Natascha • Navigator


Korte samenvatting: Barney Stinson, de grootste rokkenjager van New York City heeft de liefde altijd afgezworen. Toch voorkomt dat niet dat hij er zelf een slachtoffer van wordt. Zal hij haar net zo makkelijk om zijn vinger kunnen winden als al die andere vrouwen? Of werkt dat toch ietsje anders, als de vlinders door je buik razen en je hersenen niets dan een zompige pudding zijn?

Omschrijving van het fandom: Barney Stinson is een personage uit de serie How I Met Your Mother. In de serie vertelt Ted Mosby zijn twee kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet (waar hij negen seizoenen over doet). In de tussentijd vertelt hij van alles over zijn vriendengroep (waar Barney onderdeel van is) in de tijd vóór hij hun moeder ontmoette.

Ik heb bewust voor deze serie gekozen omdat het een beetje out of my comfort zone is en ik mezelf graag uitdaag. Ik houd normaal gesproken helemaal niet van komedie (naast the Big Bang Theory is dit de enige serie in dit genre die ik volg) en ik ben ook niet zo thuis in de romantische verhalen, dus ik vond een short story het uitgelezen moment om hier eens mee te experimenteren.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

chapter one badge
"It's a start!"JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Lisa — Je lay-out is simpel en rooskleurig, precies passend bij de titel. Je kan misschien nog even kijken of je een wat minder fletse kleur rood kan vinden (klik). De quote die je toegevoegd hebt is ook erg mooi en zet de sfeer goed neer. Dit gaat geen “rooskleurig” liefdesverhaaltje worden. Je samenvatting/flaptekst is simpel, duidelijk en zet je verhaallijn goed neer. Ik weet wat ik kan verwachten, maar nog steeds ben ik achtergelaten met de nodige vragen. Vooral omdat ik zojuist de quote erboven heb gelezen en het duidelijk is dat het nog niet zo zeker is dat dit allemaal goed af gaat lopen. Ik kan er vrij weinig over zeggen behalve dat ik vind dat je alles erg goed een eenheid gemaakt hebt. Het enige wat ik jammer vind is de cover. Die vind ik niet meteen heel erg sprekend en dan heb ik het vooral over de binnenste cirkel. Dit komt ook omdat ik het gevoel krijg dat het gewoon twee random plaatjes zijn en ze niet perse uitdrukken wat de karakters voelen - hoewel dit wel beter is bij Barney dan bij het meisje. Daarnaast heb ik het gevoel dat het twee verschillende covers zijn omdat het qua kleur en contrast niet overeen komt, maar dit is ook iets wat erg te maken kan hebben met smaak. Verder ben ik heel erg benieuwd naar wat er verder gaat komen. Succes!


OPDRACHT TWEE
      Demi — Je schrijft heel leuk en interessant, je weet goed de aandacht van de lezer erbij te houden. Het hoofdstuk leest vlot en er zitten geen storende fouten in. Omdat ik zelf totaal niet bekend met met het fandom waarover dit verhaal gaat, krijg ik tijdens het lezen meer het gevoel dat ik een soort OP lees. Je hebt het hoofdstuk zo geschreven dat het voor de lezer niet nodig is om het fandom te kennen - iets wat ik zelf heel prettig vind. Je hebt een hele fijne schrijfstijl, dat heel prettig lezen is.
      Wel zijn er kleine puntjes waar je misschien naar kan kijken. Een daarvan is dat je meerdere keren gebruik maakt van tekst tussen haakjes. Volgens mij zijn dit gedachten van personages. Bijvoorbeeld: Dat had Slash ook. (Gitarist van Guns `n Roses. Moest hij onthouden, voor het geval er zich een gespreksopening voordeed). Ik zou eerder die haakjes verwisselen voor komma’s, of zet het desnoods tussen streepjes. Dat had Slash ook, de gitarist van Guns `n Roses. Moest hij onthouden, voor het geval er zich een gespreksopening voordeed. Een ander voorbeeld is: schreeuwerige T-shirts (waar hadden ze die in vredesnaam vandaan?) en Robin leek wel een stripper, zo veel leer droeg ze. Dit zou je mogelijk kunnen veranderen naar schreeuwige T-shirts - waar hadden ze die in vredesnaam vandaan - en Robin leek wel een stripper, zoveel leer droeg ze. Dit vind ik persoonlijk wat netter staan in een verhaal.
      Daarnaast zitten er ook enkele grammaticale fouten in. Barney haalde zijn schouders op, al kond hij wel uitschreeuwen van geluk. Volgens mij moet dit: Barney haalde zijn schouders op, al kon hij het wel uitschreeuwen van geluk. Ook heb je bij een zin een enkelvoud gebruikt, waar een meervoud hoort te staan. Die zag er pas écht belachelijk uit, met gescheurde broeken. (Dit hoort: die zagen er pas echt belachelijk uit, met gescheurde broeken). Het slaat namelijk op Barney zijn vrienden, wat een meervoud is.
      Al met al heb je een prima hoofdstuk neergezet en ik ben ook heel benieuwd naar de rest!

Reacties (1)

  • Croweater

    Bedankt voor de beoordeling! (:
    In principe zijn de uitdrukkingen op de gezichten precies zoals ik ze wilde hebben, maar daar dat kan jij ook niet weten. ^^

    En super, die kleurentip, die link kende ik nog niet. (:

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen