Foto bij 131.

Britta Nina Waldner

Terwijl James en ik woedende blikken uitwisselden, volgden we Longbottom door het kasteel tot we uitkwamen bij de ingang van McGonagall's kantoor. Oh boy.. We zaten diep in de nesten.. Ik slikte en volgde Longbottom de trap op met James op mijn kielen. Longbottom klopte twee keer kort op de deur en opende deze, nadat McGonagall 'binnen' had gezegd.
'Ga zitten,' zei ze steng tegen James en mij en we gehoorzaamden zwijgend, bang om het verkeerde te zeggen. 'Mag ik vragen wat het precieze probleem tussen jullie is?' vroeg ze en keek over haar brilletje heen. 'Enkele weken was door jullie geruzie Britta bijna opgegeten door een van de reuzenspinnen en nu dit weer. Ik eis een hele goede verklaring van jullie beiden voor dit gedrag,'
Mijn blik ging naar James die niet van plan leek om iets te zeggen. Klootzak. Waarom was ik ook alweer verliefd op hem? 'James is veranderd afgelopen zomer,' begon ik. 'En niet op een positieve manier,' vulde ik aan.
'Je bent onuitstaanbaar, Waldner! Je bent vreemdgegaan en narcistisch! Vervolgens probeer ik de Cup te winnen door een goede Captain te zijn en jij probeert dat enkel te dwarsbomen!' viel James uit.
Even wist ik niets te zeggen en viel mijn mond open. Gelukkig reageerde McGonagall voor me. 'James, een goede Captain houdt privé en werk gescheiden. Britta, het was niet netjes om een ander te kussen,' zei ze steng tegen ons beiden. 'Ik hoop dat het enkel bij kussen is gebleven,' vulde ze nog strenger aan. In mijn ooghoek zag ik dat Longbottom zijn best deed om niet te lachen.
Een diepe zucht ontsnapte mijn longen. 'Ik ben nooit vreemdgegaan! We hadden helemaal niets en nog steeds niet. We hadden enkel een keer gekust en dat was het,' reageerde ik vervolgens fel, nadat ik mijn tong had teruggevonden.
'Denk om je toon, jongedame,'
'Professor, U ziet toch ook wel dat James en ik momenteel niet door een deur kunnen? Hoe moet ik dan ooit het hele seizoen overleven en in aanmerking komen bij een goede club als ik nooit optimaal kan presteren met James?' vroeg ik zakelijk en keek haar strak aan.
McGonagall zuchtte. 'Daar moet ik nog iets op verzinnen, kind,' zei ze nadenkend over een mogelijke oplossing.
'Ik zou in het ergste geval altijd nog voor een ander House kunnen spelen,' stelde ik zacht voor. Dit had ik al een keer eerder voorgesteld en afgewezen, maar misschien had de wedstrijd van net haar gedachtes iets veranderd. De monden van James en Longbottom waren van verbazing open gevallen, terwijl McGonagall me bedenkelijk aankeek.
'Britta, dit kan ik niet zomaar beslissen. Ieder afdelingshoofd moet hiermee akkoord gaan en de leerlingen moeten er ook vrede mee hebben. Dit is nog nooit eerder gebeurd en daarom erg uitzonderlijk als dit doorgaat. Daarbij moet ik dan heel duidelijk maken dat jij de enige uitzondering op de regel bent,'
Longbottom stond protesterend op. 'Minerva, ik ga hier niet akkoord mee. Britta is mijn beste speler!'
James keek hem beledigend aan, terwijl McGonagall diep zuchtte. 'Ik weet het, Neville. Maar het is beter voor haar toekomst en ik wil niet de schuld krijgen als ze straks nergens terecht kan,'
Longbottom liet zich brommend in zijn stoel zakken. 'Het is gewoon niet eerlijk, we hadden al zo goed als gewonnen,' mopperde hij.
'Sorry professor,' verontschuldigde ik me. Ik wist hoe graag Longbottom won en vooral met Quidditch, dat hij het zo'n fascinerende sport vond. Ik voelde me schuldig tegenover hem.
'Ik denk even over je voorstel na, maar voor nu: jullie straf voor jullie slechte en onsportieve gedrag wordt bepaald door professor Longbottom,' besloot McGonagall en haar blik gig naar Lomgbottom die nog steeds mokkend op zijn stoel zat. 'Neville, heb je al wat verzonnen voor hen?'
Hij zuchtte. 'Het enige wat ik kan bedenken is ze in een kast opsluiten tot ze niet meer kibbelen,'
McGonagall lachte even. 'Misschien werkt het wel,'
Geschrokken keken James en ik elkaar aan. Dit meende ze niet.

Reacties (4)

 • Magicsongzz

  Ja! Steek ze in een kast!

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Ik hoop dat ze het in die kast goed maken...

  2 jaar geleden
 • JohnMarston

  Ja ga nu je zonden maar overdenken 😈😈😈
  Dan komen ze iets te enthousiast weer bij elkaar want jaaaa (:

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  De beste straf voor die twee! ;-)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen