Foto bij 081 - Jamie Walker

De radio staat hard aan, bijna te hard, maar het geluid van een dichtslaande deur komt toch nog over het lawaai heen.
Ze is zojuist, met haar weekendtas, vertrokken. Ik moet mijn best doen om niet te huilen, zeker omdat ze aangaf niet meer terug te komen.
Ik was te veel voor haar, ze kon het niet aan om op lange afstand te daten met iemand die zo aanhankelijk was. Ze was niet klaar om monogaam en trouw te zijn, terwijl ik geen relatie kan hebben met iemand die tegelijkertijd ook met anderen het bed in duikt.
Deze combinatie was geen goede, en daarom is ze nu weg. Ik hoor een auto starten en niet veel later piepende banden over asfalt.
Mijn hart voelt alsof het in duizend stukjes breekt, maar op een heel andere manier dan bij het afscheid tussen Reece en mij.
Dit voelt oppervlakkiger, maar nog steeds pijnlijk. Vroeger zou ik nu naar de fles gegrepen hebben, maar de enige flessen die ik nu nog in huis heb zijn gevuld met frisdrank.
Verdomme, nu heb ik ook geen date voor Alex en Melissa's huwelijk. Met een draai aan het knopje zet ik het volume van de radio lager. Shawn Mendes zingt nu nog steeds please have mercy on me, take it easy on my heart, maar dan wat zachter en niet meer alsof hij voor volle zalen staat.
In de hoek van de kamer staat mijn koffer, half ingepakt, en ik zucht diep terwijl ik het bordeaux-rode bruidsmeisjes jurkje dat al een tijdje in een zak aan mijn kast hangt in de koffer stop.
Vanavond is Melissa's vrijgezellenfeest, morgen gaan ze trouwen. Tot mijn grote verbazing vroeg Melissa mij om haar bruidsmeisje te zijn, samen met een aantal van onze andere vriendinnen en haar zusje. Natuurlijk zei ik ja, wie zou nou geen ja zeggen tegen zoiets?

Het vrijgezellenfeest vindt plaats in Melissa en Alex' appartement. De mannen zijn naar een kroeg, terwijl de vrouwen een soort volwassen vorm van een slaapfeestje houden in de woonkamer. Er liggen matrassen op de vloer, op de tafel tegen de muur staan flessen drank en de tv speelt een muziekzender.
Speciaal voor mij heeft Melissa alcoholvrije troep gehaald, maar dat is toch niet hetzelfde.
Het is niet dat ik niet mag drinken, ik heb er gewoon het lef nog niet voor. Stel je voor dat ik terugval in oude gewoontes. Een wijntje leidt naar twee, twee wijntjes worden een shotje, en zo ben je de hele avond aan het drinken. En dan, met een kater, wil je blowen om van dat kutgevoel af te komen, en zo ben je weer terug bij af.
"So...," lacht Lea dan. Ze ligt op de bank en grijnst terwijl ze door haar telefoon scrollt. "Want to play truth or dare?"
We hebben allemaal onze pyjama's aan, onze haren in een knot en een charmant felgroen masker op ons gezicht. Melissa draagt een witte badjas met 'bride' in diamantjes op de rug, onze roze badjassen hebben allemaal 'bridesmaid' op dezelfde plek. Heerlijk cliche.
"Fine." Melissa laat zich op een van de matrassen vallen. "But only if it can be dirty. I'm the bride to be, I get to ask whatever I want and you have to answer."
Iedereen stemt in - niemand wil namelijk de bruid tegen zich in het harnas jagen. Morgen is haar dag, en vandaag dus eigenlijk ook. En overmorgen ook, aangezien de twee een klein kasteeltje afgehuurd hebben waar iedereen na de festiviteiten blijft slapen. Ja, ze hebben hier flink wat geld in gestoken.
      Na een aantal vieze vragen aan de bruidsmeisjes komt Melissa bij mij uit.
"Jamie, Jamie, Jamie," de vrouw is al aangeschoten van alle drankjes die ze ondertussen gedronken heeft. "What was the best sex you've ever had? And I need detail."
Ik rol met mijn ogen terwijl ik een slokje neem uit mijn glas ijsthee. "Fine. The best sex I've ever had was with Reece, of course," ik lach als ik zijn naam uitspreek. "It was when we went out camping. Honestly, we had sex there so many times I lost count, but.. being in nature made him wild, kinda rough, really passionate. I had scratches on my back for days after that, and I swear to the heaven's above I orgasmed at least three times every night."
De vrouwen, of moet ik meisjes zeggen, joelen en mompelen ongepaste dingen over de jongen uit mijn verhaal. Ik laat het maar langs me heen gaan, ze zijn allemaal aangeschoten of dronken.
"How was his dick?" Het verbaast me dat het van Stacy komt, en Melissa gooit een kussen naar haar toe voordat ik het kan doen.
Een beetje ongelovig kijk ik haar richting op. "I'm not going to answer question about my ex' dick, thank you very much."
"Oh come on, Jamie. It's truth or dare night, it's my bachelorette party.." Melissa pruilt en ik rol met mijn ogen voor de zoveelste keer vanavond.
"Nope. Not happening."
De bride to be pruilt opnieuw. "The average in Australia is.." ze pakt haar telefoon uit de zak van haar badjas en begint fanatiek te typen, en daarna te scrollen. "13,32 centimeters. Just tell me if it was more or less than that."
"Never measured." Ik haal mijn schouders op. "But I'd say more."

Veel van de vrouwen hebben hoofdpijn als we in onze taxi naar de wedding venue zitten. Ik ben gelukkig volledig in orde, en voel me beter dan ooit.
Terwijl ik vooral Rachel, Melissa's zusje, en Stacey hoor kreunen om hun kater, typ ik een berichtje op mijn telefoon.
            To: Reece Martin
            Message: You ready for the wedding? Are you bringing a date?
Bijna druk ik op verzenden, maar dan verwijder ik het hele ding en stop ik mijn telefoon weer terug in mijn tas. Ik wil helemaal niet weten of Reece een date meeneemt. Ik heb genoeg gehoord over Carrie, maar ik wil haar niet ontmoeten.
Het is al pijnlijk genoeg dat hij doorgegaan is met zijn leven, ook al ben ik dat ook. Ik houd nog steeds van hem, al heb ik het gevoel ver, ver weggestopt.
Misschien wel te ver om er ooit nog bij te kunnen, te ver om er ooit nog iets mee te doen. Maar het is er nog wel.Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen