Sanne • Ziegler


Korte samenvatting: Na de Tweede Tovenaarsoorlog wil Draco Malfoy het liefste verdwijnen. Niks is verlopen zoals hij dat had gewild en langzaam aan bezwijkt hij onder alle schaamte, verdriet en woede. Daarom besluit hij om voorlopig afstand te doen van de toverwereld om zijn eigen leven weer op orde te krijgen. Hij vertrekt naar Londen en schrijft zich in voor een universiteit. Hij wil een tijdje tot rust komen, daarom wil hij juist meegaan in het gewone leven van de dreuzels. Draco neemt dan ook een andere naam aan en gaat voortaan door het leven als Charlie Waters.
Hij merkt algauw dat hij niets weet van de dreuzelwereld, maar hij ontdekt de mooie gewoontes van hen. Hij maakt nieuwe vrienden en ontmoet mensen die zijn leven drastisch zouden kunnen veranderen. Draco leert een groep met heel bijzondere mensen kennen, die zijn blik op de dreuzelwereld nog weleens zouden kunnen veranderen. Kan hij zijn verleden vergeten en doorgaan als een gewone jongen in de dreuzelwereld? Of komt men erachter dat er meer achter de jongen schuilgaat dan dat hij vertelt?

Omschrijving van het fandom: Ik heb gekozen voor Draco Malfoy. Vaak zie ik verhalen voorbij komen waarin hij de hoofdrol is, maar naar mijn mening wordt hij lang niet altijd neergezet zoals hij is (tenminste zoals ik hem zie). Deze verhalen gaan er vaak om wat voor arrogante player hij is etc. Dit wilde ik juist niet naar voren laten komen in mijn verhaal. Ik wil hiermee proberen juist een andere kant van hem te laten zien!
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

chapter one badge
"It's a start!"
JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Lisa — Ik vind dat je lay-out prachtig is, maar er is wel iets wat mij opvalt en dat is dat er echt heel erg veel tekst op je voorpagina staat. Je hebt echt maar de helft nodig om de sfeer en inhoud van jouw verhaal duidelijk te maken en nu zie ik bijna door de bomen het bos niet meer en het “schrikt” mensen ook af als er meteen zo’n grote lap tekst staat. Dit betekent echter niet dat de inhoud van de tekst tekst niet goed is, maar mensen hebben maar een bepaalde spanningsboog en hoewel sommige het wel zullen lezen, moet je ook zorgen dat je een korte samenvatting kan geven in ongeveer twee zinnen. Ik vind de titel heel erg mooi en daarbij vind ik juist wel weer de tekst eronder fijn, gezien je anders geen idee hebt wat het betekent. Het is maar een klein beetje uitleg, maar het zorgt meteen voor een idee van een sfeer. Ik vind dat je een mooi onderwerp te pakken hebt. Kan hij zich voordoen voor iemand anders of komt de waarheid uiteindelijk tevoorschijn? Je hebt een mooi gegeven waarmee je je story kan schrijven. Je hebt het afgesloten met een mooie quote. Ik denk dat je heel erg goed op weg bent, maar ik zou echt nog even kijken naar die samenvatting. Ik heb je proloog ook even gelezen en hier kan je wat commentaar vinden op de tekst. Succes verder!


OPDRACHT TWEE
      Demi — Draco in de dreuzelwereld? Ik vraag me af hoe hij dit gaat overleven. Het concept van je verhaal is heel origineel. Verder heb je ook een hele fijne schrijfstijl. Je schrijft heel vlot en je hebt een goede combinatie gemaakt tussen korte en lange zinnen. Ik las in een no-time je eerste hoofdstuk uit en ik ben ook heel benieuwd geraakt naar het volgende hoofdstuk. Je wekt heel goed de interesse van de lezer en je zorgt ervoor dat de lezer zijn of haar interesse blijft behouden. Je springt niet van hak op de tak, waardoor het lastig te volgen wordt, maar je laat je personages ook weer niet onnodig lang op een positie blijven. Goed gedaan!
Ik merk wel dat je vaak vergeet een punt of een komma neer te zetten nadat iemand iets gezegd heeft, bijvoorbeeld: 'Naar The Central School of Speech and Drama graag' sprak hij snel. Tussen graag, de apostrof en sprak hoort een komma te zitten. Ook wanneer je een alinea eindigt met alleen een stuk dialoog, vergeet je soms het dialoog te eindigen met een punt. 'Wat jij wil, Charlie. Maar loop op zijn minst met mij mee, zo'n jongen als jij kan vast wel wat vrienden gebruiken' bijvoorbeeld. Let erop dat een normale zin je ook eindigt met een punt, dus ook als je eindigt met dialoog. Deze twee foutjes komen regelmatig voor. Verder ben ik nauwelijks foutjes tegengekomen, super goed gedaan!
Al met al, je hebt een hele aangename schrijfstijl en je kan merken dat je goed let op wat je schrijft, maar let wel op de interpunctie wanneer je dialogen schrijft. Ik wens je veel succes met het volgende hoofdstuk!


Reacties (1)

  • Ziegler

    Bij het document staat geen commentaar, weten jullie hoe dit komt?

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen