bloemetjeR:
Frodo:

Spijtig dat deze wedstrijd op zijn einde loopt want het was prachtig om jou te zien groeien in deze competitie. Als je kijkt naar het verschil tussen je eerste cover en deze cover, mag je echt ontzettend trots zijn op jezelf. Natuurlijk zijn we er nog niet helemaal en zijn je covers nog niet zo 'clean' als de anderen. Maar als jij zo blijft groeien zie ik je in een aantal maanden, jaren wel één van de beste covermakers van Q worden!
Wat je hier nog beter had kunnen doen: de titel zou veel opvallender mogen. Hij staat ook niet echt goed in de cover, aangezien de laatste letters wegvallen door de cirkel met het meisje in.
Die cirkel vind ik trouwens wel heel leuk gedaan! Het meisje staat een beetje 'uit' de oorlogssituatie, zoals de beschrijving van het verhaal ook aangeeft. Ik mis wel de dromerige sfeer waarin ze verkeert.
Verder vind ik de overgang tussen de twee plaatjes op de achtergrond wel goed gedaan. Je cover was gewoon stukken beter geweest als je hem had 'open getrokken'', aangezien alle elementen nu veel te dicht op elkaar zitten. Als je hem iets breder had gemaakt en de elementen wat meer uit elkaar had gezet, was hij al veel beter geweest.
Om te concluderen: jij bent dè user bij uitstek die het meeste geleerd heeft in deze wedstrijd en het meest gegroeid is. Je hebt nog een hele weg af te leggen maar je komt er wel (: blijf zeker doordoen met covers maken!
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld 4/5
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 16/20
- vaardigheden 3/5
= 38/50


GinnyWeasley8:
Het was echt leuk om je zo te zien groeien in deze wedstrijd. Je covers zijn elke keer beter geworden. Misschien zijn jouw covers niet zo goed als die van andere maar toch mag je echt trots op jezelf zijn. Ik vind het ook knap dat je jezelf zo hebt verbeterd en door hebt gezet inplaats van op te geven door het commantaar dat voor al de eerste keer niet bepaald positief was.
De titel is niet zo opvallend. het is een lettertype dat je niet heel goed kan zien als het klein is en je kan de laatste s ook voor een groot gedeelte niet zien. Wat ik er dan wel weer leuk aan vind is dat het roze is en dat het in een wolk is. In de beschrijving staat echt letterlijk dat de achtjarige Glass nog op een roze wolk leeft. Dus dat vind ik wel grappig.
Dat het meisje in een cirkel is gezet vind ik wel leuk. Sowieso zie ik de oorlog niet echt op jouw cover, maar het meisje staat er ook een soort van buiten. Wat overigens wel goed is want het staat ook in de beschrijving dat het meisje een beetje buiten de oorlog staat omdat ze zich er nog niet heel bewust van is. Ik mis ook de dromerige staat waarin ze zou moeten verkeren. Ook vind ik dat de donkere wolken de cover een beetje rommelig maken.
- alle eisen van het lijstje ingevuld 4/5
- originaliteit 8/10
- compositie 7/10
- sfeer 13/20
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 4/5
= 36/50


Krolock:
Frodo:
Wat een prachtige cover weer! Ik vind dat jij van alle kandidaten het beste het dromerige gevoel hebt weergeven. Op het eerste zicht lijkt het verhaal gewoon over een schattig klein meisje te gaan, maar als je dan beter kijkt zie je de oorlogselementen, dus super leuk gedaan! Die oorlogselementen zijn tevens goed verwerkt in je cover, zowel de vliegtuigen als de soldaat lijken van dezelfde foto te komen. Al had ik zelf de soldaat een beetje meer naar rechts gezet, aangezien hij nu bijna tegen de rand van je cover staat.
Je titel is mooi en duidelijk en je hebt een goede foto gekozen van de faceclaim. Nu snap ik wel niet zo goed wat je rechtsonder hebt verwerkt? Pillen of iets in die aard? Misschien had je daar iets meer 'oorlog' in kunnen verwerken, zoals prikkeldraad.
Maar al bij al is het natuurlijk een super goede cover. Ook jij bent enorm gegroeid in deze wedstrijd en het is leuk om te zien dat je nu zo'n enorm mooi kunstwerkje inlevert (:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld 5/5
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 19/20
- vaardigheden 4/5
= 44/50


GinnyWeasley8:
Hoewel je hiervoor al prachtige covers kon maken vind ik toch dat jou covers erg vooruit zijn gegaan dit vind ik de mooiste cover die je tot nu toe hebt gemaakt.
De sfeer vind ik wel goed want door de wolken komt er toch wat dromerige sfeer over en er staan wat oorlogsdingen erin. De dromerige sfeer overheerst en hoewel dat ook wel kan vind ik dat er toch iets meer oorlog in de cover had gemogen. Het meisje met wolken afbeelden en wat lichter de oorlog afbeelden vind ik wel goed. Je hebt echt goed de beschrijving van het verhaal doorgelezen waarin staat dat de hoofdpersonage, Glass nog op een roze wolk leeft. Dus dat vind ik erg goed. In een van de wolken heb je ook pillen gedaan. Wat ik leuk vind want Glass, oorlog en medicijnen zijn het belangrijkste in het verhaal als ik het goed begrepen heb.
- alle eisen van het lijstje ingevuld 5/5
- originaliteit 8/10
- compositie 8/10
- sfeer 18/20
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 4/5
= 43/50


Mouli:
Frodo
Dit is met stip je beste inzending voor deze wedstrijd tot nu toe! Het meisje is perfect geblend tav de achtergrond. Ook de achtergrond is supermooi, hoe je van de oorlogsscène overgaat de dromerige fantasy-achtergrond. De titel past ook perfect bij die achtergrond, met de sierlijke letters. De soldaten vanonder zijn ook leuk gedaan, al had ik de linkse soldaten wel helemaal zwart gelaten in plaats van half zwart, half grijs.
Ik vind het wel een beetje spijtig dat deze inzending heel hard lijkt op de cover die je al gemaakt had (hetzelfde lettertype, ook soldaten vanonder, de paars-blauwe achtergrond,...). Natuurlijk maakte het feit dat je deze cover ooit al eens moest maken, deze opdracht stukken moeilijker voor jou maar ik had liever gezien dat je toch een beetje meer variatie had gebruikt.
Niettemin is het een erg mooie cover en ben ik super trots dat je zo gegroeid bent (:
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld 4/5
- originaliteit 6.5/10
- compositie 8/10
- sfeer 18/20
- vaardigheden 5/5
= 41.5/50
GinnyWeasley8:
Dit vind ik de mooiste cover die je tot nu toe in deze wedstrijd hebt gemaakt.
Dit is de helderste cover van de vier covers die ingestuurd zijn. Dat houd wel in dat je het dromerige wat in de cover zou moeten zitten weggelaten is. De oorlog zie je er wel duidelijk in. De titel is goed zichtbaar en ik vind het lettertype ook goed passen. Doordat het echt heel helder is kan je alles goed zien. Wat ik wel niet zo mooi vind zijn de twee vliegtuigjes die een beetje door Glass heen gaan. Ook aan de rechterkant van Glass (van haar kant) zie je iets wat ik als wolken zou zien. Dat vind ik een beetje op handen lijken. Ook lijkt het aan de onderkant en aan Glass haar rechterkant wel echt en aan de andere kant geverfd of getekend.
- alle eisen van het lijstje ingevuld 3/5
- originaliteit 10/10
- compositie 8.5/10
- sfeer 15.5/20
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 5/5
= 42/50


Nomophobe:
Frodo:
Dit is absoluut mijn favoriete cover. Je hebt perfect weergegeven waar de user achter vroeg: het dromerige van het meisje aan de ene kant en het harde van de oorlog aan de andere kant. Ik vind ook dat jij de beste foto van de faceclaim gekozen hebt, deze foto straalt de naïviteit en kinderlijkheid van het meisje uit. Verder vind ik de soldaten onderaan (die in het midden) ook erg mooi. Spijtig dat de user voor je ook de zwarte soldaten onderaan heeft gedaan, dat is nu niet meer zo origineel.
Maar voor de rest: perfect geblend, een een mooie duidelijke titel, prima kleurgebruik en de sfeer zit precies goed. Vooral om die laatste reden heb jij deze opdracht gewonnen (: goed gedaan!
Puntentelling:
- alle eisen van het lijstje ingevuld 5/5
- originaliteit 8/10
- compositie 9/10
- sfeer 19/20
- vaardigheden 4.5/5
= 45.5/50


GinnyWeasley8:
Sommige users die nog meedoen moesten nog even opstarten voordat ze een cover gemaakt hadden die goed is. Maar jij niet, jij maakte al meteen echt mooie covers naar mijn smaak. Nu ook weer. Dit is echt een mooie cover. Aan de bovenkant het dromerige en aan de onderkant de harde werkelijkheid dus de oorlog. De compositie is ook goed, omdat je het dromerige en de oorlog niet samen hebt gedaan is de cover ook niet rommelig en komt alles goed tot zijn recht, maar doordat het niet gemengd is kan je niet zien dat het wel bij elkaar hoort en niet twee losse onderwerpen zijn. De titel is simpel maar past wel goed bij de rest van de cover.
- alle eisen van het lijstje ingevuld 5/5
- originaliteit 8.5/10
- compositie 8.5/10
- sfeer 19/20
- vaardigheden (goed geblende foto's, achterachtergrondgebruik,..) 5/5
= 46/50

Reacties (4)

 • PhiIophobia

  Sorry voor de late reacte, ik vind die van Mouli het mooiste! Bedankt voor de mooie cover!!

  3 jaar geleden
 • Lisen

  Geen idee wat wel grappig dat Bes en ik zo dicht bij elkaar zitten qua beoordeling maar ik dacht dat Ashley en Goitske ook nog moesten beoordelen.

  3 jaar geleden
 • Frodo

  De einduitslag komt eraan!

  3 jaar geleden
 • Ristridin

  Wie heeft er gewonnen?

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen