Foto bij 101

Mijn gedachten werden onderbroken door het geluid van een kar. Éloïse glimlachte en sprong op.
“Mijn vader is hier!”

Het was een prachtige kar, die me meer aan een koets deed denken. Er stonden twee paarden voor, van hetzelfde ras. Ik wist niet wat voor paarden het waren, maar ze waren groter dan ik en zagen er sterk uit. Het werd me meteen duidelijk dat Éloïse’s ouders rijke boeren waren.

Op de bok zat een man met een zongebruinde huid en een vriendelijke glimlach. Éloïse rende lachend naar hem toe en klom op de kar. De man gaf haar een warme omhelzing en begroette mij toen.
“Jij moet Justine zijn?”

Ik knikte, en voelde me bijna verlegen worden. Éloïse leek zoveel meer op haar gemak op deze plaats.
“Welkom! Mijn dochter heeft zoveel over je verteld. Kom, stap op! Je gaat het hier vast geweldig vinden.”

Ik verbaasde me over zijn hartelijkheid. Hij had me al in zijn hart gesloten, zonder dat hij me kende. En als Éloïse hem alles over me had verteld, dan moest hij ook weten wat er de afgelopen tijd met me was gebeurd. En toch leek hij me niet zo aan te kijken als iedereen deed, vol medelijden, als ze wisten van mijn familie. Of eigenlijk: de afwezigheid van mijn familie.

Hij behandelde me gewoon als een welkome gast. Ik waardeerde het.

Ik stapte op en ging achter op de kar zitten. Éloïse ging bij me zitten, zodat ik er niet alleen zou zitten. De paarden kwamen in beweging, en het laatste deel van onze reis ging van start.

“En, hoe vind je het hier tot nu toe?” vroeg haar vader me.
“Stil,” antwoordde ik naar waarheid. “Maar dat is goed.”

Reacties (3)

 • Croweater

  Ooh dat is echt een goed begin! Fijn zo'n vader, na haar eigen pa...

  4 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Ik hoop echt dat dit haar een beetje de rust gaat geven die ze nodig hebt. Ik heb wel een beetje dubbele gevoelens tho: moet ze contact houden met de zusters aan het front zodat ze weet hoe met met Jean gaat, of niet? Want als ze dat wel doet brengt dat weer een hele hoop zorgen mee, en als ze dat niet doet heeft ze wel de rust die ze zo hard nodig heeft, maar weet ze niet of Jean het haalt...
  Die vader is wel echt awesome tho. Nu al*O*

  4 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen