De training is in volle gang, en iedereen is nog gemotiveerder dan ooit tevoren. Dat kan ook niet anders, met Mark die enthousiast aanwijzingen staat te gillen vanaf zijn doel en de komende wedstrijd op komst.

Ik kijk tevreden toe hoe Austin de bal aangespeeld krijgt van Axel en naar voren rent. Hij passeert met gemak Nathan en Shawn en schiet. Mark, die te druk is met schreeuwen, waardoor hij het schot te laat opmerkt en de bal doorlaat.

“Hoe vond je ‘m, Axel?” vraagt de jongen onzeker.

"Meesterlijk, Austin,” lacht Axel.

“Austins instelling is een stuk positiever geworden,” merkt Jude grinnikend op.

Ik knik. “Die laatste wedstrijd heeft hem zeker goed gedaan. Ik ben blij dat we nu de echte Austin te zien krijgen, op volle kracht.”

“Au! Hé!” klinkt het opeens aan de andere kant van het veld. Ik draai me om en zie hoe Hurley met een pijnlijk gezicht over zijn hoofd wrijft.

“Sorry!” roept Darren, die aan komt rennen.

“Geen probleem,” zegt hij, zwak grijnzend. “Let maar niet op mij.”

“Fay, focus!”

Ik kijk verschrikt op en neem snel de bal van Jude aan. “Oh, sorry jongens, ik was even afgeleid.”

“Hou je hoofd erbij, je kunt Op het veld ook niet wegdromen.”

Dan klinkt plotseling het fluitje. Ik kijk naar de zijlijn, waar de coach wenkt dat we bij elkaar moeten komen. “Luister, team,” zegt hij, “De training van vandaag is voorbij.”

Ik kijk Cassi verbaasd aan, en zij haalt haar schouders op. Er moet een reden zijn, maar… wat dan?

“Huh? Stoppen we nu al?” vraagt Jordan, sprekend voor het hele team.

De coach werpt hem een dodelijke blik toe. “Heb je daar soms problemen mee?”

“Eh, nee, sorry.”

“De wedstrijd is al snel. Ik wil dat jullie fit op het veld staan. Vergeet niet te stretchen, dan herstelt het lichaam sneller.”

“Ja, coach,” zegt het hele team, op Jordan na, in koor. Hij kijkt naar de grond en zwijgt. Ik stoot Cassi aan en knik subtiel naar de jongen. Cassi knikt. Er is iets mis, zoveel is wel duidelijk.

Zodra we ons hebben omgekleed beginnen we met het terugkijken van de vorige wedstrijd. We kunnen niet trainen, maar we kunnen in ieder geval alvast op zoek naar verbeterpunten, zoals sommige supertechnieken, onze teamspirit en onze tactieken. Mooi, dat is waar we aan gaan werken de komende dagen.

“Na de wedstrijden tegen Australië en Qatar, denk ik dat het voor iedereen duidelijk is dat we op wereldniveau moeten spelen,” zegt Jude na een paar dagen tijdens het ontbijt. “Om de kwalificatieronde te overleven zullen we onze supertechnieken nodig hebben. Dan houden we het zo lang mogelijk vol in dit toernooi. Nathan, de wedstrijd om in de selectie te komen, herinner je je de techniek die je toen gebruikten om Hurley voorbij te dribbelen?”

“Ik weet niet waar je het over hebt.”

“Oh, ja, ik weet het weer,” zegt Mark. “Toen ontstond er een soort van wervelwind.”

“Ik herinner het me ook nog,” valt Hurley hem bij. “Het werd een echte storm.”

“Als je die wervelwind onder controle krijgt, wordt het zeker een geweldige supertechniek,” gaat Jude verder. “Tot die tijd zal de coach je persoonlijk trainen.”

Nathan denkt even na. “Oké, prima,” zegt hij dan. “Ik zal er alles aan doen om deze supertechniek te beheersen.”

“Mooi. Shawn en Thor, ik wil jullie wat vragen. Ik zou graag willen dat jullie samen een gecombineerde supertechniek-aanval ontwikkelen.

“Een gecombineerde supertechniek-aanval?” vraagt Shawn verbaasd.

“Juist. Ik denk dat het heel interessant kan worden als we de fysieke kracht van Thor combineren met de snelheid van Shawn.”

“Je wil de aanvalscapaciteit vergroten,” concludeert Thor. “Je kan op ons rekenen, nietwaar, Shawn? Komt goed.”

“Een gecombineerde supertechniek…” peinst Hurley. “Dat klinkt cool, zeg!” Hij stoot mij aan. “Dat gaan wij ook proberen!”

Ik kijk hem ongelovig aan. “Wil je dat met mij proberen?”

“Wat, wil je niet met me samenwerken?”

Ik steek afwerend mijn handen in de lucht. “Nee, dat zeg ik niet, natuurlijk wil ik-”

Hij grijnst breed. “Oké, dat is dan geregeld. Nou wat denk je ervan, Jude?”

“Lijkt me een goed plan,” antwoordt hij. “Ik ben er zeker van dat jullie samenwerking een succes kan worden.”

Hurley juicht en leg zijn hand op mijn schouder. “We maken een nieuwe supertechniek met z'n tweeën! Is dat niet cool, Fay?”

“Eh, jaja, heel cool,” zeg ik terwijl ik zijn hand van mijn schouder af duw en dichter naar Axel ga zitten. “Alleen-”

“‘Tis beter om niet te veel te verwachten van die twee,” grinnikt Caleb.

Oké. Genoeg. Hij heeft misschien gelijk, en voor de rest lijkt iedereen het feit dat ik meestal voorin sta compleet te negeren, maar het feit dat Caleb, juist hij, dit zegt, is een te grote aanslag op mijn eer. Deze supertechniek zal er dus moeten komen en het moet al zijn technieken overstijgen en zijn praatjes doen vervagen. Ik werp een blik op Axel en Cassi, die me allebei bemoedigend toeknikken. De plannen voor een supertechniek met Cassi en mij zal dus nog maar even moeten wachten. Eerst Stonewall op zijn nummer zetten.

“Oké, weet iedereen wat hij moet doen?” vraagt Mark, enthousiast als altijd.

“Ja!”

“Mooi, aan het werk!”

De training gaat van start, en iedereen is druk aan het oefenen. Ik kijk even naar Austin, die Jordan met gemak passeert. Het gaat steeds beter. Jordan, daarentegen, rent met een verbeten uitdrukking op zijn gezicht achter hem aan. Hij is trager dan anders, en nu al buiten adem. Vreemd. En een blik op Cassi, Xavier en Izzy is genoeg om te weten dat zij er ook zo over denken.

“Fay, je staat weer te dromen, kom op! Deze techniek moet fantastisch worden!”

Ik kijk op naar Hurley en glimlach even. “Ja, ik kom eraan. Goed, had je al iets in gedachte?”

“Ehm, nee, maar we verzinnen wel wat,” grijnst hij.

Ik lach en speel de bal. Wat er ook met Jordan aan de hand is, we komen er wel achter. Maar dat is een zorg voor straks. Nu moet ik me alleen maar voor 100% op mijn training focussen!

Reacties (1)

  • Opperbibbsie

    Ik vraag me af wat dat gaat worden met die supertechniek van Hurley en Fay... Maar ik hoop inderdaad dat het Caleb doet verbazen!
    (yeah)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here