This is a modern fairytale


Magnus Bane lag klaarwakker in zijn bed te staren naar het plafond. Steeds weer speelde hij de confrontatie met Alexander af in zijn hoofd. Hij had het lang niet meer meegemaakt en wist niet meer hoe hij zich moest gedragen als het uitging met een geliefde. Het was dan nog niet echt ‘officieel’ maar dan nog. Uiteindelijk stond hij op en sleurde zichzelf naar de badkamer. Hopelijk zou het warme water zijn gedachte wat ophelderen en hem een optie geven. Magnus stapte in de douche en liet het warme water over zijn lichaam lopen. Het warme water spoelde al zijn gevoelens en gedachten af en voor het eerst in dagen was zijn hoofd leeg. Magnus ging zitten op de bodem van de douche en liet de waterstralen over zijn rug lopen. In zijn gedachte zag hij Alexanders gezicht voor zich maar het was niet de Alexander die hij nu kende maar de Alexander die hij voor het eerst leerde kennen. De eerste ontmoeting met Alexander speelde zich af in Magnus’ hoofd. Een glimlach sierde de mond van de Heksenmeester. Vele herinneringen van Alexander volgde. Een glimlach gemixt met tranen vulde het gezicht van Magnus Bane. Diep van binnen was alleen liefde te vinden. Magnus was dapper genoeg om zijn hart te volgen en een huwelijk te stoppen, wat puur het gevolg was van een gevoel diep vanbinnen. Waarom was hij nu niet dapper genoeg om voor zijn gevoel te vechten? Magnus was bang om Alexander te verliezen omdat Alexander de eerste in eeuwen was die zijn muren had gebroken. Hij besefte dat hij nog een kans had en zette de douche uit. Met een knip van zijn vingers verscheen een boek in zijn handen. In het boek stond alles wat Alexander wilde weten over Magnus en hij maakte zich klaar om naar het Instituut van New York te gaan.
Magnus stond in het Instituut van New York en wilde in de richting van Alexanders slaapkamer lopen toen hij Isabella zijn kant op zag lopen. Isabella had een enorme glimlach op haar gezicht. Magnus vroeg zich af wat ze gepland had.
”Ik wist wel dat je zou komen, Magnus.” Magnus wist niet zo goed hoe hij zich moest gedragen en ging voor een directe aanpak om gênante situaties verder te vermijden.
”Is Alexander op zijn kamer?” Isabella lachte en schudde haar hoofd.
”Daar zal je hem niet vinden. Kom maar mee, dan breng ik je even.” Isabella draaide zich om en begeleidde Magnus door het Instituut. Dit gedeelte van het Instituut was Magnus geheel onbekend en bekeek belangstellend naar de architectuur van dit gedeelte. Opeens viel Magnus de kerstversiering op en besefte dat het vandaag Eerste kerstdag was. Keek hij naar zijn kleding.
”Volgens mij ben ik niet echt gekleed op dit thema.” Isabella stopte voor een deur en draaide zich om. Ze streek Magnus’ kraag recht en glimlachte. Magnus kreeg nog steeds geen hoogte van haar.
”Door die deur en veel succes.” Magnus keek toe hoe ze verdween door de gang en liet zijn blik op de deur vallen. De moed zakte hem gelijk in zijn schoenen en bedacht zich dat hij nog een Portaal naar huis kon maken. In plaats daarvan opende hij de deur en zijn hart stond stil. Links van het enorme raam stond een compleet versierde kerstboom en ervoor zat Alexander samen met een jongen van een jaar of vier, vijf kerstcadeaus uit te pakken. Het was een beeld waarvan Magnus alleen maar durfde te dromen. Hij stond verstijfd en hij wist zeker dat hij de eerste vijf minuten niks kon zeggen. Alexander zag hem staan in de deuropening en zei tegen de jongen dat hij zo terug kwam. Met een glimlach liep hij naar Magnus en drukte een kus op de lippen van de Heksenmeester. Magnus sloot zijn ogen voor een paar seconden. Alexander trok zich terug van de kus en Magnus was verbaasd.
”I-ik dacht dat je het wilde uitmaken?” Alexander sloeg zijn ogen naar de grond.
”Dat dacht ik ook...” Er viel een ongemakkelijke stilte tussen het stel en de moed die Magnus vanmorgen terug had gevonden, verdween als sneeuw voor de zon. Hij haalde het boek tevoorschijn en streek met zijn rechterhand over de kaft.
”Wat is dat voor boek, Magnus?” Magnus durfde Alexander niet in zijn ogen aan te kijken en nam een diepe zucht.
”Ik weet dat je moeite hebt met mijn verleden en voornamelijk mijn exen, dus ik vond dat je hier wel recht op had.” Magnus gaf het boek aan Alexander en wilde zich omdraaien maar Alexander greep hem vast. Een glimp van hoop verspreidde zich in Magnus zijn lichaam. Alexander haalde een klein doosje uit zijn broekzak en gaf het aan Magnus. Het was hetzelfde doosje dat Isabella hem liet zien voordat hij het Instituut verliet.
”En ik vind dat je hier recht op hebt.” Alexander opende het doosje en liet zijn hand op Magnus zijn hand rusten. In het doosje zat de ring met de runen van liefde en het huwelijk ingegraveerd.
”Dus...” Magnus kon zijn zin niet afmaken. Glimlachend maakte Alexander zijn zin af.
”Ja. Magnus Bane, wil je met mij, Alexander Gideon Lightwood trouwen? In voor- en tegenspoed?” Magnus wist in eerste instantie niet wat hij moest zeggen. Hij werd overdonderd door dit aanzoek en de gevoelens die in een wervelwind door zijn lichaam raasde. Hij keek Alexander glimlachend aan.
”Je zou me de gelukkigste man op aarde maken.” En hij plaatste zijn lippen gepassioneerd op Alexanders mond.

Want uiteindelijk wilt het hart wat het hart begeerd.


Reacties (1)

  • FireBrick6

    Waar Magnus ook geinteresseerd in is, haha. En kerst ofcourse. Ik ben al helemaal uit die sfeer.
    NAWWH

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen