Foto bij Recap

Omdat een lezer aangaf dat ze niet meer zo goed kon volgen, is hier even een korte samenvatting en een overzicht van de personages. Ik heb een hele tijd amper nog geschreven aan deze story, dus ik kan het begrijpen als sommige lezers een beetje in de war zijn. Als je nog steeds vragen hebt: shoot!

Samenvatting

Jesse leeft in een wereld waar iedereen blind wordt zodra ze verliefd worden - of dat is toch de theorie achter het hele gebeuren. Mensen profiteren maar al te vaak van arme Jesse en hij voelt zich een beetje het buitenbeentje omdat hij met zijn negentien lentes nog steeds kan zien. Maar dan krijgt hij plots een brief van Zij Die Liefde Verbannen Hebben.

Zij Die Liefde Verbannen Hebben is een organisatie vol mensen die nog steeds kunnen zien. Er doen een heleboel geruchten de ronde over hen en sommigen zeggen zelfs dat het een stelletje psychopaten is, maar het feit is wel dat alle belangrijke wereldzaken geregeld worden door Zij Die Liefde Verbannen Hebben. Jesse weet niet wat hij met de brief aanmoet. Hij gaat ermee naar Erin, zijn beste vriend. Deze raadt hem echter sterk af om de brief te openen en op het aanbod in te gaan.

Eerst besluit Jesse Erins raad op te volgen en wil hij de brief verbranden, maar dan, nadat hij is benaderd door een mysterieus meisje dat hem aanzette de brief te openen, leest hij de brief toch. Het is een uitnodiging.

Ondertussen heeft hij zware ruzie met Erin over de brief. Hij overweegt het er gewoon bij te laten, maar uit nieuwsgierigheid gaat hij toch op het aanbod in. Hij had gedacht dat Zij Die Liefde Verbannen Hebben hem zou vragen om zich bij hen te voegen, maar blijkbaar hebben ze hem nodig voor een missie: ze willen een groep mensen die nog steeds kunnen zien een vervloekt bos insturen, zodat ze Zafron (degene die blindheid veroorzaakt) kunnen uitschakelen en kunnen voorkomen dat er nog meer mensen blind worden.

Eerst wijst Jesse het voorstel vriendelijk af, maar dan verneemt hij het nieuws dat Erin verdween is en blijkbaar het bos in is gegaan. Op het laatste nippertje meldt Jesse zich toch aan om mee te gaan op de nobele missie - zijn enige doel is echter zijn vriend terugvinden.

Zijn collega's in de strijd tegen Zafron zijn Noël (het mysterieuze meisje dat hem aanspoorde de brief te openen, en eveneens een heks), Stevey en Pim. Er was hen beloofd dat Zafron uitschakelen niet moeilijk zou zijn omdat het hele vervloekte bos blind was, maar niets is minder waar: het bos zit vol gevaren. Maar, om de een of andere reden, lijkt het bos enorm gesteld te zijn op Jesse, en overleeft hij haast alle gevaren.

Noël vindt dit enorm verdacht en drukt duidelijk haar argwaan tegenover Jesse uit. Ondertussen begint Jesse ook meer en meer te twijfelen aan Noël: wat is haar echte bewegingsreden? De spanningen lopen steeds hoger op, en Jesse merkt dat Noël haar magie steeds minder en minder begint te gebruiken, wat nog meer vragen oproept. Maar dan valt Jesse van een afgrond. Hij komt er zonder schrammen van af, maar zodra hij zich terug bij de groep voegt, is Pim verdwenen: hij is meegenomen door de draak, en opnieuw heeft Noël het zomaar laten gebeuren zonder in te grijpen met haar magie.

Jesse gaat achter Pim aan, en beseft dat zijn argwaan tegenover Noël zomaar eens meer dan terecht zou kunnen zijn...


Personages

Jesse: De ik-figuur, die het bos ingaat om zijn vriend Erin te redden.

Erin: Beste vriend van de ik-figuur, die (waarschijnlijk door de ruzie met Jesse) het meest gevaarlijke bos van het land in is getrokken.

Noël: Heks die het groepje begeleidt in hun toch om Zafron te verslaan. Ze lijkt echter andere doeleinden te hebben dan ze aangeeft en ze vermoedt dat Jesse 'een deel' is van het bos, omdat het steeds opnieuw goed voor hem blijkt uit te draaien. (Blind)

Stevey: Meisje in het groepje dat Zafron wil verslaan. Ze is misschien wel de enige met echt nobele intenties.

Pim: Jongen die de groep compleet maakt. Hij doet de missie vooral voor het geld dat hem beloofd werd, en wil graag met Jesse in bed duiken.

Zafron: Mysterieuze bosleider van het magische bos. Hij schijnt enorm krachtig te zijn; hij houdt het bos in stand met enkel en alleen zijn magie en zijn verbeelding en zorgt ervoor dat iedereen blind wordt. Hij heeft banden met Noël, maar hoe ze elkaar precies kennen is nog onduidelijk. (Blind)

Tobio: Ook bekend als 'irritante jongen uit de wachtzaal'. Zijn grootste droom was om een lid te worden van Zij Die Liefde Verbannen hebben. Jesse ontmoette hem voor het eerst in de wachtzaal, toen Tobio nogal gemeen tegen hem deed. Later kreeg Tobio een nieuwe uitnodiging van Zij Die Liefde Verbannen Hebben. Hij hoopte op het beste, maar toen hij daar aankwam, werd hij neergeschoten door blinden. Zijn enige uitweg was het bos, waar hij door Zafron himself in de Heilige Wateren werd gerold. Sinds die dag is hij de nieuwe waterleider van het bos.

Paris: De vorige waterleider, die vermoord werd door Noël.

Neminis: Plantenleider van het bos. Voordat hij plantenleider werd, was hij collega's met Noël - hij is de reden dat zij blind werd. Hij is sterk en trouw aan Zafron, maar vermijdt liever een gevecht.

Boris: Dierenleider van het bos. Hij was een 'fanboy' van Paris en heeft gezien hoe Noël hem vermoordde, daarom koestert hij een enorme wrok voor haar. Hij zou niets liever doen dan haar vermoorden, maar hij is geen partij voor Noël. Hij is - vanzelfsprekend - een enorme dierenvriend.

Alluka: Meerman die in het meer (centraal gelegen in het bos) leeft. Hij waarschuwt Jesse voor Noël en helpt hem verschillende keren. Hij kan met mensen praten via zijn gedachten en regelt een heleboel zaken in het water. Hij is enorm loyaal aan de waterleider (zowel de nieuwe als de oude).

Emilia: Spin die ontstond uit de Kern die Alluka Jesse gaf. Haar echte naam is Zuza. Ze kan van grootte veranderen.

Alexander: Leider van Zij Die Liefde Verbannen hebben. Zijn echte motieven blijven onduidelijk.

Zet: Kleine broertje van Jesse. (Blind)

Reacties (4)

 • Altaria

  Oee dit is praktisch!

  3 jaar geleden
 • Grace

  Ik ben alles aan het bijlezen (wat eigenlijk minder veel was dan verwacht). Dit is wel handig!
  Als je het verhaal ooit gaat herschrijven, zou ik het echt suuuper graag willen lezen. Volgens mij heeft dit verhaal echt wel veel potentie, als sommige dingen iets meer uitgewerkt worden of meer scenes zijn waarin we de personages beter leren kennen.^^
  Overigens moet ik zeggen dat nu ik alles zo achter elkaar lees, het allemaal eigenlijk redelijk duidelijk is. Ik was alleen even vergeten wie Boris nu weer was haha

  3 jaar geleden
 • Slughorn

  Ontstond uit de kern. Dus de kern bestaat niet meer?
  Die parel is dus nu de spin? Dat was mij een beetje onduidelijk

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Aaah dit is heel erg fijn ja, dankjewel! (:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen