Matty • Dougal


Korte samenvatting: Ruby is een Ierse in de Verenigde Staten die voor Kerstmis naar huis komt. Niall is een wereldberoemde zanger die eindelijk de tijd heeft gevonden om zijn ouders weer eens op te zoeken. Toevallig wonen ze beiden in dezelfde straat in Mullingar (Ierland) en toevallig hebben hun beide ouders besloten de vriendengroep weer eens te herenigen.

Omschrijving van het fandom: One Direction is een Britse boyband, opgericht in 2010 en bestaat uit Niall Horan, Harry Styles, Louis Tomlinson en Liam Payne. Ook Zayn Malik maakte er een deel vanuit, maar hij is gestopt. Dit verhaal zal zich focussen op Niall, de enige Ier uit het gezelschap. Hij komt uit Mullingar en daar zal het verhaal zich afspelen. De rest van de jongens zal er niet echt in voorkomen, behalve misschien in enkele berichten die ze elkaar sturen.
BADGES
concept badge
"THE BEGINNING"

chapter one badge
"It's a start!"JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN
      Demi — Ik vind dat je een hele simpele, maar mooie lay-out hebt, die goed bij het verhaal past. Ik vind de afbeelding/cover die erbij staat heel mooi. Het is heel simpel, maar het past goed bij het verhaal, omdat het natuurlijk over Ierland gaat. Het concept van het verhaal is misschien niet zeer origineel, maar ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe je dit verder gaat uitwerken. Welke draai je eraan gaat geven. Op de voorpagina heb je neergezet dat het een komisch verhaal wordt. Nu zie ik dit niet heel duidelijk terug in de voorpagina, maar ik geef toe dat dit ook best wel lastig is om te laten zien. Desalniettemin vraag ik mij wel af, wat voor een komisch iets gaat er dan gebeuren in je verhaal? Ik zie bij sommige dingen wel het komische er in terug, maar ik heb bij het lezen van je voorpagina meer het gevoel dat het gaat om een love story tussen Niall en Ruby. Volgens mij is dat niet helemaal waarover je verhaal gaat. In ieder geval, ik ben heel benieuwd naar wat je van het verhaal gaat maken en ik wens je veel succes met deze wedstrijd!


OPDRACHT TWEE
      Savannah — Maar op welke manier is het uiteindelijk uitgegaan tussen Ruby en Niall? Dat is waar ik nu echt benieuwd naar ben, of beter gezegd, waarom? Het komt door het hoofdstuk namelijk over alsof Ruby nog steeds van Niall houdt, maar zich niet onhandig, verdrietig of wat dan ook voelt bij het idee van Niall weer zien, al is het wel uitgegaan. Mist ze hem niet? Of is er afgesproken dat ze als het ooit zou lukken ze weer bij elkaar zouden komen? Ik weet het niet. Er wordt daar dan ook geen duidelijke toon voor gezet. Wel vind ik het feit dat Ruby bij Niall in de straat woont een stuk logischer en origineler dan dat ze elkaar vrij random ontmoeten en uit het niets verliefd worden, wat het verhaal ook al een stuk aannemelijker maakt. Ik ben ook benieuwd of het feit dat Ruby de hoofdrol in een musical speelt nog impact gaat hebben, of dat het gewoon een bijzaak gaat zijn. Een puntje van kritiek is dat er in het eerste hoofdstuk geen toon wordt gezet en geen er dus ook niet een bepaald gevoel bij mij naar boven komt - het is heel nuchter geschreven om het zo maar even te noemen. Ook vind ik het onduidelijk of er nou een nieuwe alinea begint elke keer dat je een ‘tab’ gebruikt, of dat het maar in twee alinea’s verdeeld is en dat dat gedaan is door middel van de witregel ergens halverwege de tekst.
Succes met je volgende hoofdstuk!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen