Sorry dat ik zo lang nx heb geüpload

Ik word wakker. "Gaat het?" vraagt Nathan bezorgd. "Nee," zeg ik als ik in de spiegel kijk. "Mijn neus en oog..." zeg ik. Ik heb een bloedneus en een blauw oog. "Wacht hier, ik ben zo terug," zegt Nathan en hij loopt, rent bijna, weg. Hij komt terug met twee coolpads. Ik lig alweer terug op het matras. Met een hand op mijn hoofd. Hij legt een coolpad op mijn hoofd waar ook al een bult op begint te groeien en de andere op mijn oog. Dan pakt hij een boek op. Met een gloeiende kaft... Hij ziet er oud uit... "Ik schiet omhoog en gooi het boek tegen de kast aan. "Neeneenee!!!" zeg ik bang. Het boek komt terugvliegen - wacht vliegen? - "Kora, weet jij wat dat is?" vraagt Nathan als hij een honkbalknuppel pakt en aanstalten maakt om het boek neer te slaan als hij voor me blijft stilhangen, midden in de lucht. "Ik zag dit boek, in mijn droom, hij lag op mijn bureau, ik pakte het en liet het niet meer los. Nu is het hier," zeg ik. Ik pak het boek vast en het begint zachtjes te trillen, alsof het tevreden is. Ik sla het open en ik zie er allemaal dingen instaan in een onleesbare taal. "Fijn dit is nog erger dan het handschrift van Marks opa!" zeg ik als ik naar de hiërogliefen kijk. "Wacht, misschien hebben we hier wat aan?" zegt Nathan als hij zijn mobieltje pakt en Google translate wil opstarten. "Morgen," zeg ik als ik zijn mobieltje uit zijn hand pak. "Het is midden in de nacht, gek," zeg ik als ik ga liggen. Nathan komt naast me liggen. Op een afstand. "Ooh... Echt..." zeg ik bijna, BIJNA, geïrriteerd. Ik rol om en lig met mijn gezicht naar Nathan toe. Ik leg mijn hoofd tegen zijn borst en pak zijn T-shirt losjes vast. Hij slaat een arm om me heen en ik zweer... Toen ik in slaap viel voelde ik een kus op mijn voorhoofd. Een hele zachte, die natuurlijk maar van een iemand kon komen. Nathan!

Ik word wakker. Nathan is zich al aan het omkleden. Hij staat zonder shirt in de kamer en lijkt me niet te zien. Best logisch want hij staat te worstelen met zijn shirt die hij blijkbaar niet over zijn hoofd krijgt. Ik proest. En meteen trekt Nathan het shirt van zijn hoofd af en houd hem voor zijn buik. "Je verpest mijn uitzicht!" lach ik. "Jij ook goedemorgen," zegt Nathan terwijl hij rood word. "Ik kijk wel weg," zeg ik als ik mijn hoofd begraaf in mijn kussen. Ik kijk later stiekem omhoog en zie Nathan weer met zijn T-shirt worstelen. Als hij hem over zijn hoofd heeft getrokken kijkt hij me aan. "Echt waar..." zegt hij als hij me begint te kietelen. Dan horen we voetstappen de trap op komen. "NATHAN, JE ONTBIJT STAAT OP DE TAFEL!!! IK GA WEG!!! DOEI!!!" klinkt zijn moeders stem. We moeten beiden lachen. "Doei!" roept Nathan. Ik hou me stil. Als de deur dichtvalt gaat Nathan door met kietelen. Ik probeer op te staan waardoor Nathan omvalt en we boven op elkaar liggen. Ongemakkelijk! We kijken elkaar aan en weten beiden niks te zeggen. Ik kan alleen maar staren en verdrinken in die ogen... Nee, wacht. Laat het! Ik wend mijn hoofd af en pak Nathans telefoon. "NEGEN UUR HAD JE ME NIET EERDER KUNNEN WEKKEN, SCHOOL IS AL BEGONNEN!!!" roep ik gestresd uit. "Hey, Kora. Kora. Hey. Het is zaterdag!" zegt Nathan. "Ooh... Ja," mompel ik.

We zitten samen te ontbijten en dan zetten we een film op. Natuurlijk is het enige dat op is een horrorfilm. Er komen scènes langs van zombies, moorden, zombies, bloed, moorden, had ik al zombies gezegd? Bij ieder druppeltje bloed ga ik dichter bij Nathan zitten dus aangezien de eerste moord inhield dat diegene zijn keel werd doorgesneden... Ik spring meteen op en verberg mijn hoofd achter Nathans rug. "Gaat het?" vraagt hij lachend. "Andere film!" roep ik. Nathan zapt even en komt dan uit bij een romantische film... We kijken even de film en na een tijdje slaat Nathan een arm om me heen. Ik weet eventjes niet wat ik moet doen totdat ik een besluit neem. Ik leg mijn hoofd op zijn schouder.

Als de film is afgelopen gaan we met Google translate aan de slag. Dit word nog wel een klusje...

Ik ga vanaf nu om het hs een pagina uit het boek voor jullie laten zien. Bijv. Eerst een foto van de originele pagina en daarna de vertaling eronder. Zelf vertaald ofcourse!

Reacties (2)

 • DeNaamIsGideon

  nawh

  3 jaar geleden
 • Opperbibbsie

  Ah, ze zijn echt leuk samen!
  (H)

  Ik ga vanaf nu om het hs een pagina uit het boek voor jullie laten zien. Bijv. Eerst een foto van de originele pagina en daarna de vertaling eronder. Zelf vertaald ofcourse!


  Leuk!!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen