Lisanne Thymbraeus


Korte samenvatting: Tijdens een iets te wild dansje op een iets te gezellig feestje heeft de immer stuiterende Courfeyrac het voor elkaar gekregen om zich lelijk te bezeren. Er zit niets anders op dan een tripje naar de spoedeisende hulp. Courf heeft echter meer last van zijn angst voor bloed en witte jassen dan van zijn -hoogstwaarschijnlijk gebroken- arm. Die angst verdwijnt echter als sneeuw voor de zon als er een wel heel knappe dokter verschijnt...

Omschrijving van het fandom: Nou, dat is nog niet zo makkelijk om even kort uit te leggen. Het volgende is van belang voor dit verhaal:
Les Misérables speelt zich in Parijs rond 1832. 1832 is het jaar van de studentenopstand in juni, waar onze hoofdpersonen ook deel van uitmaken. Ze zijn lid van 'Les Amis de l'ABC', een vriendenclub van ongeveer 10 man die zich inzet voor gelijke rechten voor iedereen. Na de dood van generaal Lamarque, een belangrijke 'stem van het volk', besluiten ze het volk op te trommelen, barricades op te richten en zich te verzetten tegen de gevestigde orde. Hun hele plan faalt en praktisch iedereen gaat dood. Eigenlijk is dit slechts een kleine verhaallijn binnen de rode draad van het verhaal, maar omdat deze rode draad toch niet belangrijk is voor dit verhaal en omdat deze bovendien veel te uitvoerig is om met enkele zinnen te beschrijven, zal ik hier verder geen woorden aan vuil maken. Meer.
BADGES


JURY COMMENTAAR
OPDRACHT ÉÉN

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen