Jo's pov

Ik kijk de vier personen na, sukkels, negeer me maar lekker! Ben ik een keertje aardig voor ze, en dan lopen ze gewoon weg! Ik draai me om en loop het gebouw weer in. Mijn hand gaat langs de muur, net zoals in zo'n film. Alleen als ik nou kon zingen...
Ik draai geschrokken een rondje als ik zware voetstappen hoor, Snape!
Als de voetstappen luider worden zie ik geen andere weg, ik spring snel door een opening / raam het bos in. Met mijn rug zit ik strak tegen de muur zodat Snape me net niet kan zien. Veel mensen vinden hem streng, dat is hij ook, en al helemaal als je een magieverbod hebt zoals mij, maar als je aardig tegen hem bent dan doet hij vaak ook aardig terug. Natuurlijk beschermt hij zijn eer ook wel door strenger te doen.
Als het geluid van de voetstappen weer zijn weggevaagd kijk ik om me heen, ik kan nu gewoon naar het bos toe, het verboden bos.... Oh, eigenlijk klinkt dat totaal niet eng, in het is de naam Engels zelfs beter, maar nog steeds niet geweldig.
The Dark Forest.
The Forbidden Forest.
Voorzichtig sta ik op en kijk het bos in. Iets beweegt. Langzaam loop ik het bos in. Op zoek naar dat ding dat bewoog. Ik weet zeker dat het een levend wezen was. Ik heb alleen niet goed kunnen zien wie of wat.
De bomen lijken allemaal op elkaar en ik weet nu niet hoe diep ik in het bos zit. Toch zie ik in de verte een lichtpuntje wat lijkt op een 'uitgang'. Ik loop erheen en zie dat ik uitkom bij het huisje van Hagrid. Harry, Ron, Hermelien en Belle zijn binnen. Oh geweldig, hier wou ik juist NIET heen gaan.
Ik loop weer terug het bos in totdat ik ineens twee schimmen zie. Ik draai me om en zie dat het Harry, Hermelien en Belle zijn. Wacht... Die waren daarnet bij Hagrid!
Ik volg ze stilletjes en kom weer uit bij Hagrid's huis. Als ik mijn ogen tot spleetjes knijp om het scherper te kunnen zien zie ik Harry, Hermelien en Belle daar nog binnen zitten. Hoe kunnen ze dan hier ook zijn!?
Ik besluit er niet verder op in te gaan. Daar kom ik later achter. Laat ik nu maar iets slims doen en hier weg lopen.
Ik loop het verboden bos weer uit en kijk weer naar Hagrid's huisje. De vier kinderen rennen de berg weer op waar ik ze op sta te wachten.
"En... Hoe was het bij Hagrid?" grijns ik als ze hier weer zijn.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen