Ik begon te wennen aan het leven op de boerderij. Doordat ik voor ze werkte, voelde ik me minder schuldig dat ik misbruik maakte van hun gastvrijheid.

Een paar dagen later kreeg ik een brief van Anna. Deze keer hoefde ik niet naar het postkantoor, maar kwam de man die ik eerder had ontmoet, het zelf bezorgen. Blijkbaar deed hij dat ook. Ik moest nog veel leren over het leven op het platteland.

Hoewel Éloïse Anna niet zo goed kende als ik, was ze wel erg benieuwd naar wat ze te zeggen had. Dus ik opende de brief pas die avond toen we allemaal bij het haardvuur zaten, en las het aan Éloïse voor.

Anna opende haar brief met groot nieuws: ze was zwanger! Ze had het al wat langer geweten, maar Jérémie en zij hadden besloten het nog niet eerder te vertellen, omdat het nog fout zou kunnen gaan. Anna was al heel wat ochtenden elke morgen ziek, vertelde ze. Maar ze leek zo gelukkig. Ze bedankte me nog eens voor het huis, en vertelde me dat ze mijn oude kamer zouden inrichten als babykamer. Die gedachte maakte me blij.

De brief van Anna herinnerde me er wel aan dat ik dat ik nog steeds een deel van mijn vaders erfenis had, en dat ik eigenlijk nauwelijks wist wat ik daarmee moest. Het geld kon ik goed gebruiken, en daarvan zou ik mezelf een paar maanden kunnen onderhouden. Misschien iets meer, als ik zuinig was. Maar wat ik met het bedrijf moest, dat wist ik niet. Ik had het eigenlijk aan de notaris willen vragen, maar nadat hij me zo had behandeld, wilde ik niet meer met hem praten dan nodig was.

Toen ik die zorgen met Éloïse deelde, zei ze tot mijn verrassing:
“Ik denk dat je vader daarmee wel kan helpen.”
“Je vader?” vroeg ik.
“Ja. Deze boerderij is zijn bedrijf, en heel succesvol. Hij weet precies wat je moet doen, geloof me.”

Reacties (7)

 • Croweater

  Ah, steeds meer lichtpuntjes. (:

  3 jaar geleden
 • katl1

  Snel verder please!

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Aaaaahw, wat lief! ^^

  3 jaar geleden
 • Heronwhale

  WHAAAA BABY ANNAAAA'S! En ik heb mn zus evasalvatore overgehaald om dit te lezen zoals je ziet in de reactiesxD
  Ik ben echt blij voor anna!!!! EN JEAN LEEEEEEFT(hoera)

  3 jaar geleden
 • Thuria

  Ik ben blij dat het weer beter met haar lijkt te gaan ^^
  En mooi geschreven weer (:

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here