Foto bij 098

Ik wilde blijven. Ik wilde hem helpen, bij hem zijn, elke minuut en elke seconde. Het liefste zou ik hem alle kracht geven die ik nog in me had. Maar ik kon niet blijven. Éloïse en ik moesten de trein pakken en onze bedden waren al vergeven aan de volgende meisjes. Wat een wrede speling van het lot.

Die nacht sliep ik niet. Ik bleef maar denken aan Jean, en zelfs als hij wakker zou worden, zou hij wakker worden zonder mij. Ik wilde er zo graag voor hem zijn, maar het kon niet. Ik moest het nu aan Viviënne overlaten.

Éloïse en ik moesten vroeg in de ochtend vertrekken, want het zou een lange reis worden. Er zaten diepe kringen onder mijn ogen. Viviënne liet me heel even bij Jean, voordat ze verder ging met behandelen. Hij zag er slecht uit, en hij was nog geen enkel moment bij bewustzijn geweest. Het zag er slecht uit voor hem. Jean zou dood gaan, en ik zou in een stomme trein zitten.

Éloïse moest me bijna meetrekken, omdat we anders de trein zouden missen. Ik wilde niet weggaan, maar Viviënne beloofde dat ze me op de hoogte zou houden. Ik wist dat het best een tijdje zou duren voordat de brieven aan zouden komen. Ik zou dus pas weten dat Jean dood was, dagen nadat hij gestorven was. Maar, een stem fluisterde hoopvol in mijn hoofd, er is een kans. Een kans dat hij niet dood zal gaan.

Een kleine kans.

Maar een kans.

Met die gedachte volgde ik Éloïse, nam ik afscheid van iedereen. Het was alsof ze allemaal wisten waar ik doorheen ging. Ik voelde het aan hoe ze me langer en steviger vasthielden. Ik zou ze zo gaan missen. En zo nam ik opnieuw afscheid van een deel van mijn leven. En van Jean. Opnieuw.

Blijf leven, fluisterde ik. Alsjeblieft.

Reacties (4)

 • Helvar

  Oh no, ze gaat toch echt weg :C Dit moet echt moordend voor haar zijn ):

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Ga terug idioot. Van mij part zet je een tent op in de tuin.

  4 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Neee, gaat ze weg? Oh gosh, laat hem leven, alsjeblieeeeft! Maar ze komt ook niet meer terug dan, of wel? Want, nouja, haar contract is afgelopen. Hoe gaan ze elkaar dan nog vinden? Helup...

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen