Amber • Cliffhanger


Korte samenvatting: Een jaar nadat de voormalige Godin van de Winter deze rol afwierp, lijkt haar leven als sterveling voor de wind te gaan. Haar herinneringen aan die tijd verdringt ze maar wat graag naar een duister verdomhoekje. Draco denkt over het algemeen niet terug aan dit hectische en grotendeels pijnlijke stukje verleden, tot iemand daaruit besluit zijn kop weer op te steken. Lord Asriël heeft zwaar te kampen met het verlies van zijn zoon, Nathaniël. Er is maar een ding wat hem op de been houdt, en dat is het brandende verlangen naar wraak. Om dit te bewerkstelligen, schakelt hij zijn oudste zoon, Beliël, in. Wat staat Draco en Aurore te wachten wanneer deze Demon zich alles behalve zachtzinnig een weg hun leven in blaast? Kan Draco nogmaals het hoofd bieden aan een wereld waarin hij niet tot de sterksten behoort?

Omschrijving van het fandom: Al zolang ik me kan herinneren ben ik enorm fan van alles wat met Harry Potter te maken heeft. Het personage Harry Potter speelt daarin echter een minder grote rol dan degene die al vanaf film èèn mijn aandacht heeft, namelijk; Draco Malfoy. Ik heb een voorliefde voor ‘Bad Guy’ personages, voornamelijk omdat er altijd veel meer schuilgaat achter die façades. Voor de wedstrijd had ik eerst gedacht eens over een ander Fandom te schrijven, aangezien iedereen dit waarschijnlijk van me verwacht en het misschien slim is om zo nu en dan uit je comfortzone te stappen. Maar toen dacht ik; niet nu! Dit is een fanfic wedstrijd en ik ga gewoon schrijven over degene die daarin voor mij op nummer 1 staat.

Toevoeging: Dit is mijn interpretatie van uitleg van mijn Fandom. Als dit echter niet is wat daarmee werd bedoeld, dan hoor ik het graag en pas ik het aan. Daarbij is het misschien handig om te vermelden dat mijn inzending een Spin Off is van Changing the Seasons, maar dat ik poog het zo te schrijven dat het niet nodig is die gelezen te hebben.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"
finished badge
"OMFG YOU DID IT"

chapter one badge
"It's a start!"

chapter two badge
"Two plus two is four!"

chapter three badge
"Almost there..."JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Lisa — Ik ben sowieso een grote fan een lay-out die heel clean is zonder al te veel poespas. Dat vind ik ook heel erg mooi aan jouw lay-out. Het is gelijk duidelijk dat Draco Malfoy de hoofdpersoon wordt - of in ieder geval dat het verhaal over hem zal gaan - en die quote helpt bij een soort van sfeer. Ik moet eerlijk gezegd bekennen dat de naam “Revenge” een naam is die ik al meerdere keren tegen ben gekomen bij een Draco Malfoy fanfic en ik daarom niet meteen origineel vind. Echter, gezien ik nog niet verder heb gelezen, ga ik je daar nog niet te snel op afrekenen. Ik lees je samenvatting en ik vind niet meteen dat het duidelijk wordt waar het over gaat. Ik zie dat het een spin-off is van een andere fanfic, wat in principe prima is, maar dan moet dit als losstaande story ook te begrijpen zijn. Ten eerste worden er meteen al zes - hoewel ik geloof dat Aurore en de Godin van de Winter hetzelfde zijn - personages geïntroduceerd waardoor ik meteen overvallen wordt door allerlei namen. Ik heb nog geen idee waar het verhaal over zal gaan. Gaat het over Draco? Over Aurore? Over Winter? Over Beliël? Ik begrijp wel redelijk de verhaallijn, omdat ik niet dom ben en zelf wel wat in kan vullen, maar even straight forward gezegd voelt het nogal aan als een hele hoop informatie waaraan ik niks heb. Ik zou er echt nog even naar kijken zodat je je kleine samenvatting kan minimaliseren tot minder karakters en minder informatie. Ik zou wat meer richting een flaptekst gaan waar meestal maar zo’n twee a drie - of zelfs maar een - personages worden geïntroduceerd, de rest komt later wel. Ik denk echter wel dat je iets vernieuwends en interessants te pakken hebt, dus het commentaar gaat echt over hoe je je samenvatting geschreven hebt en niet perse over de verhaallijn. Succes!


