezorgde natuur kennende, zou het waarschijnlijk over Aragorn en Arwen's relatie gaan. In het beste scenario zou Elrond het eindelijk goed vinden, aangezien Aragorn in de laatste paar jaar een stuk volwassener was geworden, en als een ware, trouwe minnaar voor Arwen gezien kon worden. Het leek ver van realistisch, maar een man kan dromen, nietwaar? Aan de andere kant, in het slechtste scenario zou Elrond de relatie niet alleen veroordelen maar ook verbieden. Aragorn kon de gedachte niet aan. Hij wist niet zeker hoe hij zonder haar zou kunnen leven.
Hij had zich helemaal geen zorgen te hoeven maken, want het bleek geen van beiden te zijn.
"Aragorn," zei Elrond voorzichtig, "Ik wil je met iets heel belangrijks vertrouwen."
De imperial knipperde, niet helemaal zeker van wat er aan de hand was.
"Wat kan ik voor u betekenen?" vroeg hij.
"Vertel me, Aragorn," zei Elrond, "Wat weet je van de veroudering van elven?"
Aragorn fronste, zich wat verbijsterd voelend. Wat had dit dan ook maar ergens mee te maken?
"Niet veel," zei hij, "Afgezien dat jullie ontzettend oud kunnen worden en dat, ondanks dat ze al iets-en-veertig is, Arwen nog maar net volwassen is."
Elrond knikte langzaam.
"Je hebt gelijk," zei de elf, "Een fortuinlijke hoge elf kan over de drie eeuwen komen, wat een stuk langer is dan de gemiddelde levensduur van een mens. Het betekent ook dat we langzamer oud worden."
Aragron knikte, zich afvragend waar dit heen ging.
"Het ligt net iets anders voor boselven," zei Elrond, "Omdat hun voorouders zich met mensen vermengden, leven ze kortere, snellere levens. Toch verouderen ze in een veel langzamer tempo dan mensen. Zie je, Legolas is nog lang niet zo oud voor een elf. Hij is misschien al lang geen kind meer, maar ik durf niet helemaal te zeggen dat hij volledig volwassen is. Zijn vader zou me vermoorden als hij wist dat ik hem op dit avontuur heb gestuurd, om misschien nooit terug te komen."
De elf was stil voor paar seconden, alsof hij aan het overdenken was welke woorden te gebruiken.
"Zorg alsjeblieft voor hem," zei Elrond, "Hij heeft iemand nodig om hem te ondersteunen. Om hem veilig te houden."

De middag was druk, gevuld met het kopen van de dingen die ze nodig hadden voor hun avontuur. De meeste van hun spullen kwamen bij een algemene warenhandelaar vandaan, een man die Belethor heette. Het was een slonzige kleine man, maar hij had wel zo'n beetje alle benodigdheden: tenten, slaapzakken, veldflessen voor water, en nog wat andere nuttige spullen. Op de markt kochten ze voedsel, vooral bestaand uit rantsoenen van gedroogd vlees en vis. Legolas had ook nog een elfse verkoper gevonden, en was aan wat elfs brood en gedroogde, exotische vruchten weten te komen in plaatst van de andere soorten ratsoenen. Hun laatste stop was de loale smid, waar een vrouw, Adrianne genaamd, hun wapens voor een laatste keer nakeek, Hier werd ook in wat extra pijlen geïvesteerd, gewoon voor het geval dat.
Voor ze het wisten was de dag alweer over, en de groep trok zich terug naar de herberg om een laatste goed nachtrust voor de reis proberen te krijgen.

Reacties (2)

  • Croweater

    Ik ben benieuwd wat hen te wachten staat. ^^

    2 jaar geleden
  • Allmilla

    Hopelijk overleven ze de reis!

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen