Ze overnachtten in tentjes of in ruïnen die enigszins bewoonbaar waren. In spanning wachtten ze af of er een raaf van Bilbo zou komen, maar er kwam niets. Fili begon heel bang te worden, en haar hoofd vulde zich met doemscenario’s. Wat als Smaug Bilbo meteen door had gehad en hem en zijn hele gezelschap levend had verbrandt? Wat als Thorin toch niet te vertrouwen was? Wat er ook gebeurd was, het zou haar schuld geweest zijn. Zij had ze immers op pas gestuurd.

Bilbo’s brief bleef uit, maar een schaduw vulde de lucht. De draak was gekomen. Onmiddellijk sprong Legolas op en schoot een pijl op het enorme beest af. Fili haalde haar adem in, maar de pijl ketste af op de harde drakenschalen. Fili zuchtte, en een gevoel van hopeloosheid spoelde over haar heen. Dus het was echt waar. Drakenhuid is echt ondoordringbaar. En Bilbo? Bilbo was waarschijnlijk dood.

Smaug was dan misschien niet verwond geraakt door de pijl, maar hij had het wel degelijk gevoeld. Hij was op weg naar meerstad geweest, maar midden in de lucht bedacht hij zich en keerde hij om. Fili keek in afschuw toe hoe de draak omdraaide en nu op volle snelheid op de resten van Dal aankwam.

Legolas sprong naar achter, beseffend dat hij een grote fout had gemaakt. Fili trok haar zwaard, een wapen van mensenmakelij. Het voelde vreemd in haar handen, maar het zou moeten volstaan.

Ze voelde de wind van de draak toen hij meters van hen vandaan langs scheurde. Hij liet een diepe lach horen en keek naar het bonte groepje dat zich in de ruïnes verzamelt had.
“Dus jullie dachten een kans te maken tegen mij?”
Zijn stem bracht rillingen teweeg over haar rug. Ze wist dat hij alleen maar met ze speelde. Zonder een zwakke plek konden ze niets doen tegen het harde drakenpantser. Ze waren gedoemd. Ze waren gedoemd, en dat was allemaal haar schuld.

Smaug steeg op en bleef heel even in de lucht hangen, voordat hij zijn enorme bek open sperde en zijn dodelijke adem op de grond deed neerkomen. Fili dook weg, en wist net op tijd te ontkomen aan het vuur. Toen ze opkeek, zag ze tot haar opluchting dat ook de rest het er goed van af had gebracht. Dat was geen toeval geweest, realiseerde ze zich. Smaug speelde met ze, genoot van hun angst.

En angst was er genoeg.

oooh, they're doomed. Of niet? Surprise, ik heb een nieuwe username! Ik kan wel vragen wat jullie ervan vinden, maar ik denk niet dat de meesten het zullen herkennen.
@Maethor: lijkt er niet echt op, hè?
@Navigator: nee, dat is idd niet wat Thorin zou doen. Maar misschien kan hij zijn trots opzij zetten?

Reacties (3)

 • tubbietoost

  Ik heb geen idee waar je nieuwe naam vandaan komt... Ik ben ook te benieuwd hoe het verhaal verder gaat om het op te zoeken... Wat schrijf je geweldig!

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Ohoh, nu begint het wel echt serious shit te worden :C

  3 jaar geleden
 • Croweater

  Nah, ik denk niet dat hij zijn trots opzij kan zetten. :'D

  Spannend! Ik ben heel benieuwd hoe het verdergaat. En wie er doodgaan

  En je nieuwe username is tof! Al ga ik wel weer moeten wennen. :'D

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here