OPDRACHT TWEE
      Demi — “Damn, wat een lang eerste hoofdstuk, haha!” Dat was mijn eerste reactie toen ik het aantal woorden van je hoofdstuk zag. Normaal gesproken heb ik nogal moeite met het behouden van mijn concentratie bij zulke lappen tekst, maar bij dit hoofdstuk had ik er weinig moeite mee. Je schrijft heel goed en aangenaam. Een dingetje, is de naam van het meisje nu Aurore of Aurora? Door het hoofdstuk heen gebruik je namelijk beide namen. Je schrijft ontzettend spannend, ik wilde geen moment stoppen met lezen. Ik wil meer!
Wel heb ik enkele opmerkingen op gramaticaal vlak. Ik zag namelijk meerdere keren voorkomen dat nadat een personage een vraag had gesteld, het volgende woord begon met een hoofdletter, alsof dat een nieuwe zin was. Nu kan het soms natuurlijk zijn dat het begint met een nieuwe zin, maar ik had voornamelijk het gevoel alsof het een hoofdletter was in het midden van een zin. Bijvoorbeeld: ‘Een jaar als mens en je weet al precies hoe je me moet bespelen, is het niet?’ Grom ik tegen haar lippen. Ik denk dat het hier ‘Een jaar als mens en je weet al precies hoe je me moet bespelen, is het niet?’ grom ik tegen haar lippen moet zijn, omdat “grom ik tegen haar lippen” nog onderdeel is van dezelfde zin.
Ik vind dat je mooie zinnen schrijft en ook mooie woorden gebruikt, je mag zeker trots zijn op wat je hebt geschreven. Na het lezen van je eerste hoofdstuk heb ik heel veel vragen en ben ik heel nieuwsgierig geworden naar het tweede hoofdstuk. Het tweede hoofdstuk mag dan ook snel komen!

OPDRACHT DRIE
      Savannah — DRACO. En godinnen. Ik denk iets gemist te hebben, zoals het verhaal waar dit een spin-off van is, maar ik moet daardoor wel toegeven dat ik helaas weinig snap van het karakter van het verhaal. Wel snap ik veel van de wanhoop, die in hoofdstuk twee te voelen is. De angst die Draco meemaakt als Aurore verdwenen is. Dit heb je namelijk heel goed overgebracht. Wat je ook goed overbrengt zijn de verschillende karakteristieken van jouw personages, die allemaal hun eigen manier van spreken en doen hebben.
      Ik moet ook toegeven dat ik niet helemaal door heb of je nou geen alinea’s gebruikt, of heel veel alinea’s. Dit omdat je heel netjes een enter gebruikt voor gesproken tekst, of voor een tijdsprongetje, maar ook op geheel onnodige moment, en soms zelfs om de drie a vier regels, waardoor het misschien net iets te veel is.
      Wat ik wel jammer vind is dat de Draco in dit verhaal in de verste verte niet lijkt te zijn zoals wij draco eigenlijk kennen. Dit is een veel lievere, voorzichtige versie van Draco, wat de geloofwaardigheid van je verhaal toch misschien wel in twijfel trekt, maar je bent consistent in zijn karakter en dat is uiteindelijk waar het echt om draait niet?
      Als laatste wil ik zeggen dat ik het heel fijn vind dat je gedachten schuingedrukt hebt neergezet, dit zorgt ervoor dat ik gedachten niet twee keer hoef te lezen voordat ik doorheb dat het gedachten zijn en ik vind dat dat best genoemd mag worden.
      Succes met het volgende hoofdstuk!

OPDRACHT VIER
      Britte — Oh, ik hou van dit verhaal! Sowieso was ik al helemaal fan van het ‘originele’ verhaal, dus dat helpt natuurlijk ook mee. Het hele idee van de seizoenen en alles is gewoon echt heel origineel.
      Ik heb geen grammaticale fouten gezien, wat altijd een goed teken is. Je neemt ook goed de tijd voor een hoofdstuk en raffelt het niet af, er is echt tijd ingestoken. Het zit goed in elkaar en je stopt op het goede moment. Nou ja, niet voor de lezer, want je creëert een cliffhanger. Maar voor de schrijver is het een goed moment, omdat het spanning oproept en je kan bijna niet anders dan op het volgende hoofdstuk drukken, al kan dat in dit geval natuurlijk niet. De hoofdstukken zijn niet te kort en ook niet te lang, eigenlijk qua lengte perfect. Het is fijn dat je je niet beperkt tot de 1000 woorden, waardoor het hele verhaal net aan de 4000 a 5000 zou komen. Je neemt uitgebreid de tijd en laat niet zomaar iets eindigen omdat je op het limit zit.
      De verhaallijn is goed uitgedacht en gaat ook niet te snel of te langzaam. Er is een duidelijk doel en dat wordt stukje voor stukje bereikt. Verder ben ik heel tevreden over je schrijfstijl. Hij is er overzichtelijk en simpel, wat makkelijk te lezen is.
      Niet veel commentaar al bij al, maar waarom iets opmerken als je over alles tevreden bent? Ik kijk erg uit naar het laatste hoofdstuk en hoe Draco Aurore uiteindelijk gaat redden, dat hoop ik ten minsten ;-)

EINDBEOORDELING
      Britte — Oh, ik werd zo vrolijk toen ik erachter kwam dat je een sequel van “Changing the Seasons” ging schrijven, omdat dat verhaal ook zo geweldig was. Gelijk was ik benieuwd hoe je ook hier weer een heerlijk verhaal van ging maken. De kaft is echt prachtig en past precies bij de lay-out van het hele verhaal. Ook de opbouw van het verhaal zit heel goed in elkaar en het is ook echt heel goed uitgewerkt. Tot het laatste moment bleef het super spannend en de ontknoping was echt gewoon.. Wauw! Kan je ook nog een derde deel schrijven?
      Demi — Allereerst, gefeliciteerd met het afmaken van je kort verhaal, ontzettend goed gedaan! Wauw, wat een geweldig verhaal! Ik vind het geweldig hoe je goden in de wereld van Harry Potter hebt neergezet - daarnaast vind ik dit ook heel origineel gedaan. Ondanks dat dit een spin-off van een ander verhaal, had ik niet het gevoel dat ik veel heb gemist, behalve dat ik niet alles begreep. Wel ben ik nu heel benieuwd geraakt naar het daadwerkelijke verhaal, wat ik ook zeker ga lezen. Ik vind dat je hele originele personages hebt en deze ook goed uitgewerkt hebt. Ondanks dat het een HP fanfic is, zie ik er - naast het gebruik van de spreuken - niet veel HP in terug. Het zou net zo goed een OP kunnen zijn. Desalniettemin mag je er zeker trots op zijn.
      Rosanne — Goed. Heel goed. Wat is goed? Ik vind jouw manier van schrijven heel goed. Je besteedt aandacht aan de personages, maar ook aan de omgeving. Daarnaast leg je de puzzelstukjes op de juiste plek, want je weet hoe je bijvoorbeeld plotselinge gebeurtenissen op de juiste manier en op de juiste plek in het verhaal kunt verwoorden. Je verhaal is tot ver in het laatste hoofdstuk spannend en je bezorgt mij als lezer kippenvel aan het einde. Heel knap!
      Lisa — Ik vind sowieso echt heel leuk dat je goden betrokken hebt in het harry potter universum. Het is op zich best logisch, want er zijn ook heksen en draken, dus waarom geen goden? Haha. Ik heb wel het gevoel alsof ik een hele hoop achtergrond mis die ik wel echt nodig heb om het verhaal te lezen, omdat het een spin-off is van een ander verhaal dat je hebt geschreven. Dit is misschien ook de reden dat ik het niet helemaal geloof. Ik weet de regels van de Harry Potter wereld wel, maar niet van diegene die jij hebt geschreven. Hoewel ik het een heel interessant verhaal vind, denk ik dat het geschikter is voor iets wat langer is. Het vergt wat meer opbouw dan dat het nu heeft. Ik vind dat je een hele fijne schrijfstijl hebt en dat je alles op een goede en duidelijke manier beschrijft, maar nog steeds voelt de wereld veel groter dan dat ik kan begrijpen in zo’n kort verhaal. Er wordt constant terug verwezen naar de relaties tussen personages, maar die kan ik lastig bevatten, omdat ik er niet van weet. Het blijft echter nog steeds een erg goed verhaal, ook al mis ik die backstory. Je schrijft goed en sleept mij mee in de gevoelens van de personages. Je hebt een mooi eindwerk afgeleverd!
      Savannah — Na het leven van het hele verhaal kwam ik tot de conclusie dat ik en waarschijnlijk een groot deel van het verhaal mis omdat ik ‘Changing the Seasons’ niet heb gelezen en dat ik misschien nog meer van Draco Malfoy fanfic houd dan ik wil toegeven. Je hebt dynamische karakters en een mooie schrijfstijl die mensen meeneemt in het verhaal. Wel moet ik zeggen dat ik toch vaak ook weer uit het verhaal werd gehaald door het gevoel dat ik iets miste - meer uitleg, meer backstory. Toch valt er absoluut te zeggen dat je een goed verhaal hebt neergezet, bravo daarvoor.

Reacties (1)

  • ParseItongue

    Thanks voor de beoordeling en feedback ^^
    Je hebt gelijk wat betreft de samenvatting en ik heb hem even vereenvoudigd.

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen