Ismae • Ogeda


Korte samenvatting: Two people meet again after 4 years. Isak and Even left off on pretty bad terms and Even is trying to fix that. However, Isak has changed a lot in those 4 years. He doesn't want to put up with Even's bullshit. Even wants them to be like they were before. Happy and in love.

Omschrijving van het fandom: This story is based on the SKAM-fandom. SKAM is a Norwegian tv show that has been very popular recently. In season 3 Isak is the main character and he goes through a lot, including struggling with his sexuality. He meets a boy named Even and they fall in love, but not very easily.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

chapter one badge
"It's a start!"


JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Rosanne — ‘In eerste instantie dacht ik: wat een voor de hand liggende titel. Leuk dat het rijmt, maar daar is ook alles mee gezegd. Tot ik het ontkennende woordje ‘not’ las, want toen dacht ik: oh, dit zou interessant kunnen worden! Het eerste plaatje werkt als afleidende factor met betrekking op de tekst die ernaast staat. De lezer kijkt eerst een minuut naar het bewegende beeld, voor hij of zij zich ertoe kan zetten de bijbehorende tekst te lezen. Leuk dat je de titel in het stukje tekst hebt verwerkt! Eronder staan regenboogkleurige golfjes die het hele beeld in delen opsplitsen, maar naar mijn mening een ontkrachtende werking hebben. Door de K3-kleuren (no offense voor K3!) wordt er een wat kinderachtiger filter gegeven dat niet bij de tinten in de plaatjes past, maar ik begrijp je kleurkeuze in combinatie met je onderwerp. Ach, het brengt vrolijkheid, en daar is ook niets mis mee!
      Oeh, die eerste spoiler is al de eerste plottwist. En over de tweede spoiler: leuk dat je voor een Noorse serie kiest, want die kennen de meeste mensen onder ons nog niet! Over het verhaal zelf: de samenvatting geeft een erg cliché beeld. Twee mensen die elkaar kennen maar jarenlang geen contact hebben, tot ze elkaar weer ontmoeten en er allerlei dingen gebeuren. Zorg je ervoor dat de lezers jouw verhaal gaan lezen en zeker niet gaan vergeten? Maak er wat moois van!


JURY COMMENTAAR
OPDRACHT TWEE
      Lisa — Even een snel dingetje voordat ik begin wat gaat over hoe je iets vormgeeft: ik vind het persoonlijk heel fijn als er gebruik wordt gemaakt van een tab/inspring bij een nieuwe alinea/als iemand een dialoog begint. Daardoor wordt ook de lap tekst overzichtelijker. Ik vind leuk hoe je de regenboog golfjes terug laat komen aan het begin van het hoofdstuk en de lay-out ziet er simpel, maar goed uit. Ik heb je eerste hoofdstuk gelezen en je kan hier de gedetailleerde feedback vinden. Ik vind het heel erg lastig om door je eerste hoofdstuk heen te komen en de grootste reden hiervoor is dat je tegenwoordige en verleden tijd door elkaar heen haalt. Dit zorgt ervoor dat ik constant bezig ben om dat te verbeteren en dit is echt wel een groot ding. Je doet dit namelijk niet een paar keer, maar bijna om de paar zinnen. Kijk hier echt even goed naar. Ik heb een stuk voor je verbetert, maar op een gegeven moment ben ik er mee gestopt, omdat ik niet het hele hoofdstuk voor je ga herschrijven. Dit moet je echt zelf gaan doen en hopelijk helpt dit een beetje. Hetzelfde geldt overigens voor het gebruik van de ik-vorm en de hij-zij vorm. De tweede reden is dat ik er moeite mee had om dit te lezen was omdat het voornamelijk een grote opsomming is van wat Isak doet. Ik voel nergens echte emotie of een sfeeromschrijving. Dit zorgt er heel erg voor dat ik niet mee kan leven met het hoofdpersonage en het eerder voelt alsof ik een informatief verhaal aan het lezen ben. Het kan sowieso al helpen als je zorgt voor meer variatie in je woordgebruik. Dat is sowieso een algemene tip. Je varieert niet echt in je zinnen, waardoor het nogal eentonig wordt. Door verschillende woorden en uitdrukkingen te gebruiken gaat je verhaal meer leven. Daarvoor heb je wel een grote woordenschat nodig, maar die heb je sowieso nodig als je graag in het Engels wil gaan schrijven. Ik denk dat dit er sowieso voor zorgt dat je meer emotie creëert, want die mis ik heel erg. Terwijl ik de dialoog las, voelde ik helemaal niks en dat komt omdat je mij geen idee geeft van wat voor een effect de woorden op het personage hebben. Het is vooral veel gepraat, maar juist stilte zijn het sterkst (silence speaks louder than words). Ik weet zeker dat er veel potentie in jouw verhaal zit, maar je moet er nog wel aan gaan werken, hopelijk heb ik je voldoende op weg geholpen met deze feedback en neem je het niet te hard op, want zo is het niet bedoeld. Het is bedoeld om je beter te maken en je te stimuleren om jezelf te verbeteren. Heel veel succes ermee!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen