Jaimie vond het eng om uit de kast te komen, maar het moest gebeuren. Mensen op Facebook moesten immers weten dat zij biseksueel was en twee gezichten had, een autistisch gezicht en een lief gezicht. Ja, dat moesten ze absoluut. Zelfs die man met de onuitspreekbare naam die haar een vriendschapsverzoek had gestuurd en die zij domweg had geaccepteerd (ondanks haar moeder's vele verhalen over enge verkrachtende pedofielen op het internet) moest dat weten, en die kettingrokende overbuurvrouw die ze een keer op de buurtbarbecue had gezien ook.
De reacties stroomden binnen en de meeste mensen waren positief en vonden het stoer van haar dat ze uit de kast durfde te komen. Toch was er iemand die een eind aan de pret moest maken. Het was die verdomde Thimo Hogenkamp. Zijn reactie luidde: ''haha gay''. Dit kon Jaimie niet hendelen. Ze haalde haar lieve gezicht eraf en pakte haar autistische gezicht van de boekenplank. Met Jaimie Quirrelmort viel niet te spotten.

Jaimie was ziedend toen ze onderweg was naar het huis van Thimo. Wie dacht hij wel niet dat hij was? Ze had voor vertrek nog wel haar biseksuele gezicht op de keukentafel gezet. Die mocht niet beschadigd raken. Ze trok haar LGBT-gekleurde sokken en jas aan en ze belde nog snel naar meester Samuel. "Het is tijd om te doden iemand." Deze beantwoordde haar zin met een kreun. "Nu niet, Jaimie."
"JAWEL!" schreeuwde ze en ze hing op want ze kon haar mobiel niet weggooien. Gelukkig wist Jaimie waar Hogenkamp woonde. Ze was aangekomen in de straat waar hij woonachtig was en ze sloop langs de achterdeur zijn huis in. Ze ging de trap op en stopte voor de deur waar zij dacht dat hij sliep. Ze trapte de deur open en daar stond haar gezicht - tweede gezicht.
'Quirrelmort, jij hier?"

''Het is JAIMIE Quirrelmort voor jou, jij vuile rotzak! Hoe durf je mij gay te noemen; ik ben biseksueel!'' Jaimie, die er in de tijd van haar huis naar Thimo's achter was gekomen dat ze een jongen was, keek ziedend van woede. Zijn autistische gezicht was nog nooit zo furieus geweest.
''Jooo, chill,'' zei Thimo loom, ''ik dacht gewoon dat het grappig was. Ik kan er toch niks aan doen dat meisjes zo overdreven doen!"'
Dit was de druppel. ''IK BEN GEEN EENS EEN MEISJE, JIJ VUILE ROTZAK.'' Hij schreeuwde het uit. Omdat hij nog niet in de puberteit zat, kwam het er jammer genoeg erg kikkerlijk uit. Thimo grinnikte. ''Je bent zelf gay! Ik heb mijn autistische gezicht op, en wij zullen jou eens flink in elkaar meppen!''

Thimo's gezicht veranderde in een keer van geamuseerd naar boos. Hier werd Jaimie even door afgeleid. Had Thimo ook meerdere gezichten?
Door deze afleiding zag ze niet dat Hogenkamp's vuist in haar gezicht werd geduwd.

Jaimie was boos, héél erg boos. Hij deed zijn beiden gezichten af en nam zijn speciale gezicht op. hij liep weg en ging huilen op zijn kamer. Jaime had een zwart hart en huilde en huilde maar, hij voelde zich ook nog eens schuldig omdat hij zijn oude bekende niet binnen 5 min kon antwoorden.

Na tien minuten van diepe overpeinzingen en de bijna-realisatie dat ze furry was, hoorde hij de deurbel gaan. Toen Jaimie niet meteen opendeed, bleef degene aan de deur maar staan bellen en uiteindelijk kwam er een ritme in het gebel. Het klonk een beetje als Oyalele, van zijn geliefde band K3. Kathleen was de eerste persoon waarvan hij een seksualiteitscrisis had gehad en er kwam iets op zijn gezicht wat op een glimlach leek, maar dit niet kon zijn omdat hij zichzelf van alle gezichten ontdaan had.
Snel pakte hij zijn lieve gezicht op en liep naar de deur. Het was Thimo. Fuck. Autistisch gezicht vergeten. Wat doen wij nu.
Jaimie zei vaarwel tegen zijn waardigheid en deed de deur open, glimlachend omdat zijn autistische gezicht er niet bij was in deze tijd van nood en hij niks anders kon met dit onheilige lieve gezicht.
''Jooo, chill,'' zei Thimo. ''Ik bedoelde het niet zo. Zullen we samen blowen?'' Hij bungelde een joint voor Jaimies gezicht.

Jaimie deed de deur open. Thimo gaf hem een joint. "Kom binnen, babe. Ik ga snel wat halen uit m'n kamer." zei Jaimie. Hij liep naar de kamer waar hij sliep en daar lag het al. Zijn biseksuele gezicht. Hij deed het snel aan en zag nog snel dat hij meer likes had gekregen op zijn status. Jaimie keek wie en zag dat Thimo een hartjeslike had geplaatst en de reactie had verwijderd. Jaimie voelde zich hartstikke biseksueel. Hij ging weer naar beneden en zag dat Thimo keek naar Achter Gesloten Deuren. Mensen die een geheim hadden. Stiekem had Jaimie ook een geheim maar durfde hij dit wel te zeggen? Durfde Jaimie zijn originele gezicht zonder maskers tonen aan Thimo? Hij besloot te stoppen met piekeren en nam een trekje terwijl hij ging knuffelen met Thimo. Jaimie schudde met opzet wat met zijn achterwerk zodat hij aandacht ging krijgen. "Jay, ik hou fucking veel van je." zei hij op een schattige manier. "Ik ook van jou." zei Jaimie terwijl hij nadacht of hij zijn originele gezicht zou kunnen laten zien. Zou het kunnen?

''Haha babe,'' zei Jaimie giechelend. ''Ik wil je wat laten zien, maar ik durf het niet zo goed. Kun jij me helpen?'' Hij knipperde met zijn ogen, dat leek hem wel gepast.
''Maar Jay, schatje van me, je weet toch dat ik niet geil word van borsten?'' Thimo keek hem fronsend aan. Het duurde even, maar toen begon Jaimie te lachen. Hij kon niet meer stoppen, het was gewoon té grappig. Hij nam weer een haal van zijn joint en begon hem lachend uit te leggen dat hij niet zijn borsten of kut bedoelde, maar zijn originele gezicht. Dit roze-paars-blauwe gezicht kon Thimo toch niet als Jaimies originele gezicht zien?
Thimo werd stil en keek Jaimie vol passie aan. ''Wil je echt dat ik je daarbij help?'' Hij keek alsof hij heel nodig moest poepen en het moest inhouden, maar Jaimie begreep dat dit betekende dat hij vol emotie zat. Het is namelijk niet makkelijk om de juiste emotie te tonen als je hoofd daar niet naar staat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen