RuimteSetting

Ruimte, het is een vaag begrip in de fysica en tal van andere wetenschappen. Al jarenlang proberen wetenschappers bijvoorbeeld te achterhalen wat er zich nu net schuilhoudt in een zwart gat, wat die mysterieuze donkere materie nu net is, of er misschien zoiets als buitenaards leven bestaat. Ook in deze opdracht is het begrip ruimte vrij vaag. Ik geef jullie geen richtlijnen bij de setting. Zolang het maar een link heeft met de ruimte, is het goed voor mij. Wil jij het hebben over aliens die de aarde binnenvallen? Geweldig! Ga jij voor een ruimteschip dat wordt opgeslokt door een zwart gat? Even goed!

Opdracht

Ik hoop dat jullie goed met vrijheid overweg kunnen, want ook met de opdracht zelf kun je veel kanten uit. Ik wil dat jullie deze keer veel aandacht besteden aan de wereld waarin je personage leeft (niet te veel aandacht natuurlijk, ik wil geen droge beschrijvingen). Vragen die je moet afvragen, zijn BIJVOORBEELD (andere vragen kunnen natuurlijk ook): Wat maakt de wereld waarin je personage leeft een sci-fi wereld? Welke nieuwe technologische gadgets zijn er? Hoe heet het buitenaards ras dat binnenvalt, en wat zijn hun gewoontes? Wat hebben wetenschappers de laatste tijd ontdekt over de ruimte? Je mag sci-fi natuurlijk ook heel subtiel in je verhaal verweven, maar werk de sci-fi elementen die je hebt dan goed uit. Let wel op: de opdracht is om veel aandacht te besteden aan je sci-fi wereld, maar leg het er alsjeblieft niet te dik op - het enige wat ik wil, is dat je eens goed nadenkt over de wereld die je creëert, zodat je hem nog beter kan gebruiken om je verhaal te ondersteunen.

Eisen:

x Het minimum voor deze opdracht is 850 woorden, het maximum 1600*,
x Je levert in voor maandag 19 december 23u59 (met eventueel nog vier dagen uitstel),
x Je levert in door mij via PB een link te sturen met het betreffende hoofdstuk,
x Je verhaal is een OP,
x Je verhaal heeft een titel,

*Je mag honderd woorden over het maximum gaan. Zit je meer dan honderd woorden boven het maximum, gaat er per 20 woorden één punt af van 'Het houden aan de opdracht'. Onder het minimum gaan is niet toegelaten: voor iedere 20 woorden die je onder het minimum zit, gaat er één punt af van 'Het houden aan de opdracht'.

Puntenverdeling:

x Originaliteit: -/20
x Spelling en grammatica: -/15
x Het houden aan de opdracht: -/15
x De opbouw van het verhaal: -/20
x Geloofwaardigheid: -/20
x Spanning: -/10

Extra:


Heb je de opdracht snel afgerond, of heb je even niets om handen tijdens de jureerperiode, dan is er altijd een extra om je bezig te houden! De extra bij deze opdracht is als volgt:

De levende doden terroriseren de aarde, maar in tegenstelling tot wat iedereen had gedacht, zijn ze niet uit op mensenvlees of een lekker stel hersenen, maar hebben ze een vreemde obsessie voor bananen. Banaan etend Europa zal nooit meer veilig zijn...

Veel succes en vooral veel plezier met het schrijven!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen