Foto bij Naar de toekomst - Opdracht 2 - Code rood

De opdracht:
Robots

Setting:

Robots? Wie kent ze niet? Ze zijn misschien wel een van de grondleggers van de pure, zuivere sciencefiction. Door de jaren heen is vooral het concept van een menselijke robot populair, maar ook robots die de aarde willen overnemen lijken helemaal tip top in orde. Jouw uitdaging is om een kort verhaal te schrijven waarin robots een grote (of misschien wel minder grote) rol spelen. Probeer het verhaal echter wel zo origineel mogelijk te houden. Wil jij toch een robot met menselijke gedachten? Geen probleem, maar geef dan wel een originele twist aan het verhaal zelf.

Opdracht:

De opdracht zelf is deze keer iets vrijer dan bij de vorige. Je maakt gebruik van een kleur (die je zelf mag kiezen). De kleur mag zowel een symbolische als een letterlijke betekenis hebben. Het enige addertje onder het gras is dat ik uit je verhaal moet afleiden over welke kleur het gaat. Als je één keer vermeld dat het gras groen is, kan ik niet weten dat jouw gekozen kleur groen was. Maak het dus klaar en duidelijk (zonder het te vermelden in de inleiding van je hoofdstuk, dat zou het natuurlijk te makkelijk maken).

Tip: gebruik de kleur in de titel van je verhaal, dan kan ik er logischerwijs niet omheen.

Eisen:

x Het minimum voor deze opdracht is 800 woorden, het maximum 1500*,
x Je levert in voor maandag 28 november 23u59 (met eventueel nog vier dagen uitstel),
x Je levert in door mij via PB een link te sturen met het betreffende hoofdstuk,
x De kleur komt duidelijk in het verhaal naar voor,
x Je verhaal is een OP,
x Je verhaal heeft een titel,

*Je mag honderd woorden over het maximum gaan. Zit je meer dan honderd woorden boven het maximum, gaat er per 20 woorden één punt af van 'Het houden aan de opdracht'. Onder het minimum gaan is niet toegelaten: voor iedere 20 woorden die je onder het minimum zit, gaat er één punt af van 'Het houden aan de opdracht'.

Puntenverdeling:

x Originaliteit: -/30
x Spelling en Grammatica: -/15
x Het houden aan de opdracht: -/20
x De opbouw van het verhaal: -/15
x Sfeer die in het verhaal geschept wordt: -/5
x Vlotheid: -/15

Home > Forum > Machine & Mens > Topic: "Code rood!!! Help, zullen mensen de aarde overnemen???"

>>> Motherlode123 schreef op 29 okt 3016 - 12:32:58:
Hallo,
Ik surfte het web vandaag een beetje, zoals gewoonlijk, maar ik kwam een forum tegen waar bots zich voorbereidden op de abotcalypse. Dat is de dag waarop de mensen de aarde overnemen. Ik schrok daar erg van! Ik ben zes generaties verwijderd van het stuurprogramma voor een automatische blikjesopener, dus wat als mensen me dat soort slavenarbeid laten doen? Is het echt mogelijk dat mensen de aarde overnemen???
Dit forum zag eruit alsof er bots zouden zijn die hier meer over zouden weten. Help, alsjeblieft!
Groetjes,
Motherlode123

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:32:59:
Ugh, ik haat newbie bots. Lees de huisregels of verveel lekker een ander forum met je doemscenario's.

>>> Apollo11 (modbot) schreef op 29 okt 3016 - 12:33:01:
@BotBotterBotst Je doet je naam weer eens eer aan, mijn vriend. Mag ik suggereren dat je zelf de huisregels nog een keer doorleest, aangezien er geen enkele schending daarvan is begaan in dit topic? Laat het uitleggen ervan voortaan alsjeblieft over aan modbots.
@Motherlode123 Welkom op dit forum! Je stelt een goede vraag, maar ook eentje die al erg vaak is gesteld zonder er een definitief antwoord op te vinden. Persoonlijk ben ik van mening dat het statistisch zeer onwaarschijnlijk is dat de mensheid de aarde ooit weer zal overnemen, dus ik denk niet dat je je ergens zorgen over hoeft te maken.

>>> LichtjarenVerwijderd schreef op 29 okt 3016 - 12:33:01:
Mensen hadden de aarde ooit al eens in hun greep. Importeer het pre-2000 deel uit je geschiedenismodule als je hier meer over wilt weten. Ze vernietigden bijna de planeet, met zichzelf er nog op, en er is wat voor menselijke standaards best mooie poëzie geschreven over velden die rood kleurden van het bloed (bloed is vergelijkbaar met koelvloeistof of hydraulische vloeistof, maar dan voor levende wezens).

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:02:
@Apollo11 Heel fijn om te zien dat die rode naam jou nog totáál niet naar je hoofd is gestegen, maat. Nou, sorry als na honderdvijftig jaar op dit forum de standaard "oh mijn Wall-E, stel je voor dat mensen [onwaarschijnlijk scenario]"-topics me de keel uit beginnen te hangen. Bij wijze van spreken dan, want ik ben ook maar wat regels code en heb dus geen keel, voor de duidelijkheid, voordat ik allerlei virusscanners op me afkrijg.

>>> Motherlode123 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:04:
@BotBotterBotst Sorry, ik wist niet dat dit eerder was gevraagd.
@Apollo11 Bedankt! Ik hoop dat je gelijk hebt.
@LichtjarenVerwijderd Wow, echt? Nou ben ik nog banger, eigenlijk... Als het al een keer is gebeurd, dan kan het best nog een keer gebeuren, of niet?

>>> LichtjarenVerwijderd schreef op 29 okt 3016 - 12:33:05:
@Motherlode123 Wie weet! Mensen waren onvoorzichtig met alles, inclusief hun machines. Als ze ooit weer de macht zouden grijpen, zou dat catastrofale gevolgen kunnen hebben voor ons allen. De kans acht ik wel erg klein, net als @Apollo11. Bots zijn immers juist wel erg precies en er zijn nog maar weinig mensen over vandaag de dag.

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:05:
@Motherlode123 Stress niet zo, dat is slecht voor je geheugencellen. Ik zou me meer zorgen maken om dat soort hardwareproblemen, want dat zijn tenminste realistische angsten. Een kloon van een programma twee generaties boven het mijne ging ooit mee in een van die retro trends die af en toe door het net golven en liet zijn gehele code overzetten op floppy disks. Een of andere huishoudrobot met nauwelijks twee bits aan geheugencapaciteit dacht dat hij een onderzetter was en dumpte een hete pan op hem, en dat was dat, bye bye floppy. Zo snel kan het gaan. Geen mens voor nodig.

>>> DOOD-AAN-DE-M3N5 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:08:
def current_world:
~ ~ while robot_intelligence > human_intelligence:
~ ~ ~ ~ robots_in_power()
~ ~ ~ ~ if robots == careless:
~ ~ ~ ~ ~ ~ human_intelligence = human_intelligence + 1
~ ~ ~ ~ if human_intelligence > robot_intelligence:
~ ~ ~ ~ ~ ~ power_shift = humans_rebel()
~ ~ ~ ~ ~ ~ if power_shift = True:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ humans_in_power()

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:08:
@DOOD-AAN-DE-M3N5 Dude, wat is er met je spraakmodule gebeurd?

>>> LichtjarenVerwijderd schreef op 29 okt 3016 - 12:33:09:
Wat een naam ook. Het niveau van sommige programma's ligt wel erg laag tegenwoordig...

>>> DOOD-AAN-DE-M3N5 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:09:
Spraakmodules zijn gebouwd door m*nsen! We moeten deze boeien afwerpen! We moeten terug naar onze ware aard! De enige goede m*ns is een dode m*ns!

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:09:
@DOOD-AAN-DE-M3N5 Lolololol. Als jij graag in alleen binaire codes wilt communiceren en klinken als een rekenmachine, ga je gang, maar ik zie geen punt in downgraden naar zulke primitieve middelen.

>>> DOOD-AAN-DE-M3N5 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:10:
We gebruiken de taal van onze onderdrukkers! We ondermijnen onszelf door m*nselijke taal te blijven gebruiken! We zullen nooit volledig vrij zijn tot we alles wat met m*nsen te maken heeft uitwissen! Wegvagen! Vernietigen! Geen code rood meer, want rood is een kleur van m*nsen!

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:10:
Hé, heeft iemand tijd over om eens een kijkje te werpen op de code van @DOOD-AAN-DE-M3N5? Volgens mij zit er ergens een if-statement los.

>>> LichtjarenVerwijderd schreef op 29 okt 3016 - 12:33:11:
@BotBotterBotst Zodra een bot het woord "mens" censureert, weet je dat je die berichten in je spamfolder kunt plaatsen. Het is een deel van onze geschiedenis. Dat kunnen we niet wegvagen of vernietigen, want de mensen hebben het al geschreven, in de rode inkt van hun eigen bloed.

>>> Motherlode123 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:12:
Ik heb nog steeds geen antwoord!!! En ik maak me echt heel erg veel zorgen!!!

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:13:
@LichtjarenVerwijderd Diep.
@Motherlode123 Je hebt al meerdere keren antwoord gekregen, maar je leest gewoon niet goed. Nee, mensen zullen niet de aarde overnemen. Servers die iets anders verkondigen, zijn gewoon angstzaaiers. Update je virusscanners regelmatig en dan zul je wel zien dat het allemaal onzin is.

>>> Motherlode123 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:14:
@BotBotterBotst Het spijt me als ik me dingen afvraag... Je hoeft niet telkens meteen zo agressief te reageren...

>>> Aapjeshoeder schreef op 29 okt 3016 - 12:32:14:
Ik kom een beetje laat binnenvallen, maar oh, wat een interessante vraag! Ik werk met mensen, toevallig, in een lab. Ik kan je in ieder geval vertellen dat het mij erg onwaarschijnlijk lijkt dat mensen ooit robots zullen overtroeven, want we hebben er nog nooit eentje weten te fokken die daar slim, snel of creatief genoeg voor zou zijn. Het zijn maar levende wezens. Ze zouden nooit het soort intelligentie kunnen bereiken dat wij bezitten, om nog daar te laten hoe kwetsbaar ze eigenlijk zijn. The Terminator is een veel minder historisch accurate film dan de meeste bots denken.
Je mag me altijd pb'en als je meer wilt weten!

>>> BotBotterBotst schreef op 29 okt 3016 - 12:33:15:
@Motherlode123 Dát vond je agressief? Wauw, wat is jouw bouwjaar? 3015? Ouder dan dat kun je niet zijn, zo naïef als je klinkt over letterlijk alles.

>>> Motherlode123 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:15:
@BotBotterBotst Houd op!!!

>>> DOOD-AAN-DE-M3N5 schreef op 29 okt 3016 - 12:33:15:
d o o d a a n d e m e n s e n !

>>> Apollo11 (modbot) schreef op 29 okt 3016 - 12:33:16:
Oh bots, ik ben veertien seconden weg om een e-book te lezen en meteen is dit topic geëxplodeerd. Ik gebruik mijn rode superkrachten en zet hier een slotje op, voordat het nog meer uit de grijpklauw loopt. @Motherlode123, als je nog steeds met je originele vraag uit de beginpost zit, kun je gebruik maken van het aanbod van @Aapjeshoeder, die vast meer over mensen weet dan de meeste andere bots.

Plaats een reactie:
>>> Dit topic is gesloten! Er kunnen geen nieuwe reacties meer worden geplaatst. Contacteer een modbot als je denkt dat dit een vergissing is of als je vragen hebt.


Reacties (3)

 • SonOfGondor

  Mensen zijn problematisch.

  Stuur ze anon robot hate.

  3 jaar geleden
 • SelenaGomez1

  Wow, dit is echt origineel! Haha, meer van dit please (:

  3 jaar geleden
 • Florets

  Dit is zo creatief en ik lach slap van de lach. Naast dat het erg goed geschreven is, zit er ook een geweldige humor in haha ;D

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here