Als de zon achter de horizon is weggezakt rijd de trein het Capitool binnen. Eindelijk. Ik gooi de werpster die ik in mijn hand had in de muur tegenover mijn bed en kom overeind. Tijd om het Capitool te gaan verkennen. Ik loop naar Revans kamer en klop op zijn deur. "Revy, we zijn er."
De deur gaat open en Revan stapt naar buiten. “Super, laten we gaan dan.”
Ik knik en trek hem mee, de gangen door, op zoek naar de uitgang. Natuurlijk wordt deze bewaakt door vredebewakers. Ik had niets anders verwacht. Goed, eens kijken hoe makkelijk ze het ons gaan maken.
Een van de vredebewakers verspert ons de weg met zijn geweer. “Ho, waar denken jullie heen te gaan?”
"Het Capitool, duh." Duidelijk geen snugger type. Ach, District 2, hè. Het was te verwachten.
Revan duwt het geweer aan de kant.”Waarom zijn we hier anders?”
“Het is niet de bedoeling dat jullie nu de trein verlaten. Morgenochtend gaan jullie het Capitool in, tot dan moeten jullie in deze trein blijven.”
Jemig, hij is écht een idioot. Als ik zeg dat ik het Capitool in ga, dan ga ik ook het Capitool in. "Volgens mij heb je me niet helemaal begrepen. Ik zei dat we naar het Capitool gingen. Laat me erlangs." Ik probeer me erlangs te wurmen, maar ik word teruggeduwd.
“Wat is dit voor onzin? Ik ben zat van deze trein. We gaan nu naar het Capitool.” Revan knikt naar mij en probeert er ook langs te komen, maar ook hij wordt teruggeduwd.
"Volgens mij was ik best duidelijk. Jullie blijven hier,” zegt de vredebewaker.
“Of anders?”
Jemig, ik ben omgeven door idioten. Alsof ik de enige in deze hele trein ben die logisch kan nadenken. Van een stel sukkels uit 2 had ik het wel verwacht, maar Revan had ik toch wat hoger ingeschat. Toch jammer, ik had gehoopt dat ik daadwerkelijk iets aan hem zou hebben. Nou ja, iedereen is vervangbaar.
En beste vriendjes zoals onze lieve Revy zeker.
De idiote 2 duwt ons met de loop van zijn geweer in onze rug terug naar onze kamers. Niet dat hij echt zou schieten. Ten eerste is hij daar waarschijnlijk te laf voor en ten tweede is het een beetje lastig om nu nog een nieuwe tribuut te vinden. “Jullie hebben gewoon te luisteren,” bromt hij. “Morgenochtend mogen jullie het Capitool in.”
Revan werpt me een betekenisvolle blik toe en knikt even naar de klok, waarna hij een rondje draait met zijn hand en één vinger opsteekt. De boodschap is duidelijk: over een uurtje is het tijd voor de tweede poging.
Ik knik subtiel naar hem. En richt me dan tot die grote stomkop met een geweer. "Oké, oké, we gaan wel slapen."
“Natuurlijk, het was ook een lange dag.” Hij glimlacht ‘onschuldig’ naar de vredebewaker, die hem vol wantrouwen aankijkt. Jemig, waar heeft die leeghoofdige districtsgenoot van mij leren acteren? Heeft hij überhaupt wel enig idee waar hij mee bezig is? Waarom heb ik geen meer intelligente districtsgenoot gekregen? Ik weet dat niemand kan tippen aan mijn intelligentie, maar Celese had op z'n minst wat meer haar best mogen doen een minder grote idioot te trekken. Dat ik hier met Revan ben is allemaal leuk en aardig, maar het had veel beter gekund.
"Dag hoor!"zeg ik snel, en ik trek Revan mee, voor hij nog meer idiote dingen kan doen of zeggen.
“Wat een onzin, weer,” klaagt hij.
Ik knik. "Die sukkels weten niet wie ze voor zich hebben."
“Daar komen ze snel genoeg achter, rustig maar, Engeltje.”
Ik werp hem een duivelse blik toe en loop dan kamer in, waarna ik een paar werpsterren uit de muur trek, die ik aan de kant leg. Dat deel lukt me wel. Ik laat mijn vingers knakken en ga in het midden van de kamer staan. Aan mijn vechtkunst van dichtbij kan nog wel wat geschaafd worden, gewoon voor de zekerheid. Ik ben niet slecht -natuurlijk niet, ik ben overal goed in- maar ik durf te wedden dat er onder de ‘beroeps’ wel weer iemand zit met een talent voor man-tot-man-gevechten, en het wordt alleen maar makkelijker om zo iemand af te maken als ik mijn snelheid, wendbaarheid en lenigheid optimaal weet te benutten. Nog even en het bloed zal gaan vloeien. Ik kijk er al naar uit.

Reacties (1)

  • Duendes

    Sadistische Valerie, yay! En dit is pas het begin:Y)

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here