Foto bij Marly Jennifer Adams

Ik dacht, laat ik maar eens iets poëtisch erin verwerken. Ben er belachelijk slecht in, maar goed. Beetje de filosofische toer op ^^

Marley staarde in de spiegel. Een bleek, 16-jarig meisje staarde terug. Bleek en onverzorgd, maar met een dunne glimlach op haar gezicht. Haar kaakspieren trokken pijnlijk samen toen ze een bredere glimlach probeerde. Het was duidelijk lang geleden.
Ze grijnsde en een vreemd gevoel van intense blijdschap overviel haar zo plotseling als een Belgische regenbui. Een levendige kracht stroomde door haar heen. Marly keek nog eens in de spiegel en zag een glinsterende fonkeling in haar ogen. Het leven hoefde niet uit verdriet en pijn te bestaan, besefte ze nu. Met dat merkwaardige gevoel van uitzinnige vreugde huppelde ze de deur uit.
Het regende pijpenstelen, maar dat maakte niets uit. Ze draaide een rondje rond haar as, en toen nog eentje. Ze werd zo duizelig dat ze viel...recht in een plas water. Haar pyjama was doorweekt, maar het maakte allemaal niets meer uit.
Ze was vergeten hoe goed het voelde om gelukkig te zijn. Het volle besef van leven barstte in haar los, ongetemd en vrij. De zon scheen waterig door de wolken, en mengde zich met de regen.
Samen creëerden ze een prachtig, gekleurd schouwspel, mooier dan Marly in tijden gezien had. Ze reikte naar de regenboog, zoekend naar de goudpot aan het einde. De vogels kwetterden een vrolijk lied voor haar. Gelukzalig verzeild in haar verbeelding zong ze met de melodie mee.


Een vrolijke meid, reikend naar de goudpot
Oh, wist ze haar lot maar
Zingend en dansend, reikend naar de goudpot
Onder de regenzon
Moeilijk leven, altijd alleen
Wetend, maar o zo gemeen
Een vrolijke meid, onder de regenzon
Reikend naar de goudpot, onder de gekleurde horizon
Beseffende ze niet, dat slechts zij het niet alleen aankon
Meeneuriënd met elke melodierijke noot
Zo dichtbij de naderende dood

Reacties (1)

  • Histoire

    Dat zeg je wel dat je er belachelijk slecht in bent, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. (:
    Ik vind echt dat je heel mooi kan schrijven. Je hebt echt veel talent, zeker omdat je nog geen 50+ bent en nog jong. Al die jaren die je nog in het verschiet hebt liggen om beter te worden en het te ontplooien. Je hebt het echt in je zitten! (:
    Ik word altijd zo geraakt door jouw stukjes, hier ook weer, die dubbelzinnigheid. Het doet echt iets met mij als lezer.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen