Anna • Goldstein


Korte samenvatting: There are those moments when you can not seem to find that particular thing you are looking for. Mostly it are keys, those Merlin damn keys. They always seem to disappear the moment you need them most, but this story is not about keys. It is however about a boy quite similar to a key actually. A lost Marauder boy. You would think it is a nice story. Funny and silly, since it always was funny and silly when it came down to those four boys. But one shouldn't forget that there was in fact a war occurring and not just outside the castle walls. No, fear and hatred had spread everywhere. Even in the safest place on earth, one just simply wasn't safe. And so they had to find him, fast. No matter what. They had to find Moony before it was too late.

Omschrijving van het fandom: Finding Moony zal deel uitmaken van het Harry Potter fandom, waarbinnen het personage Moony zeer bekend en geliefd is. Het Harry Potter fandom is opgekomen toen Joanne Rowling Harry Potter and the Philosopher's Stone uitbracht in 1997 onder de naam J.K. Rowling. Er volgden nog 6 andere boeken binnen deze reeks en van deze in totaal 7 boeken zijn 8 films gemaakt. Echter is het niet bij die boeken en films gebleven. Naast de reeks zijn ook kleine losse boekjes geproduceerd die genoemd worden in de reeks. Hieruit is vervolgens de film Fantastic Beasts and where to find them ontstaan, een film die nog 4 vervolgen zal krijgen. Over de grootte van Harry Potter en zijn nevenverhalen kan een boekenserie op zichzelf geschreven worden, dus verdere uitbreiding zal ik jullie besparen. Dit specifieke verhaal zal zich richten op een bepaalde tijdsperiode die niet binnen de plot van de oorspronkelijke boekenserie valt: The Marauders' Era. Dit is de tijd waarin Harry Potters ouders jong waren en naar Hogwarts gingen, de toverschool waar de Harry Potter serie zich grotendeels afspeelt. Een gedeelte van de Harry Potter fans, Potterheads genaamd, is ook fan van deze specifieke periode en zijn karakters. Het is dan ook niet ondenkbaar of onbelangrijk dat bepaalde personages binnen deze tijdsperiode hun eigen ships hebben. Belangrijk voor dit verhaal zijn vooral toch de volgende ships: Jily (James Potter aka Prongs en Lily Evans, de ouders van Harry Potter), Wolfstar (Sirius Black aka Padfoot en Remus Lupin aka Moony), Starbucks (James Potter en Sirius Black) en Sily (Sirius Black en Lily Evans).
Naast het Harry Potter fandom is het ook van belang een ander fandom te noemen: Het Finding Nemo fandom. Het zal jullie mogelijk niet ontgaan zijn dat de titel gebaseerd is op de titel van deze Disney film die onderhand eindelijk een vervolg heeft gekregen genaamd Finding Dory. Hoewel in het verhaal geen personages uit Finding Nemo of Finding Dory voor zullen komen en het dus toch vooral een Harry Potter fanfiction zal zijn, zal het verhaal wel elementen van en verwijzingen naar de film bevatten, al dan niet in kleine mate.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"
finished badge
"OMFG YOU DID IT"

chapter one badge
"It's a start!"

chapter two badge
"Two plus two is four!"


JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Demi — Je kan zien dat je flink wat tijd het gestopt in je lay-out, het is een hele rustige en aantrekkelijke lay-out, die zeker interesse en nieuwsgierigheid wekt. De korte samenvatting is aanwezig en het zorgt er zeker voor dat ik de rest van het verhaal wil lezen. Daarnaast vind ik de titel “Finding Moony” ook heel goed gevonden, je weet niet wat je precies bij die titel moet verwachten, waardoor je een kijkje gaat nemen. Leuke titel! Ik houd ook van de kleuren van de cover, die passen goed bij de keuze van de kleuren die je voor de tekst op je voorpagina hebt gebruikt. Ik vroeg aan Lisa wat voor een sfeer de voorpagina bij haar creëerde, waarna ze het liedje van Sebastiaan uit The Little Mermaid begon te zingen, al weet ik niet of dat je bedoeling was. (:’D).
      Dan hebben we nog je proloog, ik vind het geweldig dat je in dezelfde lay-out samenstelling verder bent gegaan, voor mij geeft deze lay-out een goede aankleding aan het geheel. Ik vind dat je heel goed in het Engels schrijft, applausje voor jou! Je schrijft echt heel goed en ik ben benieuwd naar de komende hoofdstukken. Wel had ik bij het lezen van de korte samenvatting een ander idee bij het zien van Finding Moony, dan wat er in de proloog allemaal werd verteld, maar in ben aangenaam verrast. Veel succes!


OPDRACHT TWEE
      Savannah — You got me when you started using them puns. Het beste aan het gebruik van de puns is dat ze geheel relevant zijn en ook echt terugkomen in het verhaal. Het hoofdstuk zag er sowieso al heel mooi uit en ik vind het erg leuk dat je boven het echte hoofdstuk hints neerzet, al snap ik er persoonlijk nog weinig van. Het hoofdstuk heeft een mooie opbouw en ook al is het vanuit de derde-persoon geschreven, je merkt duidelijk dat ondanks dat de proloog meer vanuit Remus geschreven was, dit hoofdstuk duidelijk meer van James met zich meedroeg, wat weer perfect aansloot op de Finding Nemo puns. Iets wat wel duidelijk te merken is, is dat sommige zinnen net niet helemaal lekker lopen, zelfs al zijn ze niet perse fout. Om even in te gaan op hele kleine foutjes uit de tekst zal ik de volgende zin erbij pakken; “He was a victim here, not the villain itself.” Itself moet hier of weggelaten worden of veranderd worden naar himself. Verder zaten er maar weinig onduidelijkheden of fouten in de tekst, op wat typefoutjes na, wat echt heel knap is. Ook wordt er goed gebruik gemaakt van Alinea’s. Dialoog is ook iets dat je duidelijk onder de knie hebt, het gaat niet te snel en niet te langzaam en je probeert ook duidelijk elk van de jongens een eigen manier van denken en spreken te geven. De mysterie die ik verwachtte bleef nog een beetje uit, al was dat ergens wel te verwachten voor het eerste hoofdstuk. Natuurlijk is er nog heel veel dat wij niet weten en het eerste hoofdstuk brengt wel degelijk een aantal vragen bij mij op, maar de echte verwarring, paniek en het mysterieuze gevoel is er nog helemaal niet in verwerkt - al weet ik natuurlijk niet of dit de bedoeling was. Het gevoel van James die helemaal gek is van Lily neemt duidelijk de overhand. Dit zorgt voor een sfeer en toon in het verhaal die eigenlijk vrij onverwachts is en ook nog niet helemaal bij de korte beschrijving past. Succes met het volgende hoofdstuk! Ga zo door!

OPDRACHT DRIE
      Britte — Ten eerste wil ik toch nog wel even melden wat een origineel verhaal ik dit vind en de woordspeling in de titel is echt geniaal, ik hou van Disney. Laten we vooral niet vergeten hoe lastig het is om volledig in het engels te schrijven, ten minsten dat vind ik. Daarom ben ik niet de aangewezen persoon om er eventuele grammatica foutjes uit te halen, omdat ik geen ster ben in engels. Maar ik zie eigenlijk zo niet meteen een foutje?
      De spanning wordt goed opgebouwd en je maakt het erg interactief door aanwijzingen te verstoppen in de hoofdstukjes. Ik heb erg moeten zoeken naar eventuele aanwijzingen, maar ik denk dat ik ze gevonden heb? De hele reden waarom Moony weg is, weet ik nog niet. Maar ik ga er vanuit dat dat nog wel duidelijk wordt voor het einde. Trouwens, dat geef je ook al aan onderaan het hoofdstuk, never mind.
      Verder heb ik eigenlijk niet zoveel te melden, omdat het gewoon echt heel goed is geschreven. Dus ga vooral zo verder en heel veel succes! Ik hoop dat ze Moony vinden ;-)

EINDBEOORDELING
      Britte — Het was zo leuk hoe je in alle hoofdstukken clues verstopte, waardoor je maar naar aanwijzingen bleef zoeken. Ik had helaas niet alle clues gevonden, want je had het zo goed verwerkt! Het is zo goed opgebouwd en geformuleerd. Je schrijf ook gewoon zo mooi en verslavend, waardoor ik maar meer en meer wilde. Van je verhaal word ik altijd zo vrolijk! Vooral van de epiloog, echt geweldig! Het is gewoon jammer dat het al voorbij is ;-)
      Demi — Allereerst, gefeliciteerd met het afmaken van je kort verhaal, ontzettend goed gedaan! Ik vind dat je een heel sterk verhaal hebt neergezet - mede dankzij het gebruik maken van clues in je verhaal (die ik trouwens allemaal niet gevonden heb, want ik zie dat soort dingen like nooit) en de geweldige lay-out. Ik vind het ook knap dat je het in het Engels hebt geschreven en je hebt een heel fijne schrijfstijl. Je hebt hele sterke personages en een sterk dialoog neergezet, hier mag je ook zeker trots op zijn!
      Rosanne — Helaas heb ik een van je hoofdstukken niet van feedback mogen voorzien tijdens de wedstrijd, maar hoi; ik ben Rosanne en ik vind de cover en openingszin van Finding Moony perfect! Kalm, maar met een vleugje mysterie. Ik vind dat je je verhaal mooi opgebouwd hebt en ik kan zien hoeveel tijd je erin gestoken hebt. Daarnaast geef ik je een applaus van achter mijn laptop voor je Engels en een bedankje, want omg mijn naam staat in je dankwoord!
      Lisa — Yay, ik mag eindelijk jouw verhaal lezen. I’ve been waiting for that. Wat heb je toch een heerlijke schrijfstijls. Je openingszin is heel erg mooi en ik hou ervan hoe je alles verwoord. Er is hier en daar nog wel wat aan te merken op je Engels, maar ik weet dat dit ook een oefening was om in het Engels te schrijven en ik vind dat dat erg goed gelukt is dus ik kijk over die schoonheidsfoutjes heen, want dat is niet waar het uiteindelijk om gaat. Je lay-out is erg on-point. Het is duidelijk dat je er erg veel moeite in gestoken hebt en je hebt de lay-out naar je hand gezet en ervoor gezorgd dat deze aan het verhaal bijdraagt. Dat zie ik graag. Ik vind het idee van de clues ook erg leuk, het geeft een extra soort dimensie aan je verhaal. Ik ben zo trots dat het mij gelukt is om erachter te komen wat de clues betekenen haha. Ik wil je best feedback geven, maar dan gaat het echt worden op kleine stomme spelfouten, want je verhaal is echt heel heel erg goed. Het is leuk, lief en geweldig geschreven. Je hebt echt een talent Anna. Don’t waste it.
      Savannah — Ik heb overal kriebels en kippenvel elke keer dat ik een stukje van dit verhaal lees. Zelfs met kleine foutjes hier en daar die niet noemenswaardig zijn kom je zo gemakkelijk in het verhaal. De hints geven het iets extra’s en zelfs al duurde het nogal lang voordat ik doorhad wat er moest gebeuren, heb ik genoten van alle moeite die ik heb moeite doen om erachter te komen. Ik vind het geweldig dat je zo ver bent gegaan om je verhaal iets extra’s te geven!

Reacties (3)

 • LilsEvans

  Wauw, dankjewel allemaal! Dat is echt heel fijn commentaar om te lezen ^^
  Oh en Lisa en Sav, mochten jullie toevallig die kleine dingetjes waar jullie weigeren iets over los te laten toch nog ergens hebben staan, tell me please. Hoe klein en stom ze ook zijn, er is altijd ruimte voor verbetering en dan kan ik ze verbeteren/daar beter op letten volgende keer_O_

  3 jaar geleden
 • LilsEvans

  Bedankt voor het commentaar! Hier ga ik zeker iets mee doen! ^^

  4 jaar geleden
 • LilsEvans

  Het is fijn om te horen dat de proloog niet aan je verwachtingen voldeed, want dat was exact de bedoeling, ghehehe. Verder ben ik er ook heel blij dat het zichtbaar is hoeveel tijd erin gestoken is. Ik ben meteen toen ik mij heb ingeschreven heel hard aan de slag gegaan, dus dan is het extra leuk om te horen dat je het een aantrekkelijke lay-out vindt ^^
  Het was overigens nog beter geweest als Lisa "just keep swimming" was gaan zingen, maar Under the Sea (ik neem iig aan dat je die bedoeld) komt toch wel heel dicht in de buurt van het beoogde effect, gezien dat ook wel past bij Finding Nemo/Finding Dory en het is ook Disney.

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen