Jolijn hield ervan om nieuwe dingen te ontdekken en slaagde er steeds opnieuw in om de gekste dingen te bedenken in haar dromen. Van de mooiste fantasiewerelden tot zelfs een paar romantische scènes (waar ze zich stiekem een beetje voor schaamde). Kerstmis wist haar echter nooit te verrassen, en ze wist niet waarom, want ze hield van het feest. Steeds opnieuw kreeg ze een cadeau dat ze van mijlenver zag aankomen, of (nog erger) een enveloppe met een paar briefjes geld.
      Tot vandaag.
      Deze kerstavond vond ze onder haar kussen een bol met een diameter van ongeveer tien centimeter. Ze had geen idee hoe die bol er gekomen was en ze wist ook niet wat het ding moest voorstellen. Hij had een mooie, groenblauwe kleur en het schitterde in het licht, maar verder leek hij niets te doen. Ze fronste, klopte er even mee tegen de muur om te zien of het ook maar iets zou doen, maar werd teleurgesteld.
      'Wow,' zei ze. 'Wat een geweldig cadeau.'
      Ze schudde haar hoofd, legde de bal op haar nachtkastje en knipperde het licht uit, waarna ze haar ogen sloot en wegzonk in een diepe slaap. Of... dat was toch het plan geweest. Zodra haar kamer werd gehuld in duisternis, werd ze geconfronteerd met een groenblauw licht dat zo fel was dat ze er bijna door verblind werd. Voor haar stond een vrouw, die een beetje het uiterlijk had van een elfje, maar dan lichtgevend en in dezelfde kleur als de bal.
      Ze stak haar hand naar Jolijn uit en Jolijn, die altijd op zoek was naar nieuwe dingen, twijfelde geen seconde. Misschien was dit wel haar kans op de nieuwe 'uitverkorene' te worden, misschien moest ze de wereld redden - of misschien een andere wereld, in een andere dimensie. Met een lach op haar glimlach merkte ze hoe het groenblauwe licht zich verder en verder beschrijven, totdat ze niets meer van haar kamer herkende. Toen het licht, samen met de elfenvrouw, verdwenen was, was ze niet langer in haar eigen huis, maar op een plek die ze altijd al eens had willen bezoeken.

Reacties (1)

  • SPECS

    Okay ik zou dit helemaal tof vinden als dit in het echt gebeurde, wie heeft er een magische bol voor mij over toevallig?='D Iemand?

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen