“Hej, ik heb post.” Roos’ uil was pardoes in d’r soep geland. “Het is van mama.” Ze las de brief. “Wat staat erin?” Vroeg Albus. “Gewoon, ze vraagt hoe het met me gaat en ze zegt dat ze zin heeft in de vakantie omdat ze me zo mist. En papa heeft een bezem voor Hugo gekocht.” “Haha wat leuk voor hem, kan Hugo goed vliegen?” “Geen idee er staat alleen dat hij dolle pret heeft en de hele tijd vogeltjes probeert te vangen.” “Aah wat schattig.” De zusjes Absters kwamen naast ze zitten. “Bart kun je me de jam aangeven?” “Tuurlijk Kira.” “Dankjewel.” “Welk vak hebben we zo?” Vroeg Kiara “Geschiedenis van de toverkunst.” Antwoorde Roos. “Ow… Dat is zooo saai. Vind je ook niet Kira?” “Ja ontzettend.” “Het komt doordat professor Kist het zo saai verteld.” zei Albus waarop Bart antwoordde “Ja, hij is niet bepaald levendig.” “Hahaha” Ze moesten allemaal lachen om die goed gevonden grap en daarna liepen ze met z’n allen naar de les.

Professor Kist zweefde dwars door het schoolbord het klaslokaal binnen. En toen begon het gebruikelijke saaie, een uur lang durende praatje over politiek, oorlog en beroemde heksen en tovenaars. Zijn monotone stem maakte iedereen al snel duf en binnen tien minuten klonken de eerste snurkgeluiden al. Bart hield het iets langer vol, wel twintig minuten, zijn nieuwe persoonlijke record. Daarna lag hij met open mond bovenop z’n boek te pitten.

“Dat was weer verschrikkelijk.” “Ja, ik heb dit kwartiertje pauze echt hard nodig om weer even bij te komen.” Zeiden de zusjes Absters tegen elkaar. “Zullen we met z’n alle op de binnenplaats gaan zitten?” Vroeg Roos. “Ja is goed.” “Oh ik kan niet, ik heb even een afspraak.” Zei Kira. “Met wie?” Vroeg Bart. “Gaat je niets aan, tot bij de lunch.” En ze liep weg. “Hmm...” Mompelde Bart. Ze liepen met z”n vieren naar de binnenplaats en gingen in het gras zitten genieten van het zonnetje. Roos kreunde: “Oooh straks toverdranken in die stomme kerkers, net nu het zo prachtig weer is.” Ze ging languit op het gras liggen. Even later ging de bel en gingen ze de donkere kerkers in en lieten het lekkere zonnetje achter zich.

Albus keek naar de tafel van Zwadderich maar Malfidus was nergens te bekennen. Hij stootte Roos aan “Malfidus is er niet.” “Nee” Zei Kira, “…die is bij professor Lubbermans, hij had straf.” Albus keek haar vragend aan “Hoe weet jij dat?” Ze kreeg een rood hoofd, “Dat zei Lars.” Mompelde ze. Nu waren alle blikken op haar gericht. “Lars?” Vroeg Bart “Ja” Kira werd steeds roder. “Lars van Malfidus?” Vroeg Albus, ze knikte. “Waarom had hij straf?” Vroeg Roos “Hij was gisteravond betrapt op de Verboden afdeling in de bibliotheek.” Albus en Roos keken elkaar aan, wat zocht hij daar? “Dus jij gaat met Lars?” Vroeg Bart, wat hem een boze blik bezorgde van zowel Roos als de zusjes Absters.

“…met vriendelijke groeten, Scorpius Malfidus.” Hij bond de brief aan de poot van zijn uil en liep met de uil op zijn arm naar het raam. Je had een prachtig uitzicht vanuit de Uilenvleugel. Hij voelde een windvlaag toen de uil met zijn vleugels wiekte en opsteeg. Hij bleef hem nakijken tot hij nog maar een klein zwart puntje in de verte was.

Diezelfde avond al kwam zijn uil terug, Malfidus zat in een stoel te lezen toen hij het snavelgetik op het raam hoorde. Hij schoof het raam open en voelde de zwoele zomeravondlucht. Het was maar een klein briefje wat de uil bij zich had, alles wat er op stond was: “Zwijnskop, morgen, 12 uur”

“Tringeling” Het belletje aan de deur rinkelde toen Malfidus de kroeg binnenstapte. Hij keek rond, overal in mantel gehulde, onfrisse figuren. Maar met welke hij een afspraak had wist hij niet. Hij ging aan de bar zitten. “Kan ik u wat te drinken geven?” Vroeg de barman “Één boterbier graag.” De barman gaf hem een groot glas, het schuim liep over de rand. Terwijl Malfidus zijn drankje dronk bekeek hij de barman. Hij zag er erg bekend uit. Helderblauwe ogen, lange witte baard. Ineens wist hij het, “Perkamentus”. “Ja, dat was mijn broer.” Malfidus schrok, hij had het per ongeluk hardop gezegd. De barman was Desiderius Perkamentus, hij keek Malfidus aan alsof hij een vraag verwachtte. Malfidus schraapte zijn keel en vroeg “Zou ik mogen vragen hoe uw broer precies gestorven is?” Desiderius fronste zijn wenkbrauwen maar antwoorde wel, op fluistertoon. “Het was 20 jaar geleden, het gebeurde op de Astronomietoren van Zweinstein, dooddoeners kwamen die avond de school binnen, uiteindelijk was het Sneep die Avada Kedavra uitsprak. Maar het gerucht gaat dat uw vader, Draco Malfidus, als eerste bij Perkamentus was en de taak van heer Voldemort gekregen had om hem te doden. Hij had het enkel niet in zich hem ook echt het leven te ontnemen maar hij zou Perkamentus wel ontwapend hebben zodat Sneep vrij spel had.” “Mijn vader?” Vroeg Malfidus verbaast. “Jazeker, hij gebruikte expelliarmus waardoor Perkamentus’ toverstaf van de toren viel waardoor hij zich niet kon verweren tegen de dooddoeners die daarna kwamen. Als ik de verhalen mag geloven ten minste.” “Dank u wel” Mompelde Malfidus, Desiderius ging weer aan het werk.

Malfidus dacht na. Perkamentus is de laatste bekende eigenaar van de Zegevlier, Sneep heeft hem vermoord en was toen dus de eigenaar maar Sneep is ook dood. Voldemort had hem vermoord dus dan was Voldemort de eigenaar maar hij was verslagen door Harry Potter. Harry Potter is dus de eigenaar van de Zegevlier! Malfidus werd op z’n schouder getikt. Een gedaante gehuld in kap en mantel, zijn gezicht was niet zichtbaar, hij wenkte hem en wees naar een tafeltje achter in de hoek. Deze persoon was degene voor wie hij gekomen was. Ze gingen zitten en de gedaante keek hem aan, ten minste dat dacht Malfidus, het gezicht was niet zichtbaar.

“Ik wil het hebben over de Zegevlier” De gestalte glimlachte maar Malfidus zag dat niet. “Albus Perkamentus is de laatste bekende eigenaar maar hij is dood, er is dus een nieuwe eigenaar. Op de avond dat Perkamentus stierf werd hij ontwapend door mijn eigen vader, Draco Malfidus, daarna werd hij vermoordt door Severus Sneep. Sneep was toen dus de nieuwe eigenaar. Daarna…” “Nee” Kraakte de stem onder de kap vandaan. “Wat? Jawel, Sneep had de eigenaar vermoord en was dus de nieuwe eigenaar.” “De stok krijgt een nieuwe meester als iemand zijn oude meester verslaat, meestal gebeurde dit met een moord maar een ontwapening bijvoorbeeld werkt ook. U vertelt dat uw vader Perkamentus die avond ontwapende, dat maakte hem de eigenaar van de Zegevlier.” Malfidus bleef even stil om na te denken “Maar dan heeft Voldemort Sneep voor niets vermoord. Sneep is nooit de meester van de Zegevlier geweest maar mijn vader wel. Voldemort was dus ook nooit zijn meester, Harry Potter heeft hem kunnen verslaan omdat hij de Zegevlier niet meester was. Met dank aan mijn vader is Voldemort verslagen!” Malfidus bleef stil om zich dit beter te kunnen realiseren, hij was trots op zijn vader, maar… “Zou Voldemort dit weten?” “Nee, anders had hij je vader wel vermoord in plaats van Sneep.” Malfidus werd bang, misschien zou hij zijn vader alsnog wel vermoorden uit wraak. Hij mocht Voldemort nooit vertellen hoe het kon dat hij geen meester van de Zegevlier was geworden. De Zegevlier… Vele jaren geleden wilde hij hem dus ook al hebben maar met andere bedoelingen.

Mijn vader was meester van de Zegevlier, en hij is niet vermoord, maar misschien wel eens ontwapend. En alsnog wist hij niet dat hij de meester was, hij heeft de stok nooit in handen gehad. Maar wie dan wel? “Harry Potter, hij weet waar de stok is. Voldemort had hem, toen werd hij door Harry Potter verslagen. Harry Potter weet wat ermee gebeurd is. Mijn vader is meester van de Zegevlier maar weet dat zelf niet, of er is een nieuwe meester en hij weet dan wie en Potter weet waar de Zegevlier is!” Malfidus had een boosaardige twinkeling in zijn ogen. Malfidus boog naar voren en fluisterde kwaadaardig “Ik wil hem hebben, breng mij de Zegevlier.” De gedaante boog naar voren. “En hoeveel heb je daar voor over?” Malfidus aarzelde. “Honderd Galjoenen” Fluisterde hij. De gedaante stak zijn hand uit, Malfidus pakte hem. “We hebben een deal.” De persoon stond op, liep richting de deur en verdween.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here