Draco Malfoy.

Tweede kerstdag brak al snel aan en zittend op het houten bankje tegenover het weeshuis nam ik een slokje van de warme chocolademelk. Het was niet alsof ik iets beters te doen had dan kijken hoe anderen hun tweede kerstdag doorbrachten. Vandaag was het blijkbaar, 'bezoekersdag', want heel wat jonge stellen betraden het gebouw. Sommige bleven een tijdje rondhangen en andere kwamen vrij snel weer naar buiten. Vanaf mijn zit plek kon ik precies zien wat er zich afspeelde in de woonkamer. Lianne leek haar best te doen, maar geen van de stellen leek echt interesse te hebben in het meisje, wiens bruinen haren achter haar aan danste in de woonkamer. Uiteindelijk stond ze verdrietig uit de vensterbank te staren, waar ze gisteravond de chocolademelk had achter gelaten. Haar blik ging omlaag en een kleine glimlach verscheen op haar gezicht, met de herinnering aan de boodschap die vast en zeker had gelezen.
Toen keek ze plots op en blikte ze recht in mijn ogen, haar glimlach verwijdde verder en even keek ze achterom. Grinnikend keek ik toe hoe ze uit het raam verdween en even later de grote voordeur openging. Ze had haar winterjas aan, samen met laarzen die haar net iets te groot leken en een dikke sjaal, een muts met wat gaten erin en dunne handschoenen. "Hallo meneer!" ze lachte haar tanden bloot en ik kon natuurlijk niks anders dan haar lach beantwoorden, als ik niet beter wist dan zou ik zeggen dat ze deels Glamorgana was....zoals ze me betoverde met enkel haar lach.
      "Hallo Lianne," glimlachte ik naar haar.
      "Hoe weet u mijn naam?" vroeg ze en hield nieuwsgierig haar hoofd schuin.
      Lachend stak ik mijn beker met chocolademelk naar haar uit, die ze voorzichtig aan nam. "Nog bedankt voor de chocolademelk," fluisterde ik zachtjes en gaf haar een knipoog.
      Met grote ogen keek ze naar me op, "Santa?" fluisterde ze terug.
      "Sssssjjjj," ik legde mijn vinger op mijn lippen en deed net alsof ik om me heen keek, om te zien of we niet betrapt werden.
      Lianne was ondertussen op het houten bankje geklommen en sprong enthousiast op en neer, "Ooooh je bent het echt! Maar ben je nieuw? Is je vader overleden? Je bent zo dun en je haar is zoooooo licht, maar net niet wit en...." ze zweeg even en haalde haar hand door mijn haar.
      "Net alsof het ooit wit was, maar gekust is door het licht van de maan," mijmerde ze.
      Verwonderd keek ik haar aan, ze had wel een hele woordenschat voor zo'n kleine meid. Toen lachte ik naar haar, "Ik ben inderdaad nog aardig nieuw, wat vond je, heb ik het goed gedaan dit jaar?" vroeg ik aan haar en stak mijn armen uit.
      Ze plofte neer op mijn schoot en legde haar hoofd tegen mijn borstkas aan, "Het was perfect, we hadden zelfs een heerlijk ontbijt. Dank u wel, Santa," glimlachte ze, haar ogen volgde mijn gezicht elke seconde.
      "Graag gedaan," glimlachte ik en het was waar, ik had het niet anders willen hebben.

Zo was het een tijdje stil, totdat ze opstond en me aankeek. "Kan ik niet bij u komen wonen?" de vraag kwam zo plotseling, dat ik even niet wist wat ik moest zeggen.
      "Bij mij?" herhaalde ik verward.
      "Ja bij u en de elfjes....en de vliegende rendieren, oh dat lijkt me geweldig. Ik heb altijd al een vliegend rendier willen zien!" ze klapte enthousiast in haar handjes en keek me verwachtingsvol aan.
      Ik schraapte mijn keel, me bedenken wat ik moest zeggen. "Ik zou niets liever willen," het was mijn mond uit voor ik er erg in had, maar spijt had ik absoluut niet.
      Want ik besefte me gelijk, dat het niets meer dan de waarheid was. Lianne vloog me giechelend om de hals, voorzichtig pakte ik haar op en zette haar weer neer. Glimlachend keek ik op haar neer en zij keek glimlachend naar me omhoog. "Je moet wel weten dat het heel anders is dan de sprookjes," waarschuwde ik haar.
      "Ik heb helaas geen vliegende rendieren," vertelde ik haar voorzichtig, haar reactie peilend.
      "Heeft u wel een slee?" vroeg ze en keek fronsend naar haar warme chocolademelk.
      "Natuurlijk heb ik een slee," oké dat was een leugen, maar ik kon best een slee regelen....alleen moest hij dan nog vliegen.
      "Cool!" ze keek lachend naar me op en grinnikend keek ik haar aan.
      "Kom eens hier, je mond is vies," zei ik lachend, waarna ik haar wat dichter naar me toe trok en met mijn zakdoek haar mond schoon veegde.
[      Plots rommelde haar maag, waarop ik opstond en mijn jas afklopte. "Gaat u weg?" vroeg Lianne, haar stem klonk verdrietig en toen ik opkeek trok een teleurgestelde pruillip.
      "Ja.....maar niet zonder jou, kom we gaan ergens gezellig lunchen en dan kopen we je gelijk nieuwe laarzen...en een muts en handschoenen," beloofde ik haar.
      Lianne haar ogen werden groot, "Maar ik heb al cadeautjes van u gehad!" zei ze, compleet verbaasd.
      "Het is nog steeds kerstmis," lachte ik.
      De verbazing op haar gezicht liet de laatste ijsdruppels van mijn hart afvallen en een warm gevoel trok doorr heen toen ze van het houten bankje afsprong en door de sneeuw naar me toe rende. Ik stak mijn hand naar haar uit en gelijk nam ze hem aan.
      "Trouwens, noem me maar je.....en...mijn naam is Draco, Draco Malfoy," vertelde ik haar.
      "Maar je bent toch Santa Claus?" vroeg ze verward terwijl de twee langzaam de straat uit liepen.
      "Ja, maar dat mag niemand weten," zei ik snel.
      "Ohja...dúh," zei Lianne, waarbij ze een lachwekkend serieus gezicht trok.

Reacties (6)

 • Navarro

  Ik weet niet wie ik schattiger vind

  3 jaar geleden
 • Patholoog

  Oooh wat leuk! Zo schattig, Draco en Lianne, hihi. Wat lief dat hij haar mee wilt nemen.

  3 jaar geleden
 • Ristridin

  Awh, dat is echt leuk! Het deed me een beetje denken aan belle en het beest, draco is dan het beest en zijn hart "ontdooid".

  3 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Awwwhh, Lianne is echt zo schattig!
  Ik ben wel benieuwd hoe hij het gaat oplossen als hij geen elfjes heeft, geen slee en helemaal de kerstman niet is, maar goeeedd :'D

  3 jaar geleden
 • SaIazar

  Oeeeeh zo schattig. Ik wil ook hot coco drinken met Dray ^^

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen