Yu • DubbeIstrijder


Korte samenvatting: Donald en Hillary zijn iets te ver gegaan afgelopen Kerstmis; op kerstnacht van 2015 hebben beiden hun partners bedrogen. Zowel Melania als Bill waren woest, maar Bill wilde geen onnodige drama creëren. Zodoende bleven Hillary en Bill bij elkaar, wat volledig tegen Donald's verwachtingen in ging. Hij had namelijk gedacht dat Hillary haar man zou verlaten voor hem, na hun met passie en liefde gevulde nacht samen. Althans, voor hem was het liefde, maar was het dat ook voor Hillary? Het hele jaar heeft hij geprobeerd zijn gevoelens voor Hillary te onderdrukken, hij heeft zelfs hatelijk gedaan tegenover haar, terwijl hij in werkelijkheid niets liever zou willen dan haar vertellen dat hij van haar hield. Ondertussen is hij met hangende pootjes naar Melania teruggekomen. Deze kerst heeft hij echter grootse plannen om Hillary's hart te veroveren. Zal het hem lukken? Of zal dit een uitzondering zijn op zijn uitspraak:
‘I almost never lose’?

Omschrijving van het fandom: Om eerlijk te zijn denk ik dat ik de enige ben in dit fandom, als je het überhaupt al een fandom kunt noemen. Het was ook zeker niet mijn plan om een Donald x Hillary fanfic te schrijven. Het enige wat ik had, waren een paar liedjes en een douchebeurt (tmi, maar douchen helpt serieus).
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"
finished badge
"OMFG YOU DID IT"

chapter one badge
"It's a start!"

chapter two badge
"Two plus two is four!"

chapter three badge
"Almost there..."

chapter four badge
"The red badge of courage"JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Rosanne — Ik krijg het koud zodra ik de story open. De sneeuwvlokken, grijze tinten en de geheimzinnige, diepgaande citaten geven me rillingen, om van de afbeeldingen nog te zwijgen… Daarbij zorg je voor speling in de lettertypes en -groottes, maar je zorgt ook voor speling wat de plaats van tekst of afbeeldingen betreft. Toch is het geheel overzichtelijk, mede door overige informatie in een spoiler te zetten; top! Als de titel van je verhaal op de rug van een boek op een boekenplank zou staan, zou ik het boek niet pakken. Het is wat mij betreft niet pakkend of uitnodigend genoeg. Echter, nadat ik erachter kwam wie de hoofdpersonages zijn, kan ik me er meer in vinden dan oorspronkelijk. Zelfs dat ‘great’ kan slaan op de grootheid van zowel Donald als Hillary. De personages zelf daarentegen vind ik wel origineel gekozen. Ze zullen geen blad voor de mond nemen, wat voor mijn gevoel een spannende lading zal brengen. Bij het lezen van het korte samenvattinkje begin ik te popelen het verhaal te lezen (let hier wel op je spelling: in het Engels is ‘Donald’ als bezittelijk zelfstandig naamwoord ‘Donald’s’, maar in het Nederlands is dit zonder apostrof). Kortom: ik ben ontzettend benieuwd!

OPDRACHT TWEE
      Lisa — Om te beginnen is je banner al echt geweldig fout haha, super leuk en erg toepasselijk bij deze story. Ik vind dat je interessant gebruik gemaakt heb van de naam van je eerste hoofdstuk. Je hebt niet zomaar “hoofdstuk een” neergezet, maar je titel heeft ook iets te maken met het verhaal zelf. Ik ben er altijd voor om alles - van lay-out tot titels etc. - compleet in de stijl van de story te doen zodat alles het verhaal vertelt. Hier kan je specifieker commentaar vinden op je hoofdstuk, maar over het algemeen vind ik dat je heel erg leuk begint. Ik vind dat je een hele fijne schrijfstijl hebt en sowieso blijft het geniaal hoe je dit bedacht hebt. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder zal gaan lopen, gezien Hillary nog niet geïntroduceerd is in de hoofdstuk. Ik heb geen idee wat er staat te gebeuren, maar ik heb het wel met een grote glimlach gelezen. Ik heb eigenlijk vrij weinig op je hoofdstuk aan te merken, behalve de paar puntjes die ik in het google document gezet heb. Zorg vooral dat je de verhaallijn niet uit het oog verliest tussen alle grappen door en dan komt het helemaal goed. Succes met de volgende opdracht!

OPDRACHT DRIE
      Demi — Ik heb geen idee hoe je op dit idee bent gekomen, maar wauw, het is echt geweldig bedacht. Het is zo enorm droog dat ik het hele hoofdstuk met een glimlach zit te lezen. Verder vind ik dat je ook een hele aantrekkelijke en fijne schrijfstijl hebt, dat heel vloeiend leest. Daarnaast heb je ook een hele aantrekkelijke lay-out en past is de banner die je gebruikt ook heel mooi geworden. Ik vind dat je goed de spanning in het hoofdstuk houdt, daarnaast kan je - ondanks dat komedie een heel lastig thema is - duidelijk zien dat je bezig bent om je hoofdstukken komisch te laten overkomen. Ik vind dat je hier goed in geslaagd ben. Goed zo!
      Wel heb ik een klein typfoutje gevonden aan het begin van je hoofdstuk, je begint eerst met een hoofdletter M, dan heb je opeens een spatie en dan begin je weer met een M, ik denk dat je hiervan “Met” wilde maken? Ik heb verder weinig op je hoofdstuk aan te merken, het is goed geschreven en bevat nauwelijks spelfoutjes. Ik ben heel benieuwd hoe Hillary gaat reageren op hetgeen dat in de doos zit of uit de doos gaat springen of.. Ik heb eigenlijk geen idee wat Donald gaat doen en ik ben hier heel benieuwd naar. Goed gedaan!

OPDRACHT VIER
      Savannah — Dit verhaal heeft misschien sowieso al een streepje voor omdat het comedie is; het hoeft allemaal niet zo logisch te zijn; het moet logisch genoeg zijn en grappig en dat is het zeker. Ook al moest ik eerlijk zeggen dat met langzame begrip het einde meerdere keren moest lezen om te snappen waarom het einde zo schokkend was. Toch zijn er kleine onwaarschijnlijkheden in het verhaal die mij gestoord zouden hebben als het genre geen comedy was geweest; pas op dat deze kleine onwaarschijnlijkheden nooit veranderen in grote onwaarschijnlijkheden die eigenlijk zelf niet in comedy horen.
Ik heb voor zover ik kon zien geen grote grammaticale of spelfouten gezien, wat een goed teken is. Ook zag ik niks dat afweek van de rest van je verhaal, of dat er ook maar enige gehaastheid in je verhaal zat. Het is fijn om te weten dat je er niet nu achter komt dat je een te grote verhaallijn heb voor het aantal hoofdstukken. Hierdoor zit er een goed tempo in jouw verhaal, ook in dit hoofdstuk. Er is geen moment dat saai is, of waarin té veel gebeurt. Bravo daarvoor! Niet bijzonder veel commentaar, maar ik heb dan ook niet veel aan te merken op het hoofdstuk - of op het gehele verhaal tenzij ik dingen ga herhalen. Succes met het laatste hoofdstuk!

OPDRACHT VIJF
      Britte — Vanaf het begin van dit verhaal ben ik al fan, omdat dit zo ontzettend fout is, maar toch hilarisch. Zie je het al voor je? Vanaf morgen de machtigste man van de vrije wereld en dan nou ja… zo.
      Ik vind het enkel wat jammer dat mijn verwachtingen geen werkelijkheid werden, aangezien ik dacht dat Hillary en Donald echt een affaire zouden krijgen en niet enkel Donalds voorbereidingen die trouwens wel erg hilarisch zijn. Je verhaal is erg origineel, want ik denk niet dat iemand anders de lef heeft om een fanfic over de twee presidentskandidaten van de VS te schrijven. Dat maakt het nog leuker.
      Er is goed nagedacht over de opbouw van het verhaal, waardoor de verhaallijn duidelijk is en er naar een bepaald doel wordt gewerkt. Alle zinnen lopen lekker, waardoor het verhaal makkelijk te lezen is en je er goed doorheen komt. De opbouw van het verhaal is goed en bij elk nieuw hoofdstuk worden er weer meer witte plekken ingevuld, al blijft het toch nog een beetje onduidelijk wat er vorige kerst is gebeurd. Je weet dat ze een keer buiten het boekje zijn gegaan, maar daar stopt het ook. Verhalen met een open einde zijn interessant en de lezers smachten vaak naar meer, ik nu dus ook. Ik wil echt weten of er nog iets in de toekomst tussen hen gebeurd, omdat je het zo hilarisch beschrijft. Ik ben benieuwd wat je gaat doen in de herschrijf week, veel succes en voor nu heb ik al erg genoten van je verhaal!

EINDBEOORDELING
      Britte — Dit verhaal is geschreven met zoveel humor, donkere humor dat wel, maar zo grappig. Gewoon om alles enkel voor te stellen is al hilarisch. Ook vind ik het een heel origineel idee, aangezien er denk ik bijna geen fanficties bestaan over Clinton en/of Trump. Je hebt een fijne schrijfstijl waardoor je snel door het verhaal heen komt. Al bij al ben ik heel tevreden over dit verhaal en mag je trots zijn op je creatie!
      Demi — Allereerst, gefeliciteerd met het afmaken van je kort verhaal, ontzettend goed gedaan! Je hebt een heel origineel concept bedacht en deze op hilarische wijze uitgewerkt. Ik heb meermaals moeten lachen om je verwoordingen. Ik vind het ook geniaal hoe je Clinton en Trump heb neergezet. Applaus voor je geweldige brein die dit soort dingen verzint. Daarnaast ben ik ook nog altijd verliefd op je simpele, maar zeer aantrekkelijke lay-out en je ontzettend fijne schrijfstijl. Ik heb erg genoten van je verhaal en je hebt het ook top gedaan!
      Rosanne — Strakke lay-out, fijne manier van schrijven. Humor, originaliteit en realiteit worden samengebracht in een fanfictie over Trump en Clinton. Ik ben trots op je dat je deze twee personages op een briljante manier aan elkaar hebt weten te koppelen. Achteraf miste ik de terugverwijzingen naar kerst 2015, maar ondanks dat vind ik dat je een groot applaus verdient! Top gedaan!
      Lisa — Zoals ik al tegen je zei is het goed dat je een story schrijft over deze man, om alle narigheid even wat luchtigheid te geven. Je lay-out is erg on point en ik vind dat je erg humoristisch schrijft. Ik vind het stoer dat je hier een verhaal over geschreven hebt EN het afgerond heb. Zie, je kan het wel! Ik ben geen geweldige met komedie, maar je hebt mij laten lachen, dus dat betekent dat het goed is haha. Je schrijf echt heel erg fijn. Vooral je details zijn erg leuk en de woordspeling. Ik twijfelde eerst over wat ik van het perspectief vond, maar het werkt eigenlijk wel. Bij komedie moet je namelijk op afstand blijven, omdat het dan grappiger is. In ieder geval dat heb ik altijd geleerd op school - maar dan gaat het om camerawerk dus eh, idk. Wat ik wel een beetje mis is foreshadowing naar die vorige kerst, het komt nu een beetje te veel uit het niets, maar goed, over het algemeen: geweldig. Heel erg origineel en leuk. Goed gedaan Yubby (:
      Savannah — Hump is toch wel een nieuwe OTP van mij na het lezen van dit verhaal. Het was zeker origineel te noemen, met de juiste dosis humor. Echter weet ik na vele jaren nog niet precies wat ik vind van het gebruik van Engelse zinnen in Nederlandse verhalen. Wel heb ik erg genoten van je fijne schrijfstijl en van het tempo van het verhaal. Goed gedaan!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen