Sofie Occamy


Korte samenvatting: Stoick is een geliefde jongeman in het dorp. Hij is alles wat een zoon van het stamhoofd moet zijn. Hij is het echter niet eens met de keuze van zijn vader, om hem uit te huwelijken aan de dochter van de Bezerker-stam. Als hij na een ruzie ronddwaalt in de bossen, komt hij Valhallarama tegen. Ze lijkt erg onthutst dat uitgerekend Stoick haar op deze plek vindt.

Omschrijving van het fandom: How To Train Your Dragon/Dragons: Hiccup Haddock the Third is de zoon van Stoick, stamhoofd van een vikingdorp, Berk. Ze hebben echter een probleem: draken terroriseren hun dorp, al jarenlang. En Hiccup is ook niet wat je van een viking zou verwachten. Gedrongen, dun en nauwelijks spieren. Daarbij heeft hij ook nog een talent om in de problemen te komen. Als Hiccup een Night Fury neerschiet, heeft hij niet de lef om het beest te doden. Als hij vervolgens het beest bevrijdt, wordt hij niet gedood en een ongewone vriendschap ontstaat. Ondertussen begint Hiccup met zijn drakendodentraining, terwijl zijn vader op zoek gaat naar het drakennest, om voor ééns en voor altijd met de draken af te rekenen. Hiccup ontdekt door middel van Toothless (de Night Fury) dat draken puur zichzelf verdedigen wanneer ze mensen aanvallen. Wanneer je een draak op de juiste manier benaderd, wordt hij vanzelf je vriend.
Het einde van de film is niet zo belangrijk voor mijn verhaal, dus één van de juryleden het nog niet gezien heeft, raad ik het zeker aan om hem af te kijken. Mijn verhaal vind namelijk plaats voordat Hiccup überhaupt geboren is.

BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Britte De titel trekt gelijk mijn aandacht en ik ben dan ook heel nieuwsgierig waar hij op slaat, aangezien ik er nu nog een idee van heb. Hoe je de voorpagina hebt ingericht met de verschillende lettertypes kan heel hectisch overkomen, maar hier valt het eigenlijk wel mee. Alleen had ik niet voor drie verschillende lettertypes gekozen, omdat het niet echt een geheel vormt. Het zijn meer vier (tekst + kaft) losse delen dan een geheel wat erg jammer is, want inhoudelijk is het wel heel sterk. Om te beginnen bovenaan met een scène, trekt ook gelijk de aandacht van de lezer en dus ook de mijne. Het is een goed begin om de aandacht van de lezer te trekken met een anekdote. De korte samenvatting geeft al enige kijk in hoe de verhaallijn zich gaat vormen en ontwikkelen. Het is kort en krachtig, daardoor erg duidelijk. Het geeft je informatie, maar eigenlijk ook weer niet. Het kan zich nog op meerdere wijze ontwikkelen. Ook erg leuk dat je niet in het Nederlands schrijft, maar in het Engels. Al zet je erbij dat je fouten kan maken, is het toch beter om dat te voorkomen. Persoonlijk erger ik me er namelijk echt heel erg aan als er iets niet klopt in de grammatica, dus controleer het goed. Natuurlijk is het niet erg om een keer een fout te maken, want dat is menselijk en gebeurd dus iedereen. Maar laat het niet te vaak gebeuren.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen