Foto bij 138.

Hanna Rosa Waldner

Vrolijk liep ik naar History of Magic. Waarom was ik zo vrolijk? Ik had geen idee, maar ik was vandaag uitermate vrolijk. Soms had je van die dagen dat alles gewoon goed ging en je mede daardoor vrolijk was. Iedereen heeft dat toch wel eens? Dat je niet weet waarom je humeur zo goed is, maar er ook niet mee kan zitten waarom het zo is.
Glimlachend ging ik bij Toby, Colton en Rose staan. 'Goedemorgen,' begroette ik ze vrolijk.
'Iemand is erg vrolijk op deze vroege ochtend,' constateerde Colton glimlachend.
Britta kwam ook aanlopen en rekte zich nog eens uit. Ze had nog een kater van het feestje van gisteravond waar zij als enige Gryffindor was, dus ook als enige last van had. Ze legde haar hoofd op mijn schouder en sloot haar ogen.
Toby keek haar lachend aan. 'Katertje, Waldner?' lachte hij en gaf een duwtje tegen haar schouder waardoor ze schrok en haar evenwicht verloor. Ze viel naar achteren en kwam tegen de persoon achter haar terecht die met haar op de grond viel. Britta's ogen werden groot toen ze doorhad dat ze op James was gevallen, letterlijk en figuurlijk.
Zoals James de laatste tijd was, reageerde hij boos. 'Serieus, heb jij geen ogen gekregen?' zei hij geërgerd.
'Rustig Potter, ze heeft nog gewoon wat last van gisteravond;' verdedigde Scorpius haar en kwam zich er ook nog even mee bemoeien. Hij stak zijn hand uit naar Britta en hielp haar omhoog. Dankbaar glimlachte B naar hem, waarna ze zich omdraaide naar James.
'Niet zo'n goed humeur op deze vroege ochtend?' vroeg ze met een opgetrokken wenkbrauw. Ze wachtte zijn antwoord niet af en draaide zich weer om. 'Wat heeft die gast de laatste tijd toch?'
Rose zuchtte diep. 'Dat weet niemand,' zei ze. 'In de zomer was hij nog gewoon zichzelf, dus het moet daarna gebeurd zijn,'
Allie kwam ook aanlopen en glimlachte. 'Hoi hoi,'
'Waar kom jij zo laat vandaan?' vroeg ik nieuwsgierig aan haar. Ik had vanochtend nog niet gezien. Ze was al weg toen ik wakker werd en tijdens het ontbijt had ik haar ook niet gezien.
'Oh, ik was met Albus in de bibliotheek. Hij heeft wat moeite met DADA en ik had aangeboden hem te helpen,' reageerde ze glimlachend. Wat was Allie toch weer een schatje, altijd zo behulpzaam.
Rose fronste even. 'Had hij geen moeite met Charms?'
Ontkennend schudde Allie haar hoofd. 'Ook, maar daar kan ik geen bijles in geven,'
'Oh zo,' lachte Rose. 'Maar terug naar James, want dat klopt gewoon niet,' vervolgde ze een stuk zachter. Toby, Colton, Britta, Allie en ik stapten wat naar voren om haar beter te verstaan.
Britta keek even achterom en zag James en Cece dicht bij elkaar staan. Zuchtend keek ze even naar hen en draaide daarna haar hoofd weer naar ons. 'Het zal me niets verbazen als het iets met háár te maken heeft,' zei ze verwijzend naar Cece.
'Zal me niets verbazen,' reageerde ik en sloeg mijn armen over elkaar. Ik haatte dat meisje. Ze was echt een trut op Beauxbatons en nu nog steeds.
De jongens keken ons sceptisch aan. Toby opende zijn mond om iets te zeggen, maar Britta keek hem streng aan en hij sloot zijn mond weer. 'Waag het niet om iets te zeggen wat je kleine vriend wil en je hoofd niet,' zei ze waarschuwend.
'Maar wat kan ze gedaan hebben om James zo te veranderen?' vroeg Allie zich af en blikte ook even naar James en Cece.
'Imperio,' mengde Spencer zich in het gesprek die net aan kwam lopen.
Verbaasd keken we haar allemaal aan. 'Nee, dat denk ik niet,' zei Colton al gelijk. 'Dat is wel heel extreem?'
Instemmend knikte ik. 'Dat vind ik ook wel,'
'Wat dan?' vroeg B zich af.
Allie draaide zich om en nam Cece in zich op. 'Ik zou het niet weten,'
We liepen het lokaal in, aangezien Binns ook net aankwam vliegen. We namen plaats en gelijk begon Binns op zijn saaie monotone toon te praten over Voldemort en alles wat er zich ongeveer een kwart eeuw geleden had afgespeeld.
'Soms lijkt het net alsof half Slytherin een Horcrux om zijn nek heeft hangen en daardoor beïnvloed worden,' zei Allie zacht tegen me.
Spencer draaide zich lachend naar ons toe. 'Nee Allie, dat is veel te moeilijke magie voor hen,'
Britta draaide zich ook om naar ons. 'Waarom denken jullie zo negatief over hen? Het valt best mee allemaal,' zei ze licht geërgerd.
Spencer draaide met haar ogen. 'Oja, nu B voor Slytherin speelt, mogen we geen kwaad meer over hen zeggen,' zei ze.
Britta keek haar nog steeds geërgerd aan. 'Je moet niet zulke onzin zeggen,'
Allie en ik wisselden een blik en begonnen toen maar aantekeningen te maken van Binns les, voordat B en Spence ruzie konden gaan maken.

Reacties (4)

 • Flowww

  Spannend!!!...

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  'Soms lijkt het net alsof half Slytherin een Horcrux om zijn nek heeft hangen en daardoor beïnvloed worden,' zei Allie zacht tegen me.

  Ja.
  Maar Scorpi niet, want hij is een schatje (:
  Ik denk dat het komt dat B zo reageert omdat ze nu kennisgemaakt heeft met de Slytherins en waarschijnlijk is ze erachter gekomen dat ze lang niet zo vreselijk zijn als ze denkt. Ze kan zelfs aardig met Flora doen. dronken misschien maar dat is het punt niet

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Hmm.. Ik zeg niets.

   3 jaar geleden
  • HopeMikaelson

   ... ik kan de spanning gewoon niet meer aan!

   3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Sowieso iets met die ketting...

  3 jaar geleden
 • DieEneSaar

  Stomme James... Stomme Cece.... En stomme James!

  3 jaar geleden
  • Chantilly

   Je shipt hem toch nog wel met B? Of is hij daar momenteel te stom voor?

   3 jaar geleden
  • DieEneSaar

   Daar is hij echt te stom voor atm, hij moet echt eens een beetje normaal gaan doen...

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen