Foto bij 133.

Britta Nina Waldner

De straf die Longbottom voor James en mij verzonnen had was echt niets van waar Longbottom mee gedreigd had. Stiekem had ik gewild dat hij ons in een kast had opgesloten tot we het goed hadden gemaakt, maar helaas was dit niet gebeurd. Nee, we moesten een week lang nablijven en een verslag inleveren hoe belangrijk teamwork is. Verschrikkelijk saai dus.
Enkele dagen waren verstreken en het was met veel ophef gelukt om van Quidditchteam te wisselen. Het had veel roddels veroorzaakt onder de leerlingen, maar ik had het wijselijk genegeerd. De keuze voor welk team ik ging spelen was het gesprek van de dag geweest. Alle geruchten gingen zich ten ronde, ik zou voor Slytherin gaan spelen. Nee toch voor Ravenclaw of ging ik toch voor Hufflepuff? Alle captains hadden me dan ook benaderd, Scorpius, Caleb en Chase. Alle drie hadden ze hun uiterste best gedaan om me over te halen voor hen te spelen en de vierde captain, James, had er niets tegen gedaan. Nee, hij had een poster in de Common Room opgehangen met een aanmeldingslijst voor een nieuwe Beater. Wauw, over ongevoeligheid gesproken.. Nou ja, laten we niet afdwalen - terug naar het onderwerp.

Scorpius had als eerste ontdekt dat ik de grootste uitzondering in de geschiedenis van het Hogwarts Quidditch ging zijn en had me gelijk apart genomen.
'Wat hoor ik nu, B? Ga je wisselen van team?' had hij me grijnzend gevraagd. Ondeugend had hij geglimlacht. 'Je kiest toch wel voor mijn team? We zijn sowieso de beste na jullie, misschien zouden we wel beter zijn mét jou,'
Lachend had ik hem aangekeken en schuin geglimlacht. 'Scorpius, je gaat echt niet winnen door te flirten,'
Iets tuitte hij zijn lippen. 'Oh nee!' lachte hij luid. 'Zo bedoelde ik het niet, ik wil gewoon heel graag dat je je bij mijn team aansluit. Daarbij was je toch enkele maanden mijn schoonzusje,'
'Oh Scorpius, ik moet mijn opties openhouden. Ik moet in het winnende team zitten,' vertelde ik hem eerlijk en sprak de waarheid. Als ik niet in het winnende team zou zitten, zou mijn plaats bij de Montrose Mapies kunnen beïnvloeden.
Daarna kwam Caleb, Captain van het Ravenclawteam en ex van Spencer, die het anders aanpakte. Caleb was een Ravenclaw en deed zijn House eer aan. Hij had enkele teamleden meegenomen om iets van groepsruk te vormen. Slimme poging, helaas bezweek ik er niet voor. 'Caleb, wat kan ik voor je doen?' had ik hem gevraagd en met opgeheven kin gekeken naar een gedeelte van zijn team achter hem. Yara Brockleburst, Luke Inglebee, Patricia White en Jeremy Samuals, het was het hele team met alleen de twee Beaters die ontbraken. Typisch.
'Kijk, we weten dat Malfoy je al benaderd heeft,' begon hij. 'Maar we weten allemaal dat je een Claw zou zijn als Gryffindor weg zou vallen,'
'Fout,' antwoordde ik geamuseerd. 'Mijn zus zou een Claw zijn, ik daarentegen zou een eigen House oprichten als Gryffindor er niet zou zijn,' had ik geantwoord en voldaan achterover geleund in mijn stoel.
Patricia keek me grijnzend aan. 'Oh B, Caleb bedoelt enkel dat je nooit een Slytherin of een Puff zou kunnen zijn. Je kan niet met die mensen overweg. Je haat alle meiden uit Slytherin en iedereen uit Hufflepuff is niet moedig zoals jij, ze zijn nu eenmaal té zachtaardig,' legde ze simpel uit. Wauw, die zat.
Een diepe zucht had mijn lippen verlaten. 'Ik twijfel nog, maar dit was erg.. verhelderend. Enkel nog op de Puffs wachten tot ik een keuze kan maken,' vertelde ik hen. 'Het is wel net zo eerlijk om alle partijen aan te horen,'
Hufflepuff had hun House Head gestuurd, omdat ze wisten dat Bolton mijn lievelingsdocent was naast haar partner Longbottom. Dat was gemeen, want ik kon haar niet weigeren of scherp reageren. Daarbij had Longbottom haar sowieso geholpen met hoe ze me moest overtuigen, want als hij me dan niet had gunde hij enkel zijn vriendin me. 'Britta,' glimlachte ze vriendelijk en ging op de stoel naast me zitten in de bibliotheek.
'Professor,' had ik vriendelijk geantwoord.
'Je kan wel raden waar ik voor kom,' begon ze met nog steeds een vriendelijke uitdrukking op haar gezicht.
Langzaam knikte ik. 'Ja,'
'Goed, ik hoop dat je mijn afdeling komt versterken Britta. Ze zijn goed genoeg om te winnen, alleen missen ze de doorslaggevende schakel. Ik weet dat je alle posities erg goed beheerst en daarom vraag ik je eerst te kijken bij welke positie je het team het meest kan versterken,' ging Bolton verder. Ze zag dat ze me aan het twijfelen had gebracht met haar lieve, oprechte, zachte stem. 'Misschien wilt Chase zelfs wel afstand doen van zijn plaats als Captain als dat een rol mocht spelen, want sterspeler van een team is een ding, maar als je daar ook Captain aan toe kan voegen..' probeerde ze me lekker te maken voor de positie in haar team. 'Denk er even rustig over na en ik hoor het wel,' zei ze glimlachend en liet me weer alleen.

Hoe moest ik ooit een keuze maken? Dit was gewoon onmogelijk! Slytherin, Ravenclaw of Hufflepuff? Oh, waarom kon ik niet gewoon bij mijn eigen team blijven? Ja, ik wist dat ik dit zelf had voorgesteld, maar ik had nooit gedacht dat het ging lukken! Alle Houses hadden voor- en nadelen, waardoor de keuze onmogelijk leek te zijn.. Wacht eens, ik had een idee! Waarom had ik hier niet eerder aangedacht?! Op naar McGonagall!

Reacties (6)

 • AmaryIIis

  Omg Britta wat voor idee heb je...
  Gaat ze een eigen team oprichten?(lol)

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Dat is nog geen eens zo’n heel slecht idee.. Helaas heb ik al iets anders verzonnen ;-)

   2 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Komaan James schiet in actie!

  2 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Oh god B wat ben je nu weer van plan...

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Wees maar gerust, het is niets ergs

   2 jaar geleden
 • xCharlot

  Hopen dat ze gewoon lekker bij gryffindor blijft, of anders idd naar slytherin om James te laten zien wat die heeft weggegeven

  2 jaar geleden
  • Chantilly

   Ik denk niet dat ze daarvoor naar Slytherin hoeft. Bij elk ander team dan Gryffindor is denk ik al genoeg om James te laten beseffen wat hij mist

   2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Omg ik wil het idee weten!!!!
  Er staat trouwens groepsruk ipv groepsdruk haha. Las wel grappigxD
  Snel verder!!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen