Foto bij 136.

Aangezien Robert al even is begonnen...
FIJNE KERST
xo

Hanna Rosa Waldner

Ik had absoluut niet uitgekeken naar dit moment. Het was nu dan echt definitief dat Britta niet meer terug kwam naar Gryffindor. Ze had van team gewisseld en al gunde ik mijn zusje het beste, dit was de domste keuze die ze ooit had gemaakt. Longbottom had James en haar gewoon op moeten sluiten totdat ze er als vrienden uit zouden komen. Maar nee, McGonagall en Britta hadden met behulp van de Sorting Hat haar nieuwe Quidditch House bepaald.
Het stadion was groen en blauw gekleurd door de twee Houses die vandaag speelde. Rose, Spencer, Allie en ik hadden met lichte tegenzin de afdelingskleur van Britta's team aangetrokken. James zat de rij voor ons naast Cece ook zij hadden beide iets groens aan. Ja, Britta had uiteindelijk toch voor Slytherin gekozen. Ze verving Tirza Keen als Chaser, want dat was de zwakste schakel geweest volgens Scorpius. Liever had ze Flora vervangen, maar daar had Scorpius niet mee in gestemd.
'Waarom heeft ze uitgerekend Slytherin gekozen? Nu winnen we dit jaar nooit meer de Cup,' klaagde Spencer en trok haar groene sjaal uit. 'Ik vind dit echt helemaal niets,'
James draaide zich geërgerd naar haar om. 'Niet zo klagen, Wood. We kunnen echt nog wel winnen zonder háár,'
'Nee Pótter. Dat kunnen we niet. We moeten iemand nieuws vinden voor ons team zonder enige ervaring, omdat jij onze sterspeler hebt weggepest!' zei Spencer hatelijk.
Cece ging zich er ook maar mee bemoeien, want dat deed ze graag. 'James, trek je er niets van aan. Alles is toch beter dan in hetzelfde team te zitten als die trut?'
Mijn mond viel van verbazing open en ik wilde mijn Wand trekken. Ik wist niet dat het überhaupt mogelijk was, maar Cece was nog erger dan Flora. Moet je nagaan nu die twee vriendinnen zijn, sinds Karen verwijderd is van Hogwarts.
'Dat is waar, lieverd,' zei James grijnzend en drukte een kus op Cece's wang. Mijn gezicht betrok en ook die van Allie, Rose en Spencer. Hoe kon hij haar leuk vinden? James had een hekel aan iedere Slytherin! Sinds wanneer was dat veranderd? Het klopte gewoon niet. Maar waar het precies aan lag, wist ik niet. Zou hij haar gebruiken om B pijn te doen, omdat hij weet hoe erg ze haar haat? Dat zou echt zielig zijn. Zo ver zou James toch niet zakken?
De teams liepen het veld op en meteen herkende ik mijn zusjes blonde haren. Ze liep naast Scorpius en waren in gesprek. Ze ging vanaf nu heel veel tijd met hem doorbrengen en ik wist niet of ik daar nu wel zo blij mee moest zijn. Ik wilde Scorpius, Britta heeft altijd al alle aandacht van alle jongens. Enkel Scorpius was niet voor haar gevallen en dat wilde ik ook graag zo houden. Maar nu ze meer tijd met elkaar door gingen brengen, wist ik niet of dat ging veranderen. Britta wist hoe gek ik was op hem, maar jongens waren altijd een gevoelig onderwerp bij haar. Ze wilde niet alleen zijn, maar voelde vaak niets voor ze. Daarbij kwam nu ook nog eens, dat de jongen waar ze wel wat voor voelde haar negeerde en het leven zuur maakte. Ik wilde haar vertrouwen, maar ik wist niet tot waar dat mogelijk was. Daarbij hadden Scorpius en ik al een tijdje niet meer gesproken en hij had ook niet gereageerd op de beak-upbrief van Liv die ik enkele weken geleden had gestuurd. Zou ik hem na de wedstrijd gewoon aan moeten spreken?
Door mijn gedachtes was ik even afgeleid en had het startsignaal van de wedstrijd gemist. Het verbaasde me hoe gemakkelijk Britta zich had aangepast, alsof ze nooit bij een ander team had gespeeld. Ze speelde over naar Adrian Gamp en kreeg hem vervolgens weer aangespeeld van Flora. Ze scoorden punt na punt wat duidelijke frustraties wekten bij de Ravenclawers. Niet alleen bij de Ravenclawers trouwens, als ik even goed rond keek. Spencer's mond was opengevallen, James had zijn vuisten zodanig gebald dat zijn knokkels wit werden, Leah Black uit Hufflepuff keek verslagen naar het veld en ook van de Captain van Hufflepuff, Chase Cameron, was zijn mond opengevallen. Britta had een sterk team onverslaanbaar gemaakt. Elk jaar hadden de Gryffindors al moeite om Slytherin te verslaan, maar nu leek het onmogelijk om ze te verslaan.
Toen Scorpius uiteindelijk ook de Snitch had gevangen, was de wedstrijd voorbij en hadden de Slytherins dik gewonnen. Ik wilde vrolijk en blij zijn voor mijn zusje, maar ik had toch liever gehad dat ze bij Gryffindor was gebleven en daarmee een onverslaanbaar team had gevormd.

Reacties (3)

 • HopeMikaelson

  ...
  Hé James, heb je al spijt dat je haar hebt weggepest?!
  Verdomme.
  Scorp <3 Brit is gewoon een nee. Dan krijg je Brittius of Scorta -.-
  HA LEKKER B LAAT MAAR ZIEN DAT JE BETER BENT DAN ALLE SUKKELS VAN HETGRYFFINDOR TEAM BIJ ELKAAR (Spencer en Lily niet meegeteld natuurlijk)

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: “Misschien wel ja”
   Britta: “Wat ik met Scorpi? Dat is iets waar ik nog nooit aan heb gedacht..”
   James: “Nee, Scorta is geen optie”

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Brit heeft gelijk en James bij de eerste. James fking get some sense

   3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Lekker voor James! Ik hoop dat ze terug komt...

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Hij had het echt verdiend, hè?”

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Jaa zeker wel!

   3 jaar geleden
 • Samanthaaa88

  Heeft Cece de Imperio-vloek over James uitgesproken? James kan gewoon niet zomaar zo raar doen...

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   James: “Uhm leuk geprobeerd, maar nee”

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   xD

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen