Jolijn • SPECS


Korte samenvatting: Mijn verhaal gaat over Valerie Dursley, de dochter van Dudley Dursley. In dit verhaal is zij een muggleborn die onbewust haar magie heeft onderdrukt voor haar vader. Uiteindelijk gaat ze naar Hogwarts en ontmoet ze Scorpius, de twee zijn beste vrienden en krijgen al snel een relatie. Scorpius komt er echter al snel achter dat er iets aan de hand is met Valerie.

Omschrijving van het fandom: Mijn gekozen fandom is Harry Potter, met een cross over uit de fantastic beasts film. Ik heb dit fandom gekozen omdat ik Harry Potter helemaal geweldig vind en de nieuwe Fantastic Beast and where to find them film gaf me een nieuwe boost met inspiratie. Het geeft enorm veel mogelijkheden waarmee je creatief aan de slag kan en dat is altijd iets wat ik belangrijk heb gevonden.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

chapter one badge
"It's a start!"JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Demi — Bij jou geef ik het commentaar dat de tekst dat op de voorpagina staat heel beperkt is. Het is een pakkende tekst, dat zeker, maar verder heb ik geen flauw idee waar het verhaal nu overgaat. Misschien ben ik daar de enige in, maar als ik een verhaal wil gaan lezen - vind ik het prettig als er op de voorpagina een korte samenvatting staat waarover het verhaal gaat. Het is mij nu totaal onduidelijk wat ik kan verwachten van dit verhaal. De afbeelding en de tekst daaronder geven wel een duidelijke sfeer af, het is me duidelijk dat het verhaal een nare vibe gaat hebben. Het is een hele simpele lay-out, dat verder niet veel interesse of spanning wekt. Je zou misschien wat kunnen experimenteren met opmaak of kleurtjes. Ik weet niet of je een cover wilt, maar dit zou mogelijk ook meer duidelijkheid geven over waar het verhaal nu precies over gaat. Veel succes!

OPDRACHT TWEE
      Savannah — Ik wil als eerste even zeggen dat ik het erg origineel vind dat je een fanfiction schrijf over een Dursley, aangezien ik die nog niet veel ben tegengekomen. Wat ik wel heel erg merk is dat je waarschijnlijk een te groot verhaal in je hoofd heb zitten voor een short - zeg het maar als ik het fout heb. Je hebt namelijk het ontdekken van dat Valerie een heks is tot een uur voor het vertrek moeten beschrijven in één enkel hoofdstuk. Hierdoor merk ik dat je nogal van de hak op de tak springt. In de eerste alinea ligt Valerie ergens. De lezer heeft geen idee waar, wanneer, waarom. Dan in de volgende alinea zit Valerie in een auto, alweer heb ik geen idee waar of wanneer. Alles wat ik weet is dat de allerlaatste alinea zich afspeelt om tien uur ‘s morgens op 1 september. Het is jammer dat je zoveel van de hak op de tak springt en dat je zoveel onduidelijk laat, want de stukjes die je geschreven hebt zouden in context heel erg goed zijn. Ik persoonlijk heb liever gewoon een witregel tussen mijn alinea’s of een inspringing aan het begin van de eerste zin van een nieuwe alinea, maar de dividers zijn erg origineel.
      Valerie vind ik een erg leuk personage, vooral omdat ze een Dursley is, maar wel over magie beschikt. Echter snap ik niet helemaal waarom ze nu als depressief is bestempeld bij de dokters. Ook heb ik far and wide gezocht naar stok kernen, maar Terzieler bot heb ik er werkelijk nergens tussen zien staan. Wel terzieler hair, wat al zeer zeldzaam is en ‘bot’ op zich, wat ook weer zeer zeldzaam is, maar aangezien er steeds meer kernen bijkomen, is het meer een advies om er even onderzoek naar de doen dan commentaar. Wel wil ik je er even op wijze dat je de engelse termen voor muggle, auror, Fortescue's Ice Cream Parlour en de engelse namen gebruikt, maar vervolgens wel de nederlandse termen voor toverstok en terzieler gebruikt.
      Verder wil ik nog even benoemen dat je na gesproken tekst alleen geen hoofdletter gebruikt op het moment dat het eerste woord na de gesproken tekst een woord is zoals ‘zei/schreeuwde/mompelde/snauwde’.
      ("Probeer deze maar eens, Essenhout, met een kern van eenhoorn haar. 19,7 cm lang, onbuigzaam," hij keek me afwachtend aan toen ik niet gelijk reageerde. → ‘Hij’ moet hier met een hoofdletter zijn en achter onbuigzaam moet gewoon een punt.)
      (Met een fronst klapte ik het boek dicht dat ik aan het lezen was, "Val, fijn om je eindelijk weer eens te zien!" glimlachte hij naar me, hij leek uitzonderlijk enthousiast te zijn. → Achter ‘was’ moet hier een punt. Eigenlijk moet er dan ook nog een enter, zodat de gesproken tekst op de volgende regel komt te staan. Gesproken tekst komt alleen achter een actie als deze actie is uitgevoerd door het personage dat de actie uitvoert.)
      Ik hoop dat je iets aan het commentaar hebt! Succes met het volgende hoofdstuk!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen