hoi allemaal, ik leef nog altijd. Ik ben in mijn twiilght fase

Bella
Vol geluk kijk ik naar Renesmee die net wat gedronken heeft. Ze vond jagen erg rot om te moeten doen gezien ze een groot dierenvriend was maar ze moest wel. Mensen voeding voedde haar niet volledig, dus ze had geen keus. Het hielp als Jacob mee ging en ze er een wedstrijdje van maakte. Ze was erg compentief ingesteld en wilde altijd graag winnen. Zoals nogal logisch won ze altijd van Jake, niet omdat ze sneller was maar omdat hij haar gelukkig wilde hebben. Ik vond het nog altijd een raar idee, Alice heeft mij een beeld laten zien van de toekomst hoe gelukkig ze waren als ze opgegroeid is, maar het idee dat mijn beste vriend het ooit met haar zou doen, mijn bloed eigen dochter liet mij walgen. Hoewel Jake en ik twee handen op een buik geweest waren, was dat nu een stuk minder. Het was dus altijd al het lot geweest die dit wilde. Toen ik hem voor het eerst zag na mijn transformatie was ik woedend geweest. Het ging al wel wat beter maar nog niet altijd. Edward vond het geweldig. Hij had Jake nooit zo gemogen vanwege mij maar sinds hij mij met rust liet vond hij het prima. Althans zolang hij zijn gedachtes onder controle hield. Ze konden het best goed met elkaar vinden, beter dan Jake en ik momenteel. ‘Mam ik ga terug’ zegt ze tegen mij en ik knik. ‘Dat is goed meis, maak je je huiswerk nog even af’ vraag ik haar. Ze was eigenlijk in leeftijd pas twee en een half jaar oud, maar ze was lichamelijk een vijftienjarig. Ik had flinke zorgen gehad over haar opgroeien en alles. Ik had Carlisle gevraagd om haar les te geven. Zodat zij later ook veel dingen wist. Renesmee haalt mij uit mijn gedachte door haar hand op mijn wang te leggen en een bezorgd blik vult voor mijn ogen. ‘Nee hoor, er is niets. Mama was even aan het denken’ zeg ik haar en glimlach. ‘Mam wil je me vertellen over vroeger?” vraagt ze en ik knik. ‘Ja kom dan gaan we’ zeg ik haar en we vliegen terug. Ik pak de grote doos uit de kast uit de slaapkamer van mij en Edward.
‘Wat is dat voor doos?” vraagt de twinkelende stem van Renesmee. ‘Met mijn herinneringen van vroeger’ vertel ik haar en neem de doos mee naar haar kamer. Ik open het voorzichtig en ik slik even. Ik pak het grote foto boek er als eerste uit. Foto’s van mij als baby, peuter, schoolkind en puber vullen de map. ‘Wauw dat is mooi’ zegt Renesmee als ze de trouwfoto van ons ziet en ik glimlach breed. ‘mijn mensen herinneringen zijn erg wazig. Maar ik was echt heel erg nerveus’ zeg ik haar. Ze knikt en we bladeren verder. ‘Waar is dat dan?” Ze wijst een plaatje aan en ik voel mij warm worden onder mijn huid. Als ik mens was, had ik vast en zeker gebloosd. ‘Dat is Isle Esmé’ Vertel ik haar. ‘Wauw’ fluistert ze en strijkt over de foto. ‘Daar gingen wij heen als huwelijksreis, het is van Esmé’ zeg ik haar. ‘ Daar ben jij gekomen ‘zeg ik en glimlach. Renesmee begint ook te giechelen ‘Vond je het eng?” Ze kijkt me blozend aan. Ik slik even, ze was gewoon nu al klaar hiervoor.’Ik wil niet dat jij het nu gaat doen’ zeg ik haar streng en ze zucht even. ‘Oké Oké daarover had ik niet moeten beginnen. Ik vond het dood eng. Papa was veel sterker en verlangde nog altijd ergens naar mijn bloed. Papa wilde het niet maar het was mijn laatste eis. Het was heel bijzonder, we hebben de kamer gesloopt’ zeg ik en gniffel even aan de vage gedachten. Renesmee giechelt even zachtjes.
‘Mam ga ik ooit trouwen met Jake?’ Vraagt ze en ik slik moeilijk. Ik wilde niet dat het zo snel zou gaan. ‘Ja’ zeg ik zuchtend. ‘Ooit maar dat zal nog lang duren ‘ verzeker ik haar. Ik zie haar even boos naar mij kijken. “Renesmee je bent nog te jong. Ik was heel erg jong ik was 18 toen ik trouwde, iedereen dacht dat het was omdat ik zwanger zou zijn. Maar je vader die was nog ouderwets. Ik wil niet dat je voor je twintigste gaat trouwen’ zeg ik haar. Renesmee kijkt mij boos aan en staat op zonder iets te zeggen en ze loopt weg.
Renesmee
Boos kijk ik mijn moeder aan. Hoe durfde zij dat te zeggen, ik was volwassen genoeg en hield van Jake. Ik was nog altijd haar dochter maar zij kon niet alles voor mij bepalen, dat kon niet. Boos ga ik de kamer uit en negeer iedereen. ‘Ness kom op je moeder bedoelt het goed’ komt papa er tussen. ‘Pap laat me’ zeg ik hem streng. Tot mama haar grote spijt had papa mijn bijnaam overgenomen van Jake. Eigenlijk iedereen behalve mijn veelte koppige moeder. Die bleef weigeren. Ik ren naar buiten waar ik wist dat Jake zou zijn. Op patrouille of rusten. ‘Jake’ roep ik en al gauw komt de donkerbruine wolf op mij af. ‘Hey’ zeg ik en ga door zijn vacht. Hij maakt een zachte brom en ik stop met aaien. Zoals gewend wacht ik zodat hij achter een bosje terug mens kon worden en al gauw komt Jake daar aan. ‘Hey Nessie wat is er?” Bezorgd knuffelt hij mij en ik knuffel hem stevig terug en geniet van de warmte. ‘Mam doet stom’ zeg ik hem bozig. ‘Wat dan?” Hij kijkt me aan. ‘Ze zegt dat ik niet jong mag trouwen enzo, dat slaat toch helemaal nergens op ‘zeg ik verontwaardigd. Jake grinnikt ‘ik zal met je moeder eens gaan praten. Nog altijd zo koppig en eigenwijs’ zegt hij en ik knik. ‘Dat is goed. Breng je mij naar Emily, want die heb ik al lang niet meer gezien’ zeg ik. Hij knikt ‘kom maar’ grijnst hij en ik lach en spring in zijn armen. Hij begint met rennen en als snel zijn we er.

Bella
‘Bells kan ik met je even praten’ hoor ik de stem van Jake. “ja ik kom ‘zeg ik en ruim de spullen op. ‘Bells ik weet dat je bezorgd bent om je dochter, dat is logisch maar ik weet ook wel dat ze te jong is om te trouwen en ehh dingen te doen’ zegt hij en kleurt wat rood. Ik kijk hem onderzoekend aan. ‘Ik wil je alleen zeggen dat je mij wat vertrouwen moet geven’ eindigt hij. Ik kijk hem boos aan. ‘Vertrouwen, waarom. Hoe vaak heb je mij proberen te kussen als Edward er niet was’ zeg ik sissend naar hem. Ik zie hem wat schrikken. “jemig Bella je bent een echte vampier zo’ zegt hij knarsetandend. Die opmerking laat me ontploffen. Een rode waas verschijnt en ik sleur hem mee naar beneden de tuin in gezien ik het huis heel wilde houden voor Esmé. Ik had vaak uitbarstingen, tegen Emmett en tegen Jake. Rosalie en ik waren besties. Voornamelijk omdat ik mijn leven wilde opgeven voor een kind en zei de peettante was. Alice en ik hadden het altijd goed kunnen vinden. Met Jasper had ik soms ook onenigheid als hij weer eens mijn emoties beheerste. Ik vond het vreselijk als hij dat deed. Emmett was gewoon zichzelf met vunzige opmerkingen. Ik sleur hem de tuin in en gooi hem tegen een boom aan. “Je blijft met je poten van mijn dochter weet je dat! Je hebt mij zo vaak proberen te kussen en ik weet dat je dat bij Renesmee ook gaat doen. Ze is nog jong laat haar genieten ‘ schreeuw ik brullend naar hem. Ik zie al gauw dat er publiek is gekomen en Edward kijkt weer vermakelijk naar het spel. Hij vond het wel grappig. Bezorgd komt Esmé ook naar buiten. ‘Edward kom op dit is al de zoveelste keer’ hoor ik haar zeggen. ‘Jij laat mijn dochter met rust weet je. ‘ krijs ik en duw hem op zij. Natuurlijk harder dan ik wist en hij vliegt door de lucht. Hij veranderd in een wolf en jankt even luid. Binnen enkele seconden staat het veld vol met alle wolven en ze kijken allemaal naar mij. ‘Bella probeer je rustig te worden’ hoor ik de stem van Edward naar mij roepen. Ik kijk niet op of om maar ik kijk vernietigend naar Jake en sluip woedend op hem af. Uit het niets komt een mega vloed kalmte over mij heen. ‘verdorie Jasper, jij bent zo achterbaks hé’’ schreeuw ik naar hem en draai me naar hem om. Jasper kijkt me emotieloos aan. ‘Bella houd je rustig hij bedoeld het goed’ zegt Alice en ik zie haar gespannen naar mij kijken. Ze wilde mij niets aan doen maar Jasper mocht je gewoon niet aanvallen bij haar in de buurt. ‘ Hij bedoeld het niet goed, hij speelt een spelletje met ze. Bella pesten’ grom ik boos. Ik zie Alice op mij af komen. “Rot op Alice, je bent toch maar voor hem’ kat ik haar af. Ik zie iedereen mij verbaasd aankijken en Emmett gromt. ‘Bella houd je in’ roept Edward gespannen. Emmett komt op mij af en woedend kijk ik hem aan. “Wat, ga je mij nu verstoten. Renesmee is verdomme amper een tiener. ‘ krijs ik. Emmett stormt op mij af als hij in de gaten krijgt dat ik Jasper wil aanvallen om zijn kracht te verbreken. In één simpele beweging mep ik hem weg

Reacties (2)

  • NikIaus

    en de laatste alweer.

    2 jaar geleden
  • GossipGirl21

    Mooiii je schrijft echt super ze.

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here