Foto bij 132.

Hanna Rosa Waldner

James en Britta waren verslagen terug gekomen van professor McGonagall's kantoortje. Ze waren naast elkaar op de bank geploft en niets meer gezegd. Vragend was ik tegenover hen gaan zitten. 'Wat zei ze?' vroeg ik nieuwsgierig.
James zuchtte diep. 'Ze wil van team ruilen,' zei hij zacht en bleef voor zich uit staren. Het leek net alsof ze beiden in een trance waren.
Britta reageerde niet op hem en mompelde zelf: 'Hij wil ons in een kast opsluiten,'
Fronsend keek ik de twee aan. Wat was er aan de hand? Ik snapte er helemaal niets van? Wat James zei snapte ik nog enigszins, maar waar had mijn zusje het in vredesnaam over? Wie gaat wie opsluiten in een kast? 'Ik heb iets meer uitleg nodig dan dat,' zei ik met een schuine glimlach op mijn gezicht en haalde een hand door mijn lange blonde haren. Trouwens had ik al vermeld dat rustig naast elkaar zaten en geen ruzie maakten? Man, dit moet een nieuw record zijn.
Mijn ogen gleden voor een seconde door de Common Room en zag hoe Allie en Albus naast elkaar druk smoezend in een hoekje van de Common Room zaten. Even fronste ik. Wat waren hun aan het bespreken? Het leek wel een geheime afspraak? Nou ja, het wel niets bijzonders zijn. Misschien vat ik het weer eens verkeerd op en gaf Allie hem gewoon bijles of zoiets. Ja, dat zal het zijn.
'Longbottom wil ons als straf opsluiten in een kast, totdat we er als vrienden uitkomen,' verduidelijkte Britta zichzelf. Ze keek kort naar James die voor zich uit staarde. 'Niet dat dat ooit gaat lukken,' zuchtte ze teleurgesteld.
Ik wachtte enkele tellen tot James zichzelf zou verduidelijken, maar dat gebeurde niet. Ik zwaaide enkele keren voor zijn gezicht langs, maar er kwam geen reactie. Was hij in shock? Wat had B hem verteld? Zou ze eindelijk verteld hebben dat ze haar herinneringen terug had? Dat had ook maar iets minder dan een half jaar geduurd.. Ik keek mijn zusje aan. 'Wat is er met je Romeo?' vroeg ik lachend.
Even fronste ze. 'Romeo?' vroeg ze niet-begrijpend. Net toen ik mijn mond wilde openen en haar wilde uitleggen dat het een personage van Shakespeare was, kwam er een "oh" uit haar mond en glimlachte ze. 'Oh ja, die gast van Juliet. Die ken ik wel. Sorry, ik moest even schakelen naar Muggle Romeo. Ik dacht even dat je de oude minister bedoelde,' ratelde ze lachend. 'Maar ik weet niet wat er hem is,' zei ze weer serieus en keek naar de jongen naast zich. 'Waarschijnlijk beseft hij zich dat hij me gaat verliezen als hij zo door blijft gaan,'
'Verliezen in welk vlak?'
Britta zuchtte diep. 'Vooral Quidditch denk ik, het andere vlak beseft hij zich nog niet,' zei ze zuchtend. 'Jammer genoeg,'
'Hoe halen we hem uit deze shock?' vroeg ik lachend en zwaaide nog een paar keer voor zijn gezicht langs, maar hij reageerde nog steeds niet. Wat was er toch met hem aan de hand? Hoe dom was hij als hij nog steeds niet besefte dat hij mijn zus ging verliezen als hij zo door ging? Hij mocht haar dan al verloren hebben op Quidditch gebied, maar hij moest even goed nadenken hoe hij dit verder ging aanpakken.
Tot B en mijns grote verbazing stond James op en knipperde enkele keren met zijn ogen. 'I-Ik ga even naar Cece,' was zijn enige uitspraak, voordat hij vertrok uit de Common Room. Verbaasd keken mijn zusje en ik hem na. Wat was er toch mis met die jongen? Iets klopte hier gewoon niet? Vorig jaar was het zijn levenstaak om mijn zusje te veroveren en nu.. Nu wisselde hij haar in voor de grootste bitch die Hogwarts ooit gekend had.
Britta stond ook op en stampte een keer geërgerd met haar voeten. 'Echt waar, waarom uitgerekend Cecilia? Van alle meiden hier op school,' mompelde ze geërgerd en balde haar vuisten. 'Dan kan hij het bekijken. Ik ga ruilen van Quidditchteam,' besloot ze.

Reacties (2)

 • DieEneSaar

  Dat krijg he er van James! Dit verdien je

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Gelukkig begint hij het een beetje te beseffen..

   3 jaar geleden
 • xCharlot

  Pleeeeeaaaassseeee schrijf snel weer verder! Elke keer als er een dag tussen zit denk ik: omgggg i'm dyinggggg

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Ik denk dat ik wel iets kan regelen met de schrijfster.. ;-)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen