Foto bij Ninety-nine

SUNDAY, SEPTEMBER 4TH

'Gefeliciteerd,' zei ik blij terwijl ik mijn broertje in mijn armen sloot. Ik had hem al veel te lang niet meer gezien.
'Dankjewel Saar,' zei mijn broertje enthousiast.
'Hier, dit is van Harry en mij,' zei ik terwijl ik hem ons cadeau overhandigde.
Nieuwsgierig scheurde hij het cadeaupapier eraf. 'Een kookboek?'
'Ja, je bent nu 20, dan hoor je onderhand fatsoenlijke gerechten te kunnen maken in plaats van afbakpizza en simpele pasta,' lachte ik. In het boek hadden we nog een aantal briefjes geld verstopt, die hij hopelijk op random momenten zou vinden.
'Ik zal kijken of er iets lekkers in staat,' beloofde hij me. Ik glimlachte.
'Zijn pap en Saskia er al?' vroeg ik.
Jason knikte terwijl hij ons voor ging naar de woonkamer, waar mijn hele familie zat.
'Mam!' Ze stond meteen op en knuffelde me stevig. 'Hallo lieverd. Ik heb je gemist.'
'Ik jou ook,' fluisterde ik terug. Ze liet me weer los en keek me met een glimlach aan. 'Je ziet er prachtig uit Saar,' complimenteerde ze me. Ik glimlachte dankbaar en ging door naar mijn vader, zodat mijn moeder Harry kon begroeten.
'Hey pap,' zei ik, voor hij zijn sterke armen om me heen sloeg voor een stevige knuffel. 'Hallo meisje,' zei hij zachtjes in mijn oor. Ik glimlachte bij het horen van die vertrouwde woorden en boorde mijn neus nog iets verder in zijn shirt.
Uiteindelijk liet ik hem los en liep naar Saskia, pappa's nieuwe vriendin. 'Hallo Saskia, wat leuk om je weer te zien,' zei ik beleefd, maar ze trok me gewoon in een knuffel.
'Hallo Sarah, ik ben blij je weer te zien. Je vader mist je, ook al zou het dat nooit toe kunnen geven.' Ik keek opzij naar mijn vader, die in gesprek was met Harry. Het viel me nu pas op dat hij er echt oud uit begon te zien. Hij werd grijs en kreeg rimpeltjes in zijn gezicht. Maar hij zag er ook gelukkig uit, en dat vond ik fijn. De scheiding was absoluut niet makkelijk geweest voor beiden, maar ze konden nu al normale mensen met elkaar omgaan en ze waren allebei gelukkiger dan dat ze samen waren geweest.
Ik nam plaats op de bank en al snel kwam Harry naast me zitten.
Mijn broertje had al twee stukken taart afgesneden en gaf ons beiden een stuk, voor hij ook bij ons op de bank kwam zitten.
Al snel was de woonkamer gevuld met gesprekken en gelach en ik was blij om mijn familie weer een keer helemaal bij elkaar te hebben. Dat gebeurde de laatste tijd nooit meer.
'Harry, wil je me komen helpen met het bier?' vroeg mijn vader plotseling aan Harry. Die knikte meteen en samen verdwenen ze richting de keuken.
'Oh, hij gaat de beschermende vader uithangen,' zei mijn broertje meteen.
'Welnee, Harry gaat om zijn dochters hand vragen,' grapte Saskia met een grijns op haar gezicht.
'Is dat niet wat vroeg? Ze zijn pas net weer samen,' bemoeide mijn moeder zich er nu ook mee.
'Ik denk niet dat hij echt om zijn toestemming gaat vragen. Harry zal inderdaad een preek krijgen dat hij voorzichtig moet zijn met zijn dochter.'
'Gelukkig, want het is nog veel te vroeg voor een aanzoek,' waarschuwde mijn moeder ik. Ik schudde slechts lachend mijn hoofd. Als Harry me nu zou vragen zou het misschien vroeg zijn, maar ik zou ja zeggen, dat wist ik honderd procent zeker.

Wat denken jullie dat de vader van Sarah met Harry wil bespreken? Volgende hoofdstuk is het laatste hoofdstuk! X

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here