De dwergen werden van harte verwelkomt in meerstad, en werden daar getrakteerd op een groot feestmaal. Fili vond het jammer dat Bilbo er niet bij was. Hij was al op weg naar de berg. De hobbit had het maal vast wel kunnen waarderen.

Aan het hoofd van de tafel zat de meester van meerstad. Hij was een dikke man met een arrogante oogopslag. Fili mocht hem niet zo, en de man die aan haar rechterhand zat, Bard, leek dezelfde mening te hebben.

Hij had aangeboden met hen mee te gaan, en nadat de elfen hadden bevestigd dat hij inderdaad een zeer getalenteerde schutter was, hadden ze zijn aanbod geaccepteerd. Met de hulp van Bard hadden ze nog een voordeel: hij kende de omgeving goed, beter dan wie dan ook. Hij was degene die voorstelde zich op te houden bij de oude ruïnes van Dal, een stad die Smaug eerder vernietigd had. Dit zou meerstad veilig houden, en in Bard’s woorden zou ‘Dal toch niet veel meer kapot kunnen.’ Bovendien boden de ruïnes een aantal uitstekende schuilplaatsen.

Ze hadden de volgende dag nog geen bericht van Bilbo, en dat hadden ze ook nog niet verwacht. Desondanks vertrokken ze toch, om de omgeving te verkennen en zich op te zetten. Als alles goed ging, zou Smaug hierover vliegen, op zoek naar de dwergen. Als ze zijn aandacht konden trekken, werd de schade zoveel mogelijk beperkt.

De dwergen hadden wapenuitrustingen uit meerstad aangeboden gekregen, maar omdat ze niet voor dwergen waren gemaakt, hadden ze die afgeslagen. Wel hadden ze wapens gekregen. Het voelde goed om weer een zwaard in haar handen te hebben. Kili had een boog uitgezocht, en besloot zich bij de schutters te voegen. Daar was Fili stiekem opgelucht om. Ze zou daar minder risico lopen.

Het was een paar dagen reizen naar Dal, en er werd niet gezongen of gepraat. De meest van de tijd hing er een gespannen stilte. Dit waren de mannen en vrouwen die een draak gingen bevechten. Het zou heel goed kunnen dat ze allemaal hun dood in werden gejaagd.

Daar probeerde Fili niet te veel aan te denken. Ze had andere problemen. Ze maakte zich zorgen om Bilbo’s veiligheid, en ook om Thorin. Natuurlijk wilde ze dat hij veilig was, maar ze vroeg zich ook nog steeds af of het wel zo’n goed idee was om hem mee te sturen met Bilbo, in plaats van hem in een cel met Thranduil te houden.

Er was nu niets meer aan te doen.

Shit's going down! In het volgende hoofdstuk. Niet nu. Wat denken jullie, zal Thorin lief zijn en dit gewoon accepteren?

Reacties (3)

 • tubbietoost

  Omg.. Ik ben nu echt benieuwd!

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Nee, Thorin is vast niet lief. :')

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Ohoh, ik hoop dat het goed gaat gaan.

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here