In my darkest hour
A place where there's no light
I'm trapped here in this nightmare
And there's no end in sight

De voetbaltraining beurde Elles absoluut niet op. Ze kreeg meerdere uitbranders van haar coach en bij een oefenpartijtje droeg hij haar zelfs op om op de reservebank te gaan zitten. ‘Ik heb je al vaker gezegd dat deze training er niet is om je agressie te laten vieren, Elles.’ Hij schudde zuchtend zijn hoofd en riep toen iets naar degenen die nog in het veld stonden. ‘Daar zul je een andere sport voor moeten zoeken.’
      Elles klemde haar kaken op elkaar. Nu ze op de bank zat besloop de kou haar meteen. Hij voelde tastbaar, bijna alsof hij een vaste gedaante had aangenomen. Met een ruk keek ze over haar schouder. Er was niemand – natuurlijk was er niemand.
      Met een zucht probeerde ze haar aandacht op het partijtje voetbal te richten. Haar ogen volgden een paar passen, daarna dwaalde haar blik weer af. Naar iemand met een capuchon die onder een lantaarnpaal stond, of iemand van wie ze alleen de rug kon zien – deed hij dat bewust?
      Ze sloot haar ogen. Dit moet stoppen.

In eerste instantie was Elles blij toen de training ten einde kwam en ze naar de kantine liepen om wat te drinken, totdat ze zich herinnerde wat ze Sophie had beloofd.
      Ze bestelde een kop thee en ging bij de jongens rondom de tafel zitten. Haar handen voelden als bevroren en ze was blij dat ze ze rond het warme glas kon slaan.
      ‘Voel je je ziek?’ vroeg Mark.
      Zonder op te kijken, zag ze zijn frons voor zich.
      ‘Misschien wel,’ mompelde ze. ‘Ik heb het koud.’
      Grinnikend zette hij het flesje bier aan zijn lippen. Veel meer kon ze vanuit haar ooghoeken niet zien en ze had geen zin om ook maar iemand aan te kijken.
      Het was stil geworden rondom de tafel, alsof er een knipperend neonbord boven haar hoofd hing die verkondigde dat ze iets moest opbiechten.
      Was Tim hier maar.
      Hij was vorig jaar gestopt met voetbal en hoewel er al een paar maanden waren verstreken, bleef Elles het gevoel hebben dat hij ieder moment kon binnenkomen en met een flauwe grap de aandacht van haar afleidde.
      Ze haalde haar telefoon uit haar zak en vroeg hem of hij naar de kantine wilde komen. Zonder hem ging ze het verhaal over Nico sowieso niet delen.

Het duurde zeker een uur voordat Tim naast haar neerplofte. Hij zat nauwelijks of hij boog zich naar haar toe om haar een knuffel te geven. Hij voelde haar al net zo goed aan als Sophie. Elles genoot van Tims omhelzing. Voelde haar eigen vriendje haar maar zo goed aan… ze hunkerde al uren naar twee beschermende armen om haar heen. Toch trok Tim zich al weer gauw terug. Hoewel het al zeker twee jaar geleden was dat ze erachter was gekomen dat hij op haar verliefd was en ze geloofde dat hij allang over haar heen was, was er maar weinig voor nodig om Marks boosheid uit te lokken.
      Elles keek om zich heen. De meeste andere jongens uit het elftal waren inmiddels weggegaan. Er zaten er nog een paar bij die ze niet tot haar allerbeste vrienden rekende, maar die kende ze ook al vanaf de brugklas en ze vertrouwde hen volledig. In eerste instantie had ze hen er niet bij willen betrekken, maar de thee was inmiddels op en het glas was afgekoeld. De kou was naar binnen getrokken en het voelde alsof haar ingewanden langzaam in ijsklonten veranderden.
      Ze haalde diep adem en schraapte haar keel. ‘Jongens…’ Ze beet op haar lip, staarde naar de lege flesjes op de tafel. Haar eigen bange ogen werden erin weerspiegeld. ‘Nico is terug.’
      Elles kromp ineen, wenste dat ze het niet zo onbeholpen op tafel had gesmeten. De hel brak los. Stoelen werden ruw achteruitgeschoven, lege flesjes vielen om en rolden van de tafel. Scherven sprongen rond haar voeten over de vloer.


Reacties (3)

 • Zee

  Damn, super spannend!
  Ik kan niet geloven hoe goed je kan schrijven! Jealousy is aanwezig haha.
  Ik kan niet wachten op een nieuw hoofdstuk (:

  3 jaar geleden
 • Vasya

  Zo spannend :3
  Nico moet wel echt wat ernistigs hebben uitgespookt... ik ben benieuwd c:

  3 jaar geleden
 • Catan

  Aah ik ben nu echt té nieuwsgierig naar wat er gebeurd is...

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here