Een diepe lach borrelde op uit zijn buik.
‘Koningin onder de berg? Dat heb ik nog nooit gehoord in mijn lange, lange leven. Er is maar één koning onder de berg en dat ben ik!’
Fili verwachtte op dat moment in vlammen op te gaan, maar nog steeds hing Smaug in de lucht met een bijna geamuseerde uitdrukking op zijn gezicht.

Tauriel en de andere elfen bestudeerden de draak in stilte. Fili wist niet precies hoe scherp hun ogen waren, maar het moest lastig zijn om de hele draak te bestuderen. Hij hing niet helemaal stil in de lucht, maar bewoog zoals een enorme vogel dat zou doen. Zijn lichaam bewoog mee met de vleugels, waardoor het werk nog lastiger werd. Maar ze moest blijven proberen.

‘En waarom, oh grote Smaug, verdien jij die titel meer dan ik?’
‘Kijk naar mij, koningin.’ Hij sprak het laatste woord spottend uit. ‘Kijk naar al mijn glorie en al mijn perfectie. Heb je ooit zoiets grandioos gezien?’
Fili’s hersenen werkten razendsnel. Bilbo had gezegd dat elke draak een zwakte had, maar wat als ze dat allemaal compleet verkeerd hadden begrepen? Wat als Smaug zwakte niet een zwakte op zijn lichaam was, maar een zwakte in zijn karakter? Wat als zijn liefde voor vleierij zijn zwakte was?

Fili nam een beslissing, en viel op haar knieën. Om haar heen klonken geschrokken kreetjes, maar ze negeerde ze allemaal.
‘Je hebt gelijk,’ zei Fili. ‘Ik heb me vergist. Er kan maar één heerser onder de berg zijn, en dat is duidelijke de grote, machtige Smaug.’

Ze hoopte maar dat ze de elfen genoeg tijd had gegeven, maar toen ze snel opkeek en Tauriel aankeek, schudde ze droevig haar hoofd. Er was dus echt geen enkele zwakte op zijn lichaam te vinden. En wat had ze gedaan? Ze had hierna geen plan meer.

Smaug was in ieder geval verrast. Even gaf hij helemaal geen reactie, en toen begon hij te lachen.
‘Het is vleierij als deze die ik eerder heb gehoord. Vleierij die ik toen alleen hoorde, maar nu ook kan zien. Het is een andere stem, maar dezelfde woorden. Wat je ook probeert te bereiken, dwerg, je zult falen.’
Oh nee. Fili voelde al het bloed uit haar gezicht wegtrekken. Ze had gefaald. Dit zou haar einde worden, en van iedereen hier. Het zou allemaal haar schuld zijn.
‘En nu heb ik genoeg van dit spelletje!’
Dit was het dan. Het einde. Fili sloot haar ogen en wachtte op de pijn die zou komen.

Oh oh... Gaat ze dit overleven?
@Navigator: niet door te praten, in elk geval
@Syncline: zo? Misschien?

Reacties (4)

 • tubbietoost

  Okay... Help!!

  3 jaar geleden
 • Croweater

  En nuuuu?
  You can't kill them.

  3 jaar geleden
 • Delahaye

  Nee, nee, nee, nee. Je waagt het!

  3 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Nooooo donut you dare to kill her!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen