Foto bij 137.

Britta Nina Waldner

De overwinning werd gevierd in de Common Room van Slytherin waar ik nog nooit eerder was geweest. Niemand deed moeilijk over dat er een Gryffindor in de Slytherin Common Room was. Nee, iedereen was te blij dat we hadden gewonnen. Ik had al enkele glazen Butterbeer en enkele met Firewhiskey op en was vrolijk aan het dansen met Elliot Bass, een zevende jaars Slytherin. 'Je had veel eerder bij ons team moeten komen,' zei hij vrolijk en glimlachend keek ik de donkerharige jongen aan.
'Misschien wel, maar vorig jaar was mijn soort van ex geen captain,' vertelde ik hem, terwijl ik vrolijk met mijn heupen wiegde op de maat van de muziek. Hoe gek het ook klonk, ik voelde me eigenlijk wel thuis in dit team en eigenlijk het gehele House. Niemand was zo erg als dat me werd verteld, iedereen was aardig tegen me en veroordeelde me niet. Nou ja, iedereen behalve Cecilia, zelfs Flora was aardig tegen me. Ik had voor vandaag dan ook nog nooit zo sociaal gespeeld, dus misschien kwam het vanaf twee kanten.
Scorpius drukte nog een Butterbeer in mijn handen en glimlachend keek ik hem aan. 'Dankje,' zei ik en danste vrolijk verder op de muziek, terwijl ik nog een paar slokken dronk. De alcohol in mijn lichaam maakte alles veel leuker, iedereen leek aardiger te zijn, ik was vrolijker, ik zag nergens problemen of obstakels en ik danste de hele tijd met niemand en iedereen.
Een langzaam nummer volgde en Elliot had me lachend naar hem toegetrokken. 'Je bent erg grappig als je dronken bent,' lachte hij.
Beledigd keek ik hem aan. 'Ik ben altijd grappig, meneer Bass,' zei ik bijdehand. We dansten de hele Common Room door en al snel, veel te snel, kwam het volgende nummer. 'Oh, deze ken ik!' zei ik vrolijk en draaide een paar rondjes. 'Yo, I'll tell you what I want, what I really really want. So tell me what you want, what you really really want. I'll tell you what I want, what I really really want. So tell me what you want, what you really really want. I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really really really wanna zigazig ha,' zong ik uit volle borst mee. Wauw, zong ik altijd zo goed? Normaal zong ik namelijk echt als een verkrachte kraai.
Flora gooide me een borstel toe en vrolijk zongen we samen de rest van het liedje met de borstels als microfoons. Iedereen was zo aardig als ze gedronken hadden, zelfs Flora. Nou ja, behalve Cecilia die me vanuit een hoek van de Common Room dodelijk aankeek. Maar het maakte me momenteel absoluut niet uit wat Cecilia dacht. Ik voelde me zorgeloos en vrij. Ik keek grijnzend naar haar. Niemand praatte tegen haar of schonk haar maar enige vorm van aandacht.
'Waarom staar Cecilia alleen aan de kant?' vroeg ik nieuwsgierig aan Scorpius en had mijn armen rond zijn nek geslagen.
Even was hij verward door mijn actie, maar sloeg uiteindelijk toch zijn armen om mijn taille heen. 'Omdat ze enkel Flora heeft en die heeft te veel gedronken om haar achter na te lopen,' vertelde hij me lachend. 'Ik snap echt niet wat Potter in haar ziet,'
'Ik ook niet,' zei ik wat ongeïnteresseerd, omdat ik te dronken was om daar iets om te geven.
'Potter is een loser, zullen we het daar maar op houden?'
Lachend stemde ik in en legde mijn hoofd op zijn borst. 'Je bent een schatje, Scorpius,'
'Jij mag er ook wel zijn, Waldner,'
Ontkennend schudde ik mijn hoofd wat een verbaasd gezicht van Scorpius opleverde. 'Nee, nee ik mag er niet zijn,' zei ik giechelend.
'Hoezo niet?'
'Omdat mijn zus jou al leuk vindt, dommie. Ik ga toch niet een move maken bij mijn toekomstige schoonbroer?' lachte ik hoog. Ik had echt veel te veel gedronken.
Scorpius grijnsde breed. 'Ik vind haar ook heel leuk,'
Ik had Hanna zo blij kunnen maken, als ik me dit gesprek de volgende ochtend nog had kunnen herinneren.

Reacties (3)

 • Magicsongzz

  Ai ai ik dacht even dat ze iets heeeeel erg ging doen!
  Volgens mij is er iets mis met die ketting van Cecilia, die zorgt ervoor dat James niet van haar weg te slaan is?

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Je kan veel van me zeggen, maar ik zal nooit iets met Scorpi doen. Nee, dat kan ik Hannie niet aandoen”

   3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  WHAHAHAHAHHAHA LEKKER VOOR JE CECE
  BRITT JE ZOU NIET MEER ZO VRESELIJK DRONKEN WORDEN DAT HAD JE HANS BELOOFD!
  James gaat sterven denk ik. Als hij allerlei soorten gesprekken tussen B en Elliot? hoort en die tussen B en Scorp

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Ik weet het, maar alcohol is wel heel verleidelijk altijd.. Zeker na m’n eerste overwinning met Slytherin”
   Britta: “Trouwens, ik hoop niet dat James sterft.. Maar zo erg waren die gesprekken tussen mij en Elliot/Scorpi? Toch?”

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   Britt hij gaat mentaal sterven, SPIJT KRIJGEN VAN ZIJN ACTIES!

   3 jaar geleden
  • Chantilly

   Britta: “Oh ja, dat zeker”

   3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Lekker voor Cecilia! Maar ze gaat nu toch niet uit Gryffindor als haar vaste afdeling?

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Nee, alleen met Quidditch. Maar met overwinningsfeestjes wordt B natuurlijk ook uitgenodigd ;-)

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen