In tegenstelling tot Londen was Rome wel volledig leeggelopen tijdens kerstnacht. Het Colosseum, dat zo machtig leek nu ze er vlak voor stond, was volledig verlaten, alsof geen enkele toerist ooit in Rome was geweest, en de stad al eeuwen leegstond. Alleen zijn in een wereldstad als Rome bracht veel voordelen met zich mee, maar op dit moment voelde Jolijn zich niet op haar gemak. De stad was té verlaten, alsof het allemaal een illusie was.
      Nogmaals probeerde ze zich te knijpen, dit maal iets minder hard - een ezel stootte zichzelf immers geen twee keer aan dezelfde steen. Opnieuw voelde ze de pijn doorheen haar schouder trekken.
      'Je zou jezelf niet zo moeten pijnigen, lieverd,' hoorde ze een mannelijke stem zeggen.
      Met een ruk draaide ze zich om, terwijl de schrik voor een verkrachter zich rond haar hart sloot. Wat er tegenover haar stond, was echter geen verkrachter. Daar droeg hij te veel make-up voor. Ze wist dat het onmogelijk was, maar daar stond hij dan: Magnus Bane. Hij leek niet eens op de acteur uit de film, of die uit de serie, maar toch wist Jolijn instinctief dat het hem was. Het was zijn uitstraling, en stralen deed hij effectief met al zijn glitter die het licht van de maan weerkaatste.
      Jolijn wilde hem aanraken, gewoon even om te checken of hij wel degelijk echt was, maar zodra ze haar hand naar hem uitstak, viel ze achterover. Ze had geen idee waarom ze precies neer viel (op zo'n onnatuurlijke manier dan ook, met haar lichaam kaarsrecht, zonder haar handen uit te steken om de val te breken). Ze bereidde zich voor op de enorme klap, maar die voelde ze niet. Ze voelde zichzelf alleen in de grond zakken (die opeens zacht was als een suikerspin, en door aan een suikerspin te denken kreeg ze ook nog opeens echt zin in een suikerspin), en voordat ze het wist, lag ze op de grond in Parijs.

Reacties (1)

  • SPECS

    Magnus *-* Hij is echt zo'n ubergay aaibaar persoon en alles hehe.:3
    Kan me trouwens geen leeg Romé voorstellen, als ik zie hoe vol het altijd was in de zomer daar.='D

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen