“Je hebt dat Elesa-kind wel getraumatiseerd voor haar leven, Val. Ze kwam me nog waarschuwen voor je.”
Ik schiet in de lach. Dat geloof ik graag. Dat kind is echt ontzettend paranoïde, net een bang konijntje. Bijna een psychopaat. Achterlijk wicht. "Ze kwam ook naar mij, het arme ding." Ik pak de ketting vast en wriemel eraan.
“Doe maar niet alsof je medelijden hebt,” lacht Revan.
"Ik heb ook geen medelijden met haar. Ze leeft toch nog?”
“Goed punt. Je hebt jezelf overtroffen. En nu weer verder waar we gebleven waren, Drama Queen.”
Ik sta stil en maak een buiging. "Showtime." Ik adem diep in en uit en begin weer ‘te huilen’.
Revan pakt mijn hand vast en grijnst schamper. “Stil maar, beste vriendinnetje,” fluistert hij.
Ik veeg de grijns snel van zijn gezicht door op zijn voet te gaan staan. "Oeps. Sorry, beste vriendje," fluister ik terug, alvorens hem mee te trekken naar buiten.
Hij knijpt even hard in mijn hand. “Geeft niet hoor, goede vriendin van me.”
Tijdens de gehele rit naar de trein blijf ik de arme, zielige Valerie, die zich zo nobel voor een klein meisje heeft opgeofferd.
Als we instappen laat Revan me onmiddellijk los. Luna, de winnares van twee jaar geleden en dus mijn ‘mentor’, kijkt op.
Ik loop op haar af en sla met mijn handen op tafel. "Ik neem het mentorschap wel even over. Je hoeft alleen maar sponsordeals en bondgenoten regelen, ik doe de rest."
Luna kijkt me even verward aan, maar knikt dan opgelucht en loopt weg.
“Wat gemotiveerd!” kirt Celese vrolijk.
"Celese, jij en je brandende-discobal-uiterlijk hoeven er niet bij te zijn,” snauw ik. “Ga maar... een serie kijken ofzo."
“Oh! Wat een geweldig idee! Er is net een nieuwe serie begonnen over een man die zijn vrouw heeft bedrogen en ze heeft ontdekt en…”
“Ja, ga maar kijken. Doei,” wuift Revan Celese weg.
Blij huppelt ze de coupé uit. Ik zucht opgelucht.
"Mooi,” zeg ik, blij dat Celese haar serie belangrijker vindt dan ons. “De boetes?"
Revy loopt naar de grote tv, zet hem aan en pakt de afstandsbediening. Hij drukt op wat knopjes en slaat tegen de tv als het allemaal niet helpt. Plotseling springt het scherm aan.
Capitooltechnologie. Prachtig. En het is nog mooier dat Revan er geen raad mee weet. Ik zou hem natuurlijk kunnen vertellen hoe het werkt, maar dat zou het een stuk minder leuk maken.
Terwijl hij op de bank ploft, haal ik mijn map tevoorschijn. Ik kan maar beter zoveel mogelijk over mijn tegenstanders te weten komen.
“Kom je nog?” hoor ik hem roepen.
"Jaja. Wil je popcorn ofzo? Dit kan leuk worden."
“Oh, graag! Lief dat je het aanbiedt, heb je er ook nog wat te drinken bij?”
"Tuurlijk lieverd, wat mag het zijn?"
“Graag iets wat niet giftig, dodelijk of ondrinkbaar is, verder heb ik geen voorkeur.”
"Mooi! Dan mag je het zelf gaan halen. Ik wil graag een cola light met een schijfje citroen en drie ijsblokjes, heb je dat? Super, je bent een schat."
Revan leunt achterover en wenkt een avox. “Een cola light met een schijfje citroen en vier ijsblokjes voor dat daar,” hij knikt even naar mij, “en voor mij gewoon een cola. Oh, en popcorn, bedankt.”
"Drie ijsblokjes!” gil ik de avox na. “Geen vier, drie!"
"Oké, District 1,” zegt Revan grijnzend.
Ik kijk hem kwaad aan, maar vestig dan mijn aandacht op het scherm en kijk afwachtend naar het verschijnen van de eerste tribuut: een meisje -denk ik- met allerlei flesjes aan haar riem. Haar hoofd gaat verscholen achter de helm van een vredebewaker, en ik besluit meteen dat ik haar mag. Totdat ze drama gaat veroorzaken tenminste. "Zozo, wie hebben we hier?” vraag ik. “Die ziet er... interessant uit."
“Leuke helm.”
Ik knik. "Dus... Ze doet mee voor het gratis eten?" Ik trek een bedenkelijk gezicht. Vernieuwend is ze zeker. "Begrijpelijk. Wacht, is dat een satéprikker?" Ik kijk naar het stukje hout in haar hand, dat ze vasthoudt alsof het een toverstaf is.
"Ja.” Revan grijnst licht. “Dat is een satéprikker. Er geduldig is ze ook niet.”
Ik maak notitie. "Ik zie het. Ik denk dat ik haar nog wel wat beter wil leren kennen... Clara Oswald, toch?"
“Inderdaad, ze is... interessant. Clara Oswald, ja.”
"En de jongen? Hij lijkt een standaard beroeps, dus ik vrees dat we liefdesdrama kunnen verwachten, denk je ook niet? Ze zijn ook echt allemaal hetzelfde.Even schiet mijn blik naar Clara. "Nou ja, bijna allemaal dan."
“Natuurlijk, liefdesdrama, wat is nou een Spelen zonder liefdesdrama? Het is ondertussen echt een -irritant- ding geworden. Al dat drama sowieso, trouwens. Door naar District 2.” Hij drukt op een knop op de afstandsbediening -specifieker gezegd: de uit-knop- waardoor het beeld op zwart gaat. Ik kijk heel geamuseerd toe hoe hij nog meer knopjes probeert. Het helpt hem niet echt. Ik zou hem kunnen helpen, maar in plaats daarvan leun ik achterover. “Waarom maakt het Capitool zo'n onmogelijke afstandsbediening?” klaagt Revan. “Zoveel knopjes begrijpt toch niemand!” Hij staat op, prutst wat aan de TV en slaat erop, waardoor het beeld weer aan springt. Het is alleen niet het plein van District 2, maar dat van District 3. “Nou, dan kijken we District 2 maar niet. Waarschijnlijk is het toch niets bijzonders. Gewoon wat patserige Beroeps.”
Ik, nog altijd druk bezig met mijn notities, hou mijn leedvermaak voor me -voor nu- hoeveel moeite het me ook kost. “Wacht even, hoe heet de jongen uit 1 nou?"
“Jace nogwattes. Was het niet Steel, of zoiets?”
Ik zucht diep. Snapt hij dan echt niet hoe belangrijk dit is? "Ik heb 100% correcte informatie nodig! Geen 'of zoiets'. En wat moet ik nou bij District 2 noteren?"
“Dan moet je de informatie zelf maar onthouden.” Hij geeft me de afstandsbediening. “Als het je lukt om de Boete van 2 te vinden, dan is het best. Anders gaan we eenmaal in het Capitool wel met ze praten.”
"Best, we gaan wel naar 3,” snauw ik. Ik gooi de afstandsbediening naar mijn districtsgenoot en zet snel nog snel twee sterretjes achter Jace’s naam. Zo'n sterretje betekent ongeveer dat ik een reden heb om die persoon te vermoorden. In het geval van Jace dus voor al dat drama dat hij waarschijnlijk gaat veroorzaken en en het feit dat hij gewoon mijn type niet is. Revan gaat momenteel aan de leiding met acht sterretjes. Ik kijk hem nijdig aan en zet nog een sterretje achter zijn naam. Dan focus ik me weer op de boetes.

Reacties (1)

 • Opperbibbsie

  Ik heb zoveel positief commentaar, dat ik serieus zo een half hoofdstuk zou kunnen schrijven met alleen maar positieve dingen!

  Haha, Celese, ga jij inderdaad maar een serie kijken en laat Valerie alles maar regelen. Dan komt het sowieso wel goed.

  Valerie is niet eens alleen een Drama Godness, ze is ook nog eens een echte Diva. Met haar vier drie ijsblokjes.
  xD

  In het geval van Jace dus voor al dat drama dat hij waarschijnlijk gaat veroorzaken en en het feit dat hij gewoon mijn type niet is.


  Dat is echt een zeer goed argument, Valerie. Haha.
  ;)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here