Foto bij 50. Een gesprek

En dat kon ze niet. Langzaam smolt de sneeuw en de lente begon. Een aantal elven, die voor Eria de mensenwereld in de gaten hielden, lieten ons weten dat de strijd zich snel weer zou hervatten. Ik wist heel goed dat mijn tijd nu was gekomen.

Ik wist ook dat Fabian en ik onze ruzie bij zouden moeten leggen. Ik kon het niet aanzien hoe we elke nacht elkaar negeerden. Meestal sliep ik en dwaalde hij rond, als een ware geest. Fabian was nog steeds erg tegen het plan, dat wist ik best. Of hij ook nog steeds iets tegen mijn relatie met Eria had, dat wist ik niet. Het werd dus hoog tijd om met hem te gaan praten, maar ik bleef het maar uitstellen.

Toen ik op een avond met Eria wilde trainen, was ik dan ook meer dan verbaasd om daar Fabian te zien. De twee leken iets te hebben afgesproken, compleet buiten mij om. Sinds wanneer konden zij elkaar uitstaan?

“Aleida,” zei Eria, maar ze keek me niet aan. “Het spijt me je zo te moeten verrassen. Maar ik heb met Fabian gepraat en…”
“Sinds wanneer praat Fabian met jou?” onderbrak ik ze.
“Je moet begrijpen dat we allebei het beste met je voor hebben.”
Ik keek ze aan en begreep precies waarom ze hier waren. “Jullie willen me tegenhouden, hè?”

Ik voelde woede in me opborrelen. “Jullie kunnen me niet tegenhouden!”
Eria stond op en legde een hand op mijn schouder. “Dat weet ik. Maar je moet met Fabian praten.”

Ik keek naar mijn broer. “Zodat je me een schuldgevoel kunt aanpraten? Je begrijpt het niet, ik doe dit voor jou!”
“Aleida,” Eria praat zachtjes. “Hij weet dat hij je niet kan tegenhouden.”
Ze keek me aan en zuchtte. “En ik weet dat ook.”

Ik keek naar Fabian, en hij keek naar de grond. Mijn woede was wat weggezakt, en ik moest toegeven dat ik hem inderdaad had gemist.
“Goed dan.”
We keken elkaar even aan. We hadden elkaar in al geen maanden gesproken en we wisten geen van beide hoe we moesten beginnen.

“Het spijt me wat ik zei over Eria,” begon Fabian. “Ik heb met haar gepraat en ik begrijp nu dat jullie liefde echt is. Ik was gewoon bezorgd. Ik ben nog steeds je oudere broer, en nu is mijn zusje… nu is ze al dit aan het doen!”
Ik knikte, en glimlachte een klein beetje. “Ik begrijp het.”


Ik heb dit hoofdstuk net geschreven, dus ik hoop dat het niet al te vol met fouten zit. Wat vinden jullie van Aleida's gedrag?
@Maethor: I know, cool

Reacties (2)

  • katl1

    Snel verder please!!!!

    3 jaar geleden
  • Delahaye

    Aleida, calm down, men wilt je niet altijd proberen tegen te houden :')

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here