Iedereen gaat met sprongen vooruit. Fay en Hurley zijn druk bezig met hun nieuwe supertechniek, net als Shawn en Thor en ook Nathan is ergens hard bezig om zijn techniek te ontwikkelen, maar ook op andere gebieden worden we beter. Snelheid, kracht, samenwerking. We groeien als een team, zelfs Archer lijkt eh… nou ja, hij kan ondertussen een bal raken! Het is vooruitgang!
Iedereen boekt vooruitgang, op één persoon na. Jordan lijkt juist eerder achteruit te gaan. Hij zwoegt en zweet, maar het lukt hem niet. Hij kan de bal niet afpakken of houden, hij speelt onder zijn eigen niveau. Er is iets helemaal mis.
Ik blijf even toekijken hoe Jordan de bal speelt, maar zelfs zijn passes zijn niet recht. Hij balt zijn handen zo hard tot vuisten dat het bloed uit zijn knokkels wegtrekt. Er ligt een verbeten uitdrukking op zijn gezicht.
Ik ben er helemaal zat van. Jordan is onze vriend! We kunnen hem niet zo laten zitten! Ook al vertelt hij ons niet wat er is, we gaan hem helpen en daar zal ik persoonlijk voor zorgen!
Vastbesloten loop ik naar Xavier en Isabelle toe, die samen aan het overschieten zijn. Ik spring ertussen en pak de bal af.
‘Hé, als je mee wilt doen, kun je het ook gewoon vragen, hoor,’ grinnikt Xavier.
‘Niet nu, Xavier,’ zeg ik serieus. Hij merkt meteen dat het menens is, want zijn lach verdwijnt.
‘Wat is er aan de hand?’ vraagt Izzy.
Ik kijk om me heen of er niemand binnen gehoorafstand staat en fluister dan zacht. ‘Geheim alien-overleg. Ga naar de kranen aan de zijkant van het gebouw, ik kom zo.’
Xavier en Izzy kijken me beiden aan alsof ik gek ben - gekker dan ze dachten, bedoel ik dan. ‘Waar heb je het over, Cass?’ vraagt Xavier. ‘Geheim alien-overleg?’
‘Niet zo hard!’ roep ik meteen. ‘Het is toch geen geheim overleg meer als jij het zo hard zegt?!’ Ik kijk hem verontwaardigd aan.
‘Misschien moet je zelf dan ook niet zo schreeuwen, Cassi,’ merkt Isabelle droog op.
Ik kijk verbaast op en zie hoe coach Percy onze kant op kijkt. ‘Oeps,’ mompel ik zacht. Ik zet een lach op en zwaai naar onze trainer. Percy trekt zijn wenkbrauwen even op en kijkt dan weer weg. ‘Dat was op het nippertje,’ verzucht ik. ‘Ga nou maar naar de kranen, ik zie jullie zo! Met die woorden duw ik Xavier en Izzy richting de kranen.
Daarna been ik naar de andere kant van het veld, waar Fay en Hurley al de hele ochtend hard aan het trainen zijn.
‘Het gaat goed! We zijn er nog lang niet, maar we vinden wel wat!’ schreeuwt Hurley optimistisch, als de bal weer een eind wegschiet. Hij sprint er meteen achteraan. Dit is mijn kans!
Ik loop naar Fay toe en pak haar bij haar pols. ‘Meekomen, zusje. Spoedoverleg!’ Ik sleur haar bij het trainingsveld weg, mee naar de kranen, waar Izzy en Xavier al staan te wachten. Vragend kijken ze me aan.
‘Moet ik Jordan nog ophalen?’ vraagt Xavier behulpzaam.
‘Nee!’ Ik grijp zijn arm vast en kijk hem waarschuwend aan. ‘Juist niet! Deze alien-spoedvergadering gaat juist om hem.’
‘Alien-spoedoverleg?’ herhaalt Fay. Haar ogen beginnen te glinsteren en een glimlach speelt om haar lippen. ‘Ik zei toch dat ze aliens zijn!’ lacht ze.
Ik kijk haar even verbaasd aan. ‘Wat? Nee, nietes! Ze zijn geen aliens! Ik eh… nou, het klonk gewoon leuk!’ verdedig ik mezelf en mijn moralen.
‘Ja, ja, natuurlijk, Cassi. Goed, waarvoor heb je de aliens nodig?’ Fay vindt dit duidelijk veel te leuk.
‘Ze zijn geen aliens!’ zeg ik geïrriteerd. Alleen het punt dat Fay het zo leuk vindt, maakt dat ik het verschrikkelijk vind. ‘Maar nu even serieus, want ik vind dat we even moeten praten. Over Jordan, om precies te zijn.’
Fay’s uitdrukking wordt serieus. Ze begrijpt meteen waar ik het over heb, terwijl het bij Xavier en Izzy wat langer lijkt te duren. ‘Vanwege zijn gedrag, of niet soms, Cassi?’ vraagt ze, hoewel ze het antwoord al weet.
Ik knik instemmend. ‘Het is jullie toch ook wel opgevallen dat Jordan zich anders gedraagt de laatste tijd? Hij doet anders en hij voetbalt onder zijn niveau.’
‘Hij gedraagt zich inderdaad anders,’ stemt Xavier in, ‘maar ik weet niet waarom hij ineens zo doet. Ik zou niet weten wat er is.’
‘Dan moet je beter opletten!’ grijnst Fay. ‘Jij bent een jongen, jij weet hoe jongens denken en gaat het meeste met Jordan om - als iemand erachter kan komen wat er is, dan ben jij het wel!’
‘Hé!’ roep ik verontwaardigd. ‘Ik kan ook- au!’ Fay gaat op mijn voet staan en snoert me zo de mond.
‘We moeten er eerst achter zien te komen wat er aan de hand is, voordat we hem kunnen helpen, maar ik denk dat-’
Nu is het Fay die onderbroken wordt, maar niet doordat ik op haar voet ga staan of iets dat ook maar mijn schuld is - dat krijgt ze nog wel terug. Het is Hurley die ineens naast ons opduikt en Fay’s schouder vastpakt. ‘Ah, hier ben je dus, kleintje! Je was ineens weg! Voortaan wel even zeggen als je weggaat, man!’ Dan kijkt hij op en ziet hij ook de rest van ons staan. ‘Oh, hey jongens! Moeten jullie niet trainen? Nou ja, wij gaan wel weer verder! Doei!’ Hurley loopt weg en sleurt Fay enthousiast met zich mee.
‘Hurley, nee! Wacht nou! Ik moet nog...’ sputtert ze tegen, maar het is tevergeefs. De jongen loopt onverstoorbaar door. Ik schiet in de lach en kijk ze na, dan richt ik me weer tot Izzy en Xavier.
‘Oké, zo gaan we het dan doen. We houden hem in de gaten en gaan erachter proberen te komen wat er aan de hand is. Zodra je iets ontdekt moet je het me meteen vertellen!’
Xavier en Izzy knikken instemmend.
‘Top,’ zeg ik met een brede grijns. Ik bal mijn hand tot een vuist en steek hem enthousiast in de lucht. ‘Operatie red Jordan kan beginnen!’

Reacties (1)

 • Opperbibbsie

  Hurley is geweldig.
  xD

  JAAA! Ze gaan Jordan helpen!
  (yeah)

  3 jaar geleden
  • Samanthablaze

   We zijn eindelijk weer aan het schrijven na een half jaar ofzoxD

   3 jaar geleden
  • Opperbibbsie

   xD
   Geeft niets, joh. Neem de tijd

   Doe ik zelf ook
   :X

   3 jaar geleden
  • Samanthablaze

   Haha oeps

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